OpenOffice.org 3: Padesát milionů k úspěchu

obecna.png Uživatelé a vývojáři kancelářského balíku OpenOffice.org z celého světa oslavují velký úspěch: z oficiálních stránek www.openoffice.org bylo staženo více než 50 milionů kopií OpenOffice.org verze 3.  

Program byl ve verzi 3 vydán 13. října 2008 a zájem o něj neztrácí na intenzitě. Uživatelé získají jeho stažením aplikaci Writer pro práci s texty, aplikaci Calc pro pro vytváření tabulek, výpočtů a grafů, nástroj Impress pro vytváření prezentací, vektorový editor Draw, editor matematických a jiných vzorců Math a aplikaci pro práci s databázemi a sestavami Base. Kancelářský balík OpenOffice.org má české rozhraní a nápovědu.

Balík lze získat zdarma a legálně stažením z internetu, na CD nebo DVD v časopisech, zkopírováním od přátel, kolegů či ve škole, v knihovně apod. Centrem podpory pro české a slovenské uživatele je portál www.OpenOffice.cz, kde pravidelně vycházejí srozumitelné návody, novinky a případové studie, součástí je také aktivní uživatelské fórum a wiki stránky s návody.

Aktuální verze 3.0.1 bude 9. dubna 2009 nahrazena verzí 3.1, která přináší mnoho dalších novinek, namátkou lepší práci se šablonami (včetně nového portálu), zdokonalení poznámkového aparátu, efektivnější vykreslování objektů a další.

O portálu OpenOffice.cz

Portál OpenOffice.cz nabízí ke stažení aktuální českou a slovenskou verzi OpenOffice.org pro mnoho operačních systémů. Pravidelně zde vycházejí praktické návody pro každodenní využití programů v kanceláři, ve škole či doma. Důležitou součástí jsou také zkušenosti uživatelů, kteří OpenOffice.org používají ve své firmě či organizaci. Portál provozuje společnost QCM, s.r.o, specialista na Linux a internet. Mezi další provozované portály patří LinuxEXPRES.cz a MandrivaLinux.cz.

Tisková zpráva je k dispozici v dalších formátech:

(Jako ve škole) Průměr: 1.33 | Hodnotilo: 12
 

Komentáře

user avatar PetrV
Odpovědět
OpenOffice.org 3: Padesát milionů k úspěchu
26. 03. 2009, 15:19:11
Jen malý technický dotaz. Má se o OpenOffice.org mluvit jako o balíku programů, když balíkem není? Obsahuje pouze programové moduly...
user avatar miso
Odpovědět
Re:OpenOffice.org 3: Padesát milionů k úspěchu
27. 03. 2009, 20:41:44
depends, ja ho mam ako rpm, a to uz je balik ;)
inac gratulujem !!!! a dakujem vyvojarom
user avatar Jaaaa
Odpovědět
Re:OpenOffice.org 3: Padesát milionů k úspěchu
3. 04. 2009, 14:14:03
Já jsem si stáhnul deb :) a jsem mooooc rád, že jsem si ho mohl takhle stáhnout!
THX a gratuluju!!! Dobrá práce jen tak dál...

Odpovědět

 

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích najdete v nápovědě. Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu.

 
redakce OpenOffice.cz

redakce OpenOffice.cz

redaktoři OpenOffice.cz

 
 
 
woo jaw demo hz