LibreOffice 4.3 Beta 1

LO.png Je tady první betaverze kancelářského balíku LibreOffice 4.3. Do ostrého vydání zbývají dva měsíce.  

Kdo má zájem testovat první betaverzi kancelářského balíku LibreOffice 4.3, má možnost si ji stáhnout a nainstalovat. Oproti verzi 4.2 bylo vyřešeno více než 3700 požadavků (oprav chyb, návrhů na nové funkce a další změny). Podle plánu bude ostrá verze vydána koncem července, tedy přibližně za dva měsíce.

(Jako ve škole) Průměr: 1.00 | Hodnotilo: 2
 

Komentáře

user avatar Richard
Odpovědět
LibreOffice 4.3 Beta 1
26. 05. 2014, 19:57:28
Bude tato verze ještě spolupracovat s Win XP ?
Verze 4.2.4 sice funguje na i XP, ale "nevidí" ani jednu z tiskáren.
Jaké všechny linuxové balíčky budou k dispozici ? (Jen rpm a deb ?)
user avatar Lukáš Jelínek
Odpovědět
Re:LibreOffice 4.3 Beta 1
26. 05. 2014, 22:39:36
Verze 4.3 by měla fungovat i na Windows XP. Pokud nejsou u verze 4.2.4 vidět tiskárny, jde zřejmě o chybu. Možná jde o problém s antivirem (http://forum.openoffice.cz/viewtopic.php?id=1318). Pokud se to nepovede vyřešit, bylo by žádoucí chybu nahlásit (http://www.openoffice.cz/faq/oznameni-chyby).

Linuxové balíčky jsou primárně věcí tvůrců jednotlivých distribucí (Ubuntu, Fedora, Linux Mint, openSUSE...), takže je potřeba se ptát tam. Většina distribucí by ale ve svých repozitářích balíčky LO 4.3 mít měla, i když třeba ne hned po vydání. Balíčky poskytované přímo TDF jsou spíše nouzové řešení, například pro konzervativní distribuce nebo pro překlenutí období, než se v distribuci balíčky objeví.
user avatar Richard
Odpovědět
ReRe:LibreOffice 4.3 Beta 1
27. 05. 2014, 19:32:56
Díky za odkaz - dosud se mi takový problém nevyskytl.
Předchozí verze OK a ostatní programy také bez problémů.
I u mne to byl "přehlédnutý zádrhel" u COMODO DEFENSE+, ale ne u některého dll, ale u soffice.bin
Takže po "tvrdém" přesunu soffice.bin do seznamu důvěryhodných souborů už vidí tiskárny. Díky.
Na linuxové balíčky jsem se ptal právě z důvodu překlenutí období, než se objeví v distribuci. Někdy to trvá na můj vkus dost dlouho. Zatím si vystačím s RPM, které jsou hned k dispozici.

Odpovědět

 

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích najdete v nápovědě. Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu.

 
Lukáš Jelínek

Lukáš Jelínek

Dlouholetý člen autorského týmu LinuxEXPRESu a OpenOffice.cz. Vystudoval FEL ČVUT v oboru Výpočetní technika. Žije v Kutné Hoře a podniká v oblasti informačních technologií. Ve volném čase rád fotografuje, natáčí a stříhá video, občas se věnuje powerkitingu a na prahu čtyřicítky začal hrát tenis.

 
 
 
woo jaw demo hz