Komentáře LibreOffice Viewer pro Android

user avatar Petr Valach
Odpovědět
LibreOffice Viewer pro Android
4. 03. 2015, 12:46:31
Vítám v našich řadách dalšího kolegu a díky za pěkný článek.
user avatar Petr
Odpovědět
LibreOffice Viewer pro Android
4. 03. 2015, 14:12:03
Proč tyto typy souborů neumí google disk v androidu?
user avatar neutr
Odpovědět
Re:LibreOffice Viewer pro Android
4. 03. 2015, 14:41:17
No protože tohle Google nedělá. Je to práce komunity kolem Libre Office. nevím přesně jak se jmenuje, ale zabývá se jen těmito aplikacemi. Možná by to také udělali, ale kdo by to platil z příspěvků uživatelů LO, AOO?
user avatar Lukáš Jelínek
Odpovědět
Re:LibreOffice Viewer pro Android
4. 03. 2015, 15:58:46
Google už ty dokumenty umí (od prosince), ale ne zrovna dobře. Je to proto, že když si člověk na Google Disk uloží například ODT, dokument se překonvertuje do interního formátu Googlu a při stahování se zase překonvertuje zpět. Proto i bez úprav člověk stáhne jiný dokument, než tam uložil.
user avatar zvedavec
Odpovědět
Re:Re:LibreOffice Viewer pro Android
4. 03. 2015, 18:39:23
To si nejsem jistý (hádat se nemůžu) :-).
Když nahraji odt na disk google a nijak jej neupravuji přes google dokumenty, IMHO se nezmění. Až, když chci soubor na webu editovat - aspoň se to tak tváří, teď jsem to testoval.

G disk používám vcelku dost a na něm mám téměř výhradně odf soubory, které upravuji z práce a domu - ale výhradně lokálními balíky, teď doma LO a v práci OO. Myslím, že tyto soubory nejsou nijak konvertovány.
user avatar zvedavec
Odpovědět
Re:Re:LibreOffice Viewer pro Android
4. 03. 2015, 18:41:48
Ještě pro pořádek doplním, že k souborům, přistupuji přes synchronizačního klienta "Disk Google" - nevím, jestli to má nějaký speciální nebo přesnější název.
user avatar Lukáš Jelínek
Odpovědět
Re:Re:Re:LibreOffice Viewer pro Android
4. 03. 2015, 21:21:02
Já jsem to předtím nezkoušel - vycházel jsem z toho, co k tomu napsal dánský vývojář Lodahl. Vyzkoušel jsem to teď. Pokud se synchronizuje pomocí klienta nebo přes web Disk Google, tak to skutečně zůstane beze změny a konvertuje se to až při otevření k editaci. K té automatické konverzi dochází jen v případě, že se upload/download dělá přímo v Dokumentech Google.

woo jaw demo hz