Seriál Makra v OpenOffice.org potřetí

Na serveru inet.sk skončila již třetí série článků o programování maker v OOo. Celý třetí seriál si můžete stáhnout ve formátu PDF.  

Na serveru inet.sk skončila již třetí série článků o programování maker v OOo. Celý třetí seriál si můžete stáhnout ve formátu PDF. Jak informoval autor J. Pastierik, ve čtvrtém seriálu bude zveřejněno makro pro vkládání nezlomitelných mezer za předložky během psaní, včetně varianty pro vkládání pružných mezer, což neumožňuje ani MS Word.

Komentáře

user avatar Peter Lehotsky
Odpovědět
Link na pdf
19. 05. 2006, 12:00:05
Linky neukazuji na pdf dokument ale na clanek, plati i pro ostatni dily.
user avatar Anonymní
Odpovědět
no tak vám dám jiný odkaz
19. 05. 2006, 12:25:55
no tak vám dám jiný odkaz http://www.inet.sk/tema/makra kde máte všechny díly seriálu a vždy v posledním dílu je i odkaz na to celé v pdf
JInak ten link shora od Christofa ukazuje na poslední díl seriálu III a opradu skoro dole na té stránce je odkaz na pdf, stačí listovat :-)
user avatar j-pastierik
Odpovědět
Dajte autorovi aspoň trochu zarobiť.
19. 05. 2006, 17:10:33
Kliknutím na článok si autor aspoň zarobí, kliknutím na priamy download nie.
user avatar PAD
Odpovědět
Pružná mezera?
26. 05. 2006, 13:57:31
Copak je to pružná mezera? Doufám, že by to mohla být ona věc, která mnoha uživatelům tak scházela - mezera nerozdělitelná, ale bez pevně dané šířky. To, co existuje doposavad, vypadá při roztažení textu do bloku naprosto příšerně, jednopísmenné předložky přilepené na následující slova apod.

PAD
user avatar j-pastierik
Odpovědět
Presne tak. Asi o dva - tri
26. 05. 2006, 16:39:05
Presne tak. Asi o dva - tri týždne to už bude zverejnené (prvá verzia). Inak nie je to presne "medzera" ale kombinácia dvoch znakov "Word Joiner" plus obyčajná pružná medzera - ale o tom až v predmetnom makre. Budú tam aj zosnímané obrazovky, ako to vyzerá s "klasickou" pevnou medzerou a s touto - budete spokojný. Inak upozorňujem, že správne to dokáže v externých formátoch zobrazovať Adobe Reader, FoxitReader, ale nie MS - takže v DOC dokumentoch to bude nanič. Ešte v RTF formáte to dobre zobrazuje Tomahawk. Dobré to je aj v PS formáte (GS View), iné veci som zatiaľ neskúšal. Z HTML to dobre zobrazuje Firefox, Opera nie a MS mi to ani nedokázal otvoriť.

Odpovědět

 

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích najdete v nápovědě. Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu.

 
 
 
woo jaw demo hz