Odpovědět Vydána hlavní verze LibreOffice 25.8 Community 22. 08. 2025, 07:25:54
Tohle mě spíš zarmoutilo, než potěšilo. Tato verze je poslední pro stroje s architekturou 86 (32 bitů). Vím, že je to vývojem, ale už jsem to zažil vícekrát od doby architektury 16 bitů. Stejně musím koupit novou mašinu kvůli OS které nepodporují starší architektury, což je důvod ukončení podpory LO 32 bitů. V minulosti jsem měl jednotlivé stroje na Win a Linux. Později jsem používal rozdělený disk. Nakonec jsem oddíly pro Linux smazal, protože netestuji tak jako dřív. Mám jen stroj s Win 10 a podpora už také nebude. Zřejmě ještě budu tento stroj používat bez síťového připojení v off-line.
Mám noťas 64 bitů, ale je to nejrychlejší stroj jaký jsem měl a dnes na něm jedu makra protože má pevný ale malý disk. Potřebuji ho v takovém režimu a zkopírovat do něj vše co mám v tomto stroji nelze :-(
FAF
Odpovědět Vydána hlavní verze LibreOffice 25.8 Community 28. 08. 2025, 11:10:52
Tato verze nabízí mírně lepší kompatibilitu souborů s MS Office. Nainstaloval jsem variantu určenou pro ARM architekturu, ale narazil jsem na problém s ikonami – nezobrazují se ani ve světlém, ani v tmavém režimu. Dočasně jsem to vyřešil deaktivací Skia renderování. Doufám, že se tento problém brzy odstraní.