Komentáře LibreOffice 9–10/2016: souběžná spolupráce v online verzi a české podzimní konference

user avatar Petr Valach
Odpovědět
LibreOffice 9–10/2016: souběžná spolupráce v online verzi a české podzimní konference
3. 12. 2016, 00:52:11
V ExoSpace taky používáme Telegram a mail naprosto minimálně, v podstatě jsme od něho upustili (jsme v ndenním kontaktu).

LibreOffice v cloudovém provedení používáme na vlastním serveru (spravuje redaktor OpenOffice.cz Tonda Judytka) na owncloudu.

Co se Online verzí LO týče, nemám z nich úplně nejlepší pocit z toho důvodu, že jsou pomalé a nabízejí málo funkcí. Případně jsou s nimi i jiné problémy. Rozhodně však tuto aktivitu vítám, přitáhne to další lidi k LO a pozitivní je, že se slibuje nasazení stejného zdrojového kódu jako v desktopové verzi.

Nápověda zaostává, bohužel. Bylo by strašně, strašně super, kdybychom buď v OpenOffice.cz, nebo v ExoSpace nabrali bandu mladíků, kteří by se tomu věnovali. Aktuálně je to ale mission impossible.
user avatar strepon
Odpovědět
Re:LibreOffice 9–10/2016: souběžná spolupráce v online verzi a české podzimní konference
3. 12. 2016, 20:54:42
Jaké funkce vám v online verzi nejvíc chybí? Mně připadá, že pokud potřebuji hlavně spolupracovat na dokumentu, jsou dostatečné, na pokročilejší záležitosti už ale pochopitelně nestačí.

Kód se používá skutečně stejný jako v desktopové verzi, online je jen webové rozhraní ke společnému jádru (takže dokumenty se zobrazují v obou stejně).

Nápověda nestíhá i kvůli tomu, že změn v programu je spousta, a v uživatelském rozhraní zvlášť (a buďme za to rádi). Oproti předchozím létům se ale nápovědě věnuje víc lidí, tak snad má ještě budoucnost...
user avatar Petr Valach
Odpovědět
Re:Re:LibreOffice 9–10/2016: souběžná spolupráce v online verzi a české podzimní konference
3. 12. 2016, 21:36:35
Tak já myslím, že už jsem oonline verzích LO napsal víc než dost. Nevím tedy, jak se situace změnila, ale pro mě byl Impress totálně nepoužitelný. Ale to prakticky i ostatní aplikace.
 
 
woo jaw demo hz