Odpovědět Míra použití kancelářských balíků ve světě - interpretace výsledků 18. 02. 2010, 11:35:16
Nesmyslná čísla. Jak by kupříkladu hodnotili můj Think Pad 61, kde mám MSO 2007, OO 3,1 a Lenovo mi tam jako zkušební verzi šouplo i Word Perfect?
Nebo v práci, kde jsou na většině počítačů nainstalovány současně oba hlavní balíky MSO a OO?
Odpovědět Re:Míra použití kancelářských balíků ve světě - interpretace výsledků 18. 02. 2010, 11:56:20
Měli by to hodnotit tak, že jsou tam oba balíky. Potom ale nedává smysl těch faktických 100%. Proto jsem to napsal, je to podle mého špatná interpretace.
Oto 'tapik' Buchta
Odpovědět Re:Re:Míra použití kancelářských balíků ve světě - interpretace výsledků 28. 02. 2010, 11:06:34
Naprostý nesouhlas. To, že vyšlo 99,4% pro Českou Republiku je zajímavé, ale co 101,4% procenta v Itálii, 102% v Belgii a 68,5% v Číně? Osobně to považuji za účinný marketing Microsoftu v Evropě - bez kancelářského balíku prostě nemůžete žít. A tak když ho už mít musíte, tak buď kupujete MrqOpici, kradete MrqOpici nebo si stahujete otevřenou opici. Málokdo má obě opice. Linuxáci mají téměř výhradně OpenOffice (koffice či kombinaci abiword+gnumeric jich má drtivá menšina), kdo si ukradl MSO nebude instalovat OO a když už se někdo odhodlal ke koupi MSO, proč by používal OO?
Mne osobně by spíš zajímalo, jak se tvůrci průzkumu dostali k těm stem tisícům webům. To mi s prominutím hlava nebere. Nevím, zda by do toho šly velké "obecné" portály, spíš bych to viděl na technicky zaměřené portály a tím pádem je vysoké procento penetrace OO poměrně rozumně zdůvodnitelné a nevypovídá o skutečnosti. Kdyby zveřejnili top 10 webů podle počtu uživatelů, dalo by se tomu možná věřit víc.
Zvedavec
Odpovědět Re:Re:Re:Míra použití kancelářských balíků ve světě - interpretace výsledků 28. 02. 2010, 12:41:59
Aniz bych chtel zpochybnovat statistiku vyse uvedenou, tak jenom na okraj, ja znam relativne dost lidi v mem okoli, co ma prave oboje Office vcetne me a manzelky - ovsem uznavam, statisticky to neni nijak vyznamne :-).