LibreOffice pro Android již brzy

Kancelářský balík LibreOffice se brzy dočká své verze pro mobilní zařízení s operačním systémem Android. Podle portálu androidauthority.com by měla být aplikace dostupná již během několika měsíců. Zájemci si již nyní mohou stáhnout její pre-alpha verzi.  

Pro uživatele smartphonů a tabletů s operačním systémem Android je dostupná poměrně široká nabídka „office“ aplikací. Nicméně, většina z nich je placených. Vývojáři LibreOffice proto již přes rok pracují na propojení open source balíku kancelářských programů s Androidem. Proč to trvá tak dlouho? Důvodem není jen množství práce spojené s portováním na mobilní zařízení, ale i nedostatek „lidských zdrojů“. Za projektem podle zmiňovaného serveru stojí v podstatě jen dva vývojáři – Michael Meeks a Tor Lillqvist, kteří se mu navíc věnují pouze ve svém volném čase.

LibreOffice pro Android je aktuálně již dostupný přes oficiální stránky v pre-alpha verzi, která je přirozeně plná chyb. Pro ty, kdo by přesto chtěli LibreOffice pro Android vyzkoušet, jsou již nyní k dispozici soubory ke stažení. Po stáhnutí APK souborů můžete začít testovat.

Lukáš Dolníček

(Jako ve škole) Průměr: 2.60 | Hodnotilo: 5
 

Komentáře

user avatar Petr Valach
Odpovědět
LibreOffice pro Android již brzy
5. 05. 2013, 15:27:44
Myslím, že jsem zatím nikdy neviděl LO šlapat na PDA a podobném zařízení, takže si ani neumím představit, jak to vypadá. Podle mě má LO úspornější design než MSO, takže je pro mobilní zařízení i vhodnější. Já nemám potřebu taková zařízení kupovat, na to nejsou peníze a navíc jsem konzerva, takže by mě zajímaly zkušenosti ostatních.
user avatar Jirka
Odpovědět
LibreOffice pro Android již brzy
17. 05. 2013, 10:57:41
LibreOffice Desktop vypadá na pohled velice pěkně.
Kdyby něco takového bylo i funkční, tak se odvažuji tvrdit, že by se jednalo o nejlepší editor Office dokumentů na Androidu.
Bohužel na mém telefonu SGS3 mini, po několika sekundách padá. Asi autory čeká ještě spousta práce.
user avatar Lukáš
Odpovědět
LibreOffice pro Android již brzy
22. 05. 2013, 22:16:03
A co s těmi soubory mám vlastně dělat? Ať si nepok*** telefon.
user avatar Roman
Odpovědět
LibreOffice pro Android již brzy
10. 11. 2013, 18:28:08
No posledni verze 30.40 mi akorattak otevrela obrazovku s nejakym demo textem a tot vse.. jinak s tim nic jineho delat neslo. ?? nejaky bug..
user avatar Lukáš Jelínek
Odpovědět
Re:LibreOffice pro Android již brzy
10. 11. 2013, 19:06:38
Podle mých nedávných zkušeností to také prakticky vůbec nefunguje. Pokus o cokoliv vede k pádu aplikace.

Odpovědět

 

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích najdete v nápovědě. Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu.

 
 
 
woo jaw demo hz