Komentáře LibreOffice 6.0 – Calc, Draw a obecné novinky

user avatar Tomáš Matýs
Odpovědět
LibreOffice 6.0 – Calc, Draw a obecné novinky
26. 02. 2018, 11:08:11
Moc pěkný článek. Chtěl bych jenom zde zdělit, že ted se pracuje v base v libreoffice na odtranění javy. Ještě bych chtěl dodat, protože nevím na koho se mám obrátit, že gimp vstupuje do finální fáze vývoje a zhlediska mnoha změn český překlad pokulhává https://l10n.gnome.org/module/gimp/, tak jestli by se tu nenašel nějaký odvážlivec, co by to doladil, protože já sám neznám všechny technické české ekvivalenty.Děkuji za případný zájem.
user avatar Helena Horeni
Odpovědět
LibreOffice 6.0 – Calc, Draw a obecné novinky
9. 08. 2018, 20:15:08
Co to je odstranění Javy - proč prosím ? Někdo mi řekl, že je nutná pro internetové bankovnictví nebo je to chybně? Chtěla bych si nainstalovat Libre Office, ale co ta Java prosím?
user avatar Petr Valach
Odpovědět
Re:LibreOffice 6.0 – Calc, Draw a obecné novinky
9. 08. 2018, 20:37:59
Co má společného odstranění určitých segmentů kódu v LibreOffice s elektronickým bankovnictvím?
user avatar neutr
Odpovědět
Re:LibreOffice 6.0 – Calc, Draw a obecné novinky
10. 08. 2018, 10:36:53
Tyto dvě věci - eBankovnictví a Libre Office spolu přímo nesouvisí, i když možná výstupy otevíráte v LO.



LO bude konat svou práci s Javou nebo i bez Javy. Javu budete potřebovat už jen pro to bankovnictví - nic jiného se nestane a bude to fungovat tak jako před tím.
user avatar Tomáš Matýs
Odpovědět
LibreOffice 6.0 – Calc, Draw a obecné novinky
10. 08. 2018, 15:48:08
Přesně jak řekl neutr, ještě bych chtěl dodat že plány na odstranění javy z Libreofficu jsou již strašně staré (java je využívána především ve starším databázovém enginu a v některých testech) avšak s příchodem Libreofficu 6.2, kde se přejde naostro na engine Firebird bude většina kódu spojená s javou v tomto programu smazána, to však by nemělo nějak ohrozit provoz s internet bankovnictvím, protože javu buete stále potřebovat avšak né pro Libreoffice. Mimochodem vývojáři ApacheOpenofficu se rozhodli jít opačným směrem.
 
 
woo jaw demo hz