Odpovědět Jak nainstalovat LibreOffice 4.2 do Ubuntu 13.10 17. 02. 2014, 19:58:31
V Mint 16 mi ten druhy postup nefunguje. Aktualizuje sa iba nieco, samotne programove komponenty zostavaju vo verzii 4.1.3. Mint bude mat asi nejaky trochu iny postup, napriek tomu, ze je odvodeny od Ubuntu.
Mě se taky v Mintu LibreOffice aktualizovalo samo na 4.2.x.x, ale nejsem si jistý jestli jsem si tam přidával ten repozitář nebo ne.
zkus nahodit do terminálu:
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
(aktualizace balíčků a následná instalace všech dostupných aktualizací)
LuboK
Odpovědět Jak nainstalovat LibreOffice 4.2 do Ubuntu 13.10 17. 02. 2014, 21:05:21
Po spusteni ¨Spravcu aplikacii¨ v Minte, mi LO upgradovalo na vyvojarsku 4.2.1.1. Sak nevadi, hlavne dufam, ze uz sa nevyskytnu verzie s kritickymi chybami ako v 4.1.5.2. Tato chyba (https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=74493) mi sposobila riadny bolehlav. Namiesto odajov som mal v takmer vo vsetkych bunkach poslednu zadavanu hodnotu. Pri testovani sa mi podarilo editovat tabulku s udajmi zbieranymi posledne 2 roky. Dokumenty mam nastastie v Dropboxe a ten podporuje verzie dokumentov.
Tohle byla hodně hustá chyba. Bohužel tam ještě jedna trochu podobná, i když o dost méně významná, je - tzv. červencová chyba. Je už dlouho v OO/AOO i LO, dosud ji nikdo neopravil.