Komentáře Používáme LibreOffice/OpenOffice

user avatar Jaroslav Neterda
Odpovědět
Používáme LibreOffice/OpenOffice
9. 06. 2020, 18:35:34
Dobrý den,

používám LO a to Writer, Calc, Impress, méně už Draw. Problémy s migrací z Microsot Office nikdy nebyly. Používám Writer k publikování ( zhruba by se dal využít vámi navržená diplomová práce), Calc pro vytváření ladících dat pro programování v Pythonu. LO používám již od doby kdy to byl Star Office čili dlouho.
Co mi nejvíce chybí je nějaký systematický popis programování maker pro Calc. Navíc je deklarována podpora Pythonu pro psaní maker v Calcu, ale nikde jsem se nedozvěděl jak to udělat. Python používám jako dokonalý univerzální programovací prostředek a nějakým Basicem se rozhodně v 21. století nehodlám zdržovat. Takže pokud se Python neprosadí v psaní maker (byla by to velká komparativní výhoda oproti Microsoft Office) tak moc těch maker asi psát nebudu.
user avatar Z
Odpovědět
Re:Používáme LibreOffice/OpenOffice
9. 06. 2020, 20:26:46
dobrý den, nějaké informace o makrech v Pythonu jsou zde: https://wiki.documentfoundation.org/Macros#Documentation
user avatar imcon
Odpovědět
Používáme LibreOffice/OpenOffice
21. 06. 2020, 19:46:22
Zdravím, musím reagovat.
Autorů a ostatních dobrovolníků, kteří svůj čas věnují tvorbě a komunitě OpenOffice si velice vážím, nedá mi to ale abych v nepochopení vrtěl hlavou při čtení tohoto článku.
Jak v dnešní době někdo může udělat dotazník takovýmto způsobem? Donutit/přesvědčit lidi z firem, aby věnovali jednu-pět minut nějakému dotazníku je těžký úkol a to i v případě, že nemusí nic psát jen rychle zaklikají pár odpovědí.
Chtít ale po komukoli aby opsal 17 otázek, uložil je do nějakého souboru(!) a někam poslal je, podle mého názoru, naprosté nepochopení toho, čemu zaměstnanci mohou/chtějí věnovat čas a úsilí. Navíc v dnešní době se opravdu dotazníky a průzkumy dělají jinak. Na to jesou určeny free služby ve stylu https://www.google.com/forms/about/ které pohou i s vyhodnocením. Stačí pak rozeslat/poskytnout odkaz, nikdo nemusí nic studovat a posílat a pravděpodobnost vyplnění je mnohonásobně větší.

Takto vedený dotazník totiž velmi zkreslí data - vyplní ho opravdu jen nadšenci a podporovatelé ale rozhodně ne lidé z praxe, kteří kancelářské balíky používají ale vůbec je technologie nezajímají.

Nechci aby to vyznělo moc kriticky, berte prosím jako snahu o tip na zlapšení, takto ale fakt ne...
user avatar zvedavec
Odpovědět
Re:Používáme LibreOffice/OpenOffice
24. 06. 2020, 07:05:37
Nechci mluvit za redakci, ale vždycky jsem tento "dotazník" chápal jako provokaci/podklad k napsání článku. Nemyslel jsem si, že to někdo použije jako podklad pro sběr dat (statistický).
user avatar imcon
Odpovědět
Používáme LibreOffice/OpenOffice
21. 06. 2020, 21:00:28
Zde jsem připravil formulář, kontakt na výsledky jsem také sdílel s redakcí.

Je možné ho rozeslat či dát do článku:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeF4MRq0YXEZ3vGKYdHLsC8kzukiDv27LHFgCxN7IkZGMw2Cw/viewform?vc=0&c=0&w=1&usp=mail_form_link
user avatar z
Odpovědět
Re:Používáme LibreOffice/OpenOffice
26. 07. 2020, 18:22:42
Máte pravdu, elektronický dotazník je lepší. Vytvořil jsem jeden na TDF infrastruktuře ať to působí důvěryhodně. https://tdf.io/dotaznik
Díky
 
 
woo jaw demo hz