Komentáře Xara Xtreme

user avatar Roman
Odpovědět
Xara Xtreme
29. 05. 2016, 18:36:10
Dovolil by som si nesúhlasiť s tvrdením, že XARA XTREME je len pre LINUX.
Tento program používam na WINDOWS od doby keď sa ešte volal COREL XARA (úplne prvý názov bol tuším XARA STUDIO). Ja som ju začal používať od verzie 2. Netuším ako postupoval vývoj ďalej, ale mám taký dojem, že potom sa volala XARA XS potom XARA XTREME potom na PHOTO & GRAPHIC DESIGNER a XARA DESIGNER PRO-čo sú dve verzie toho istého sw. Isté je, že všetky menované programy vychádzajú, čo sa ovládania a ponuky nástrojov týká práve z COREL XARA. Samozrejme s postupom verzií boli nástroje pridávané.

Čo sa týka funkčnosti programu, ja som s ním veľmi spokojný. Používam XARA XTREME 5 a dá sa s tým spraviť aj zložitejšia grafika. Škoda len, že nie je lokalizovaný do CS alebo SK.

Skúšal som aj následovníka konkrétne PHOTO & GRAPHIC DESIGNER verziu 7, ale nejako ma neoslovila. Na to, že to je hlavne vektorový editor sa mi to zdalo už trošku prehustené, ale to je čisto len môj subjektívny pohľad. Asi sa snažia z toho urobiť univerzálny program.

Je síce pravda, je to platený program, ale z času na čas aj motyka strelí a občas sa vyskytne na DVD alebo CD v nejakom PC časopise plná verzia len za registráciu, ako v mojom prípade.
user avatar Petr Valach
Odpovědět
Re:Xara Xtreme
29. 05. 2016, 19:36:04
Otevřená verze Xary je pouze pro Linux a Mac OS X.

woo jaw demo hz