Komentáře Export z OpenOffice/LibreOffice do HTML

user avatar Petr Valach
Odpovědět
Export z OpenOffice/LibreOffice do HTML
13. 06. 2014, 01:39:49
Přiznám se, že jsem zatím snad nikdy někde ofiko nepoužil export do html z OO nebo LO - až na drobné výjimky. Moc těmto programům v tomto nevěřím.

Na druhou stranu se konečně vylovil tento nepopsaný kostlivec, což je určitě dobře a čtenáři to ocení.
user avatar GeBu
Odpovědět
Export z OpenOffice/LibreOffice do HTML
13. 06. 2014, 08:06:02
Zatím jsem nepřišel na lepší způsob psaní učebních materiálů než ODT, protože v jednom souboru je všechno tj. nejen text, ale i obrázky. Pro učitele editovatelná podoba ODT, pro žáky super export PDF.
Mrknu se na kvalitu výstupu, jestli by z takového materiálu šel opravdu pěkný výstup na web - o těch dvou metodách jsem nevěděl.
Nevýhoda ODF kvůli, které jsem to ještě úplně neuzavřel: Veliký balík - nejraději bych dokumenty psal v texťáku, ale v Markdownu aspol. chybí zase pokročilé funkce a obrázky jsou externě.
user avatar Vlastimil Ott
Odpovědět
Export z OpenOffice/LibreOffice do HTML
13. 06. 2014, 14:22:34
Používám v případě potřeby výhradně http://writer2latex.sourceforge.net, výsledky mi přijdou nejlepší.
user avatar GeBu
Odpovědět
Re:Export z OpenOffice/LibreOffice do HTML
14. 06. 2014, 23:26:32
No ty výstupy vypadají dobře - pěkně to převedlo vzorce.
user avatar mam
Odpovědět
Re:Export z OpenOffice/LibreOffice do HTML
16. 06. 2014, 15:13:37
Presne, vstavany html vystup je nepouzitelny. Vsetky oznacene styly su natvrdo - style apod. Neexportuje vobec tagy class, div apod. Rozsirenie writer2xhtml toto vsetko riesi. Exportuje vlastne styly ako class apod. Export - XHTML 1.0 Scrict.
user avatar michal
Odpovědět
Export z OpenOffice/LibreOffice do HTML
16. 06. 2014, 21:38:15
Celkem se divím, že to tu nebylo už dříve. Když se mrknete na obsah třeba .odt souboru, je to celkem podobně strukturované jako webová stránka, má to obsah (s označením stylů), má to soubor se styly (není to sic css, ale funkcionalita podobná), má to externí obrázky a nějaké další nastavení, asi ohledně samotného dokumentu.
user avatar Lukáš Jelínek
Odpovědět
Re:Export z OpenOffice/LibreOffice do HTML
17. 06. 2014, 01:17:23
ODT (stejně tak ODS, ODP... zkrátka obecně ODF) totiž není nic jiného, než formát založený na XML. A XML je hodně podobné HTML. Dokonce lze udělat převod mezi XML formátem (tedy například ODT) a nějakým jiným (např. HTML) čistě na základě obecného XSLT transformátoru (který o konkrétních formátech nic neví) a transformační šablony napsané v jazyce XSL.

Není to ale tak jednoduché, jak se může zdát. Formáty z rodiny ODF jsou poměrně složité (i když pořád řádově jednodušší než OOXML od Microsoftu) a napsat transformační šablonu například pro převod do HTML není legrace. Může být o dost jednodušší vytvořit export přímo nad knihovnou pracující s ODF, než se zabývat strukturou formátu.
 
 
woo jaw demo hz