Odpovědět LibreOffice 1–2/2016: změny v nabídkách, vývoj online verze a využití při investigativní novinařině 10. 03. 2016, 03:33:44
Velice pozitivně vnímám nástup takovýchto článků, na které nemáme kapacity ani čas. Nejlepší jsou přímo z místa dění. OpenOffice.cz tak nyní neservíruje recykláty, resp. informace z druhé ruky, ale "hardcore" informace.
Což samozřejmě bylo i dříve v seriálu o přispívání do LO od stejného autora.
Ondra.kl
Odpovědět LibreOffice 1–2/2016: změny v nabídkách, vývoj online verze a využití při investigativní novinařině 10. 03. 2016, 07:55:03
" číslo v Calcu, které bylo zformátováno jako text, zůstávalo dosud zarovnané doprava, zatímco čísla zadaná do buňky formátované jako text se zarovnávala vlevo."
uáááá ... další výsledek "microsoftizace" LO. Od teď už budou i uživatelé LO bádat nad tím proč jim stejný vzorec u jedné buňky funguje, zatímco u druhé s pohledově stejným obsahem háže chybu.
Čím je jde vývoj LO dál, tím menší mám chuť to zkoušet používat.
Odpovědět Re:LibreOffice 1–2/2016: změny v nabídkách, vývoj online verze a využití při investigativní novinařině 10. 03. 2016, 19:57:51
Beru zpět, už asi chápu, jak jste to myslel... utekla mi spojitost s datovými typy, dobrá připomínka, díky!
lp.
Odpovědět Re:LibreOffice 1–2/2016: změny v nabídkách, vývoj online verze a využití při investigativní novinařině 11. 03. 2016, 11:13:41
Občas se to stane. Třeba i formátováním. Calc ale nabízí málo propagovanou skvělou funkci "Zvýrazňování hodnot"
(texty jsou černé, čísla modrá a vzorce zelené)
Je to lepší, než rozlišování datových typů podle pozice v buňce.
Marv-CZ
Odpovědět LibreOffice 1–2/2016: změny v nabídkách, vývoj online verze a využití při investigativní novinařině 11. 03. 2016, 19:09:21
Některé změny v nabídkách uživatelům opravdu jen přidělaly problémy. Už několik uživatelů se mě ptalo, jak to, že jim zmizela položka Vložit/Obrázek/Skenovat. Oni ji totiž přesunuli do Vložit/Multimédia/Skenovat. To mi opravdu jako zlepšení přehlednosti nepřijde.