Odpovědět Osm doplňků pro OpenOffice/LibreOffice, bez kterých nemůžete být 21. 05. 2014, 14:14:31
ad TypoJTB
Funkcia "sledovat rozdíly oproti definovaným stylům" mi nefunguje spravne, vzdy pri oznaceni dlhsieho textu odstrani aj znakove styly, napriklad kurziva.
Odporucam vyborny AltSearch na hladanie pomocou regularnych vyrazov.
http://extensions.libreoffice.org/extension-center/alternative-dialog-find-replace-for-writer
Odpovědět Osm doplňků pro OpenOffice/LibreOffice, bez kterých nemůžete být 22. 05. 2014, 16:08:05
"Typografie pokrývá celou oblast poskytovanou pluginem TypoJTB a ještě více." - To nie je pravda, TypoJTB má viacero funkcií, ktoré v mojom rozšírení nie sú a TypoJTB nemôže chýbať v mojom OO.
Odpovědět Re:Osm doplňků pro OpenOffice/LibreOffice, bez kterých nemůžete být 22. 05. 2014, 16:44:16
Berte to tak, že článek je spíše pro začátečníky a ne fajnšmekry, takže funkce jsem si dovolil ignorovat funkce v TypoJTB, které nejsou ve vašem pluginu.
Odpovědět Osm doplňků pro OpenOffice/LibreOffice, bez kterých nemůžete být 4. 06. 2014, 00:10:07
Díky za článek. Jak ovšem rozšíření získat?
Pokud se snažím najít TypoJTB na oficiální stránce Extensions (http://extensions.libreoffice.org/extension-center), dostanu výsledek "No results were found.". Kde udělali soudruzi chybu (nepročítal jsem další připojené linky na ostatní články)?
Další velmi důležitý doplněk je bezesporu "Template Changer". Zde ovšem článek nezmiňuje pár záludností, které v tomto článku ani odkazech zmíněny nejsou a zájemce zajisté velmi potrápí. Zaprvé v oficiálním výše zmíněném repozitáři je uveřejněna pouze verze 1.2.6, která ovšem v LO nefunguje. Pro LO je potřeba použít verzi 1.2.7b (proč není v repozitoři nevím). Kde aktuální stáhnout je tajné :-) ale zde je odkaz: http://numbertext.org/tmp/template-changer-1.2.7b.oxt
Druhý zádrhel je v tom, že bohužel rozšíření nefunguje tak jak popisováno, v LO je funkce nelogicky skryta na jiném místě menu (české LO):
Soubor - Odeslat - Assign template
Myslím, že by bylo vhodné v článku uvádět aktuální informace a ne vycházet ze zastaralých a již neplatných zdrojů.
Odpovědět Osm doplňků pro OpenOffice/LibreOffice, bez kterých nemůžete být 9. 06. 2014, 00:06:22
Díky za reakci. Děkuji také za články a práci, která s nimi souvisí.
Dovolím si ale ještě reagovat.
Proč jsem se ptal na zdroje doplňků ke článku? Protože LO používáme především jako pracovní nástroj ve firmě. To znemená, že nemáme moc času řešit nějaké problémy a potřebujeme především rychle a spolehlivě pracovat. Když jsem si v článku přečetl o TypoJTB, usoudil jsem, že by se nám šikovný doplněk líbil. Proto jsem v LO postupoval jak by to mělo fungovat - tedy Nástroje/Správce rozšíření/Další rozšíření získáte z Webu, tam jsem dal v Extensions hledat TypoJTB - a nic. Neznámé. Proč tam rozšíření není jako prostý uživatel nechápu (asi k tomu je důvod ale ten nemáme čas studovat). Prostě neexistuje a v článku odkaz není.
S doplňkem Template changer jsem si užil svoje (strávil mnoho minut hledáním cesty aby funkce v LO byla) a proto vím, že v repozitoři je pouze starý odkaz a ten na novém LO nefunguje.
Mimochodem - na výše uvedeném odkazu je verze 1.2.6 (nefunkční v novém LO na Windows XP,7 - ostatní OS netestovány).
Odpovědět Re:Osm doplňků pro OpenOffice/LibreOffice, bez kterých nemůžete být 9. 06. 2014, 00:13:30
Možná by vám stačilo přečíst si odkazované články. Proto jsou v článku na ně uvedeny odkazy...
msh
Odpovědět Osm doplňků pro OpenOffice/LibreOffice, bez kterých nemůžete být 18. 06. 2014, 16:57:14
V tomto[1] článku byl odkaz[2] ke stažení doplňku JP Typografia. Pokus o instalaci doplňku končí chybou "Extension requires at least OpenOffice.org reference version 4.0". Balík je Libre Office verze 4.2.4.2.
Rovněž jsem zkoušel nainstalovat alespoň "staršího bratříčka" jedné z komponent JP Typografia, JP On line vkladanie NBSP[3], stahováno z odkazu, který byl uveden v článku[4]. Tento doplněk jsem kdysi používal už s "nějakým Libre Office 4.x" k plné spokojenosti. Nyní končí pokus o instalaci stejnou chybou, jako je popsána výše. Verze LO je taktéž stejná, jako je uvedeno výše.
Prosím, mohl by mi někdo poradit jak úspěšně nainstalovat alespoň doplněk JP On line vkladanie NBSP[3]? Předem děkuji.
Odpovědět Re:Osm doplňků pro OpenOffice/LibreOffice, bez kterých nemůžete být 21. 06. 2014, 12:44:31
Zareaguji sám na svůj komentář s tím, že to snad někdy někomu může být k užitku.
Nejprve bych malinko své tvrzení, že jsem doplněk JP On line vkladanie NBSP používal s Libre Office 4.x. Tou verzí si teď už nejsem jistý, určitě to byl Libre Office, ale verze nemusela být nutně 4.x, mohla být klidně i 3.x.
Pročítáním starších článků a komentářů různě tady na webu jsem zjistil, že s obdobným problémem se už uživatelé setkali. Z obsahu článků/komentářů jsem usoudil, že doplněk JP Typografia a JP On line vkladanie NBSP nejspíš nemá fungovat pod Libre Office (LO) a je určen jen pro Open Office (OO). Pokud se pletu, opravte mě. A budu rád, že se pletu a že to má/bude fungovat pod LO. Zkoušel jsem tedy jp_nbsp_on_line.oxt doplněk rozbalit, upravit tag dependencies v souboru description.xml. Doplněk poté šel/nešel nainstalovat způsobem, že instalace sice alespoň začala, ale nedokončila se. Nakonec mi pomohla instalace starší verze odsud[5]. Z mého pohledu i tato starší verze funguje dostatečně, tzn. vkládá nezlomitelné mezery. Jako drobnou chybu lze brát to, že není zřejmé, který z přepínačů je aktivní. Toto "zamáčknutí"[6] se mi nezobrazí. Dá se s tím ale žít. Při pokusu o aktualizaci doplňku se zobrazí stejné chybové hlášení, jako je uvedeno v mém předchozím příspěvku.
Závěrem ještě prosba na autora rozšíření JP*. Vaše doplňky jsou skvělé a děkuji za ně. Neuvažujete prosím o jejich úpravě tak, aby fungovaly i pro Libre Office novějších verzí?
Odpovědět Osm doplňků pro OpenOffice/LibreOffice, bez kterých nemůžete být 23. 06. 2014, 15:22:06
V AOO sa od verzie 4.0 zmenila štruktúra definície panelov nástrojov, ktorá nie je kompatibilná so staršími verziami AOO a, samozrejme, aj LO. LO nepoužívam a preto preň neudržiavam nové verzie rozšírení. Všetky rozšírenia sú však stiahnuteľné v starších verziách (fungujú pod AOO 3.x a LO) z http://www.liberix.cz/doplnky/jp_makra_ooo_old/