Komentáře Příkazový řádek - konvertujeme do PDF

Odpovědět
html?
4. 04. 2005, 20:07:54
neslo by pridat obecnejsi verzi pro konverzi jakehokoliv dokumentu ktery umi OOo cist do (nejen) html?
filtr by pak sel pouzit v programech (jako MC) jako obecny filtr...
Odpovědět
Šlo
4. 04. 2005, 20:20:06

Dobrý večer,

určitě šlo, ale je třeba si chvíli počkat. Časem vydám další verzi, která bude podporovat to co požadujete a zároveň budete mít možnost ovlivnit kvalitu výstupu PDF, ...

Pěkný den.

Odpovědět
Zkuste
4. 04. 2005, 22:42:19

Dobrý večer,

kdo chce, může zkusit novou verzi makra, které konvertuje jakýkoliv podporovaný dokument OpenOffice.org do formátu PDF. Postup instalace je stejný jako ve výše uvedeném článku (nezapomeňte smazat funkce předchozí verze).

Jediná věc, která mě ještě trápí je export HTML do PDF, který zatím nefunguje. On mi nefunguje ani z UI, takže chyba bude asi někde jinde.

Jde o testovací verzi, jakmile dodám další vlastnosti, budu informovat i na hlavní stránce klub.OpenOffice.cz.

Pěkný večer.

user avatar Pinky
Odpovědět
Filtry mě nějak nefungují
19. 04. 2006, 12:58:17
Filtry mě nějak nefungují v OOo 2.0.2, pokud ovšem chci provést konverzi na MS doc tak to funguje. Problémem pravděpodobně bude že dané filtry pro konverzi neexistují... (dojde k vyjímce při volání funkce pro uložení) máte někdo podobný problém?
Odpovědět
mezery v nazvu souboru
6. 04. 2005, 10:08:05
Zdravím,
skvělý tip! Nicméně si neporadí se souborem s mezerou v názvu. Řešení je jednoduché:

#!/bin/bash
if [ "$1" = "" ]; then exit; fi
fullpath=`cd \`dirname "$1"\` ; echo "\`pwd\`/\`basename "$1"\`"`
soffice -invisible -headless -norestore "macro:///Standard.Module1.ConvertToPDF($fullpath)"

Marek Hnilica
Odpovědět
Opraveno
6. 04. 2005, 10:12:56

Dobrý den,

to bude tím, že mezery v názvech souborů nepoužívám ;) Díky moc, opravil jsem to v článku.

Pěkný den.

Odpovědět
Existujuci file s nenulovym obsahem :-)
10. 04. 2005, 03:16:08
#!/bin/bash
if [ "$1" = "" ]; then exit;
elif [ -s $1 ]; then
....
else exit;
fi
Mozna uz je to tejpani :-)
Filip Huska