Komentáře Impress: Jak na text v prezentacích

user avatar PetrV
Odpovědět
Impress: Jak na text v prezentacích
2. 06. 2011, 12:42:41
Pěkný článek, jen přidám pár poznámek:
Prezentace je samozřejmě dokumentem, ale myslelo se textovým...
Doporučuji nacpat do dokumentu ve Writeru nějaký text a podívat se na podpoložky nabídky Soubor - Odeslat. Poznámka: Je zapotřebí mít text definovaný jako nadpisy, aspoň částečně...
user avatar Jana
Odpovědět
Impress:Jak na text v prezentacích
6. 07. 2022, 11:59:31
Dobrý den jen se chci zeptat jaké je psací písmo v openoffice impress
user avatar neutr
Odpovědět
Re:Impress:Jak na text v prezentacích
6. 07. 2022, 18:31:42
Pozor OpenOffice se správně jmenuje buď Apache OpenOffice, nebo lépe LibreOffice, které si perfektně poradí se vším co potřebujete. (Apache OpenOffice je zastaralé a s novými formáty zejména Microsoftu si poradí jen málokdy)


V Impresu existuje "psací písmo" uváděno jako kurzíva a může být obyčejná, nebo tučná. Ale defaultně je nastaveno Liberation Sans. Mimo toho je tam asi přes tři stovky jiných druhů písma (fontů) a každý je možné převést na kurzívu (psací písmo). Mezi insatalovanými fonty je i několik druhů Calibri, které používá Microsoft. Každé písmo má také mnoho velikostí.


Mám dojem, že musíte udělat do školy prezentaci a máte za úkol konkrétní formát. Nebojte LibreOffice si se vším poradí dělal jsem několik prezentací pro první semestry VŠ a vše OK, jen to musíte uložit ve formátu PowerPoint (je jich tam asi 5 včetně 365 (autoplay). Nikdo nepozná, že pracujete v LibreOffice. To platí také o ostatních formátech pro Excel a Doc.
 
 
woo jaw demo hz