Komentáře TypoJTB

user avatar Lenkaida
Odpovědět
TypoJTB
8. 02. 2011, 15:37:48
TypoJTB je suprová věc pro ůpravu formálních dopisů a podobných záležtostí je opravdu dobrý...
pokud vám to nejde nainstalovat doporučuji: http://cs.wikiversity.org/wiki/OpenOffice.org/typoJTB
user avatar Vojtěch Obrdlík
Odpovědět
TypoJTB a Libreoffice 4.0
20. 02. 2013, 19:51:15
Vypadá to, že v LO4 vývojáři změnili regex engine a doplňek TypoJTB má tím pádem problém s řadou úprav spojených s vkládánám mezer - např. "Přidat mezeru za ,:+!?", "Opravit mezery kolem uvozovek", Opravit mezery okolo závorek", kde vkládá vícenásobné mezery nebo mezeru na začátek řádku před uvozovku. V LO 3.5.x a v OO 3.4.1 funguje správně.
(Windows 7, LibreOffice 4.0.0.3, typoJTB 1.5.3)
user avatar Petr
Odpovědět
TypoJTB
21. 08. 2016, 14:28:15
Tento doplněk je jedním z nejsilnějších argumentů proč používat otevřený kancelářský software!
user avatar Jirka
Odpovědět
TypoJTB
14. 04. 2020, 18:57:33
K dispozici na:

http://macrojtb.hys.cz/typoJTB.html
user avatar Malantheon
Odpovědět
TypoJTB
5. 09. 2020, 06:44:03
Stiahnut sice ide, ale panel sa nezobrazi a ani sa k nemu neviem nijako dostat :-(
user avatar kamlan
Odpovědět
Re:TypoJTB
6. 09. 2020, 17:27:58
V menu Zobrazit/ Nástrojové panely může být lišta pro TypoJTB jako např. Rozšíření 1.
Jinak se dá ovládat ještě z Nástroje/ Rozšíření/ TypoJTB
user avatar radno
Odpovědět
TypoJTB
12. 10. 2020, 15:01:04
Také mám problem s tim, najít typoJTB v LibreOffice na Macu. Ve Správě rozšíření ho vidím jako nainstalovaný, ale to je vše.
user avatar Petr Valach
Odpovědět
Re:TypoJTB
19. 10. 2020, 21:13:26
Jak je to na Macu, bohužel nevím. Ve Windows a Linuxu ale není problém.
user avatar PeterK
Odpovědět
TypoJTB
16. 11. 2020, 22:02:34
Ja mám na Linuxe (Mint) v LO 7.0 problém tiež sa mi v menu doplnok nezobrazí....viete ma nakopnúť ako to opraviť pls?
user avatar kamlan
Odpovědět
Re:TypoJTB
17. 11. 2020, 12:25:27
Linux nemám takže mohu jen hádat čím by to mohlo být a další popisy dělám podle Win10, ale snad to bude stejné.

Ten doplněk je ve dvou menu jak jsem uvedl v příspěvku o něco výše. Vám se to nezobrazuje ani v jednom? Tedy ani lišta nástrojů z menu Zobrazit/... ani příkazy doplňku z menu Nástroje/...?
Je-li doplněk správně nainstalován, tak ve správci rozšíření (Nástroje/Správce rozšíření) nemá nijak zesvětlenou barvu. Pak by měly jít spustit jeho jednotlivé příkazy, tudíž Nástroje/Makra/Spustit makro... -> naběhne okýnko, v levym sloupečku (má nadpis Knihovna) rozkliknout Moje makra/typoJTB/m_Hledej_nahrad což v pravém okýnku zobrazí makra, tam vyberte _Hledej_nahrad a klikněte dole na tlačítko Spustit. Mělo by se objevit již jedno typoJTB dialogové okno s nadpisem 'Hledání a náhrady pomlček, slitků'. Takhle by si šlo dát do menu nebo lišty vlastní položky pro TypoJTB makra, byť to není uživatelsky tak pohodlné jako když to samozřejmě funguje.

Pokud doplněk není správně nainstalován (což ale nemusíte poznat a nemusí mít ani zesvětlenou barvu ve Správci doplňků), tak je to o něco těžší. Máte dvě možnosti:
1. zkusit Libre dát do čistého profilu a nainstalovat do něj jen TypoJTB jestli to načisto půjde. (Přeinstalovat Libre nepomůže, neboť na disku právě zůstává uživatelský profil a nová instalace Libre si ponechá ten uživatelský profil co je na disku).
2. případně zkusit opravit potenciálně poškozený info soubor pro doplňky.

!) Rozhodně si však zazálohujte uživatelský profil. Menu Nápověda/ Restartovat v nouzovém režimu, Libre se restartuje a naběhne nabídka ve které dole rozkliknete položku Pokročilé a dáte tlačítko 'Archivovat uživatelský profil'. Tím se vám do zipu zabalí celý uživatelský profil. Pak vám naběhne ještě hláška že uživatelský profil byl exportován jako konkrétní zip soubor, klikněte v ní na 'Otevřít složku obsahující soubor' a ten zip si zazálohujte někam jinam.
V té složce je uživatelský profil (a dostanete se do ní též kliknutím na odkaz 'Zobrazit uživatelský profil' ve dle toho tlačítka 'Archivovat uživatelský profil'). Když to v té složce celý smažete, tak tam pak můžete rozbalit ten zip a budete zase na vašem uživatelském profilu :-). To budete muset udělat když budete zkoušet bod 1) a to ať přitom dopadnete jakkoliv.

ad 1) V tom nouzovém režimu vyberte 'Obnovit tovární nastavení' a 'Obnovit celý uživatelský profil'. To dá Libre do stavu po čisté instalaci aniž by si ponechalo starý uživatelský profil a hned potom zkuste nainstalovat TypoJTB. Jestli to v tomto čistém stavu půjde, tak je problém v tom zazipovaném uživatelském profilu. Takže po rozzipování původního profilu zkusit bod 2). Pokud to takto v čistém stavu nepůjde, tak se obávám že jde o nějaký bug Libre. Co jsem koukal do 'vnitřností' TypoJTB (soubor .oxt lze přejmenovat na .zip a normálně rozbalit) tak jsem neodhalil nic kvůli čemu by TypoJTB v Libre nemělo jít, navíc když pod Win i dalších Linuxech to chodí.

ad 2) V tý složce kde je uživatelský profil se proklikat do adresáře uno_packages/cache. Celej ten adresář 'cache' si někam zazálohujte ať v případě chyby nemusíte přezipovat celý uživatelský profil jak v 1). Když v něm uděláte nějakou chybu, tak vám Libre nejspíš ani nenaběhne a možná nenaběhne ani v nouzovym režimu (taky se mi stalo ale nevím jestli zrovna při úpravě dále popisovaných souborů). A bacha chce to nejspíš naklikat v něčem co zobrazuje skryté a systémové soubory.
V 'cache' je soubor uno_packages.pmap a další podadresář 'uno_packages'. V tom podadresáři jsou adresáře 'luDivnýZnaky.tmp_' což jsou jednotlivé doplňky, avšak stalo se mi, že tam zůstaly i staré doplňky nebo starší verze doplňků nebo přeinstalované verze a pak to někdy blblo. V tom souboru uno_packages.pmap jsou informace které doplňky by tam měly být. Jsou to vždycky dva řádky - první nějaký ten název doplňku a druhý řádek adresář 'luDivnýBlebleble' pro to v kterým 'lu...' to je v tom podadresáři 'uno_packages'. Co není v tom souboru .pmap, to lze smazat z toho podadresáře. A když v tom souboru .pmap bude něco jiného než co tam chcete mít, tak to taky smazat z toho souboru (oba řádky pro to; a nenechávat v .pmap prázdný řádky) i z toho podadresáře. No a pak zkusit jestli to v Libre půjde.
[Pro úplnost soubory luBlabla.tmp v tom podadresáři 'uno_packages' nejspíš můžete nechat, s jejich smazáním jsem myslím nikdy neexprimentoval.]

Takže když budete zkoušet bod 2, tak je možný že vám při nějaké chybě nenaběhne Libre, což by mělo opravit smazání toho adresáře 'cache' a jeho nakopírováním ze zálohy. Případně opět nakopírováním celého uživatelského profilu ze zipu.

Kéž to rozchodíte, víc k tomu čím by to mohlo být již nevím.
user avatar Mikeš
Odpovědět
Re:Re:TypoJTB
17. 11. 2020, 15:43:45
Já mám Linux (Ubuntu BUDGIE 20.10) a LO 7.0.3. Rozšíření se mi po instalaci zobrazilo ihned v nástrojové liště. Jde zobrazit v "Zobrazit -> Nástrojové lišty -> TypoJTB", jde použít i v "Nástroje -> Rozšíření -> TypoJTB".
user avatar Petr Valach
Odpovědět
Re:TypoJTB
17. 11. 2020, 17:50:37
Rovněž Mint, rovněž LO 7. Používám verzi ze stránky http://macrojtb.hys.cz/typoJTB.html.
user avatar PeterK
Odpovědět
TypoJTB
17. 11. 2020, 21:16:02
Ďakujem všetkým za rady. Nakoniec bola chyba v tom že mám SK lokalizáciu v LO.
Stačilo v inštalačke typoJTB prepísať CS na SK v súboroch description.xml a oddon.xcu
Následne preinštalovať addon.

Až to niekomu pomôže upravený addon pre SK inštaláciu je tu:
https://webshare.cz/#/file/A8FGA4FRGb/typojtb-oxt
user avatar Petr Valach
Odpovědět
Re:TypoJTB
17. 11. 2020, 22:26:14
Jop, to mě nenapadlo. Vím, že když nastavíte anglickou lokalizaci, lišta pluginu zmizí. Netušil jsem, že je to i se slovenštinou. Díky.
user avatar kamlan
Odpovědět
Re:TypoJTB
18. 11. 2020, 10:49:58
Tak to je potěšující zpráva :-).
Zkusil jsem smazat parametry těch jazykových tagů ve všech .xcu souborech a vzalo mi to v pohodě pro češtinu i angličtinu. Dal jsem tam tedy prázdné lang="" (s českými nápisy) se kterými by to mělo chodit univerzálně, ponechal lang="cs" a přidal lang="sk" (nyní s cs->sk překladem od gůgla). Doplněk by tedy měl být vidět pro libovolný jazyk. Kdyžtak otestujte a případně opravte tu slovenštinu. Označil jsem to jako verzi 1.6.0. U mě testováno na Libre 7.0.3.1 a Win10.

Upraveno zde:
https://uloz.to/file/VgFjj9TDFYMc/typojtb-v1-6-0-oxt

Tomáš Bílek se již těm doplňkům nevěnuje, ale tu současnou verzi 1.5.6 jsem v 2018 opravoval já a byl ochoten dát opravenou verzi na ten web. Takže když ta úprava 1.6.0 bude funkční, ta by ji třeba byl opět ochoten tam umístit.
user avatar PeterK
Odpovědět
Re:Re:TypoJTB
18. 11. 2020, 20:39:32
Dobrý večer,

urobil som korekcie v SK preklade a opravil som preklep aj v CZ verzii. Za mňa zatiaľ OK, myslím že je to maximum čo sa dá do SK preložiť, ostatné texty sú priamo v makrách....

https://beta.webshare.cz/file/I4HyRPsvRa/typojtb-v1-6-1-oxt
user avatar kamlan
Odpovědět
Re:Re:Re:TypoJTB
19. 11. 2020, 14:38:05
Přesunul jsem další diskuzi na fórum, prosím pokračujme tam https://forum.openoffice.cz/viewtopic.php?id=5870
 
 
woo jaw demo hz