Komentáře Základy práce v OpenOffice.org Calc 2.0

user avatar Martin Bajer
Odpovědět
Základy práce v OpenOffice.org Calc 2.0
10. 10. 2008, 16:21:44
Dobrý den,

1/ nemohu přijít na to jak Calc donutit, aby nezobrazoval okraje buněk. Např. označím si buňky v řádcích 1-5 a sloupcích A,B a vybarvím je třeba žlutě. V M$ Excelu vznikne jednolitá žlutá plocha o velikosti 2x5 buněk, kdežto v OpenOffice.org stále vidím okraje buněk, přestože nemají žádné ohraničení. Mám verzi OOO300m5 (Build:9350).

2/ Jakým způsobem se přesouvají jednotlivé buňky? V Excelu najedu myší na okraj buňky až se kurzor změní, pak zmáčknu levé tlačítko a buňku přesunu kam potřebuji. Opět nemohu přijít na to jak tuto operaci provést. U více buněk mi to jde, ale u jedné ne.

Díky za tipy.
user avatar Vlado
Odpovědět
Re:Základy práce v OpenOffice.org Calc 2.0
26. 11. 2008, 11:41:57
Dobrý den,

Na Vaši první otázku odpovím asi tak, že mně to funguje normálně. Okraje buněk nevidím.
Odpověď na druhou taky neznám.
user avatar Jiří Mrázek
Odpovědět
16. 02. 2009, 21:26:06
Dobrý den,
potřebuji poradit se zaznamenaným makrem. Nahraji makro, uložím ho, vytvořím tlačítko pro spuštění. Všechno funguje perfektně, ale když soubor uložím a pak ho znovu otevřu tlačítko nefunguje a makro není tam kam jsem ho ukládal. Může mi někdo poradit co dělám špatně?
Děkuji
Mrázek
user avatar radixradix
Odpovědět
16. 12. 2010, 21:12:43
V Office je tučná šipka směřující dolů. Když si označím vyplněnou buňku a pod ní jednu či více prázdných buněk a klepnu na zmíněnou tučnou šipku, zkopíruje se mi do označených prázdných buněk text z označené vyplněné buňky. V Open Office tuto šipku nebo její náhradu nemohu najít. Kde hledat?
user avatar IrenaS
Odpovědět
16. 12. 2010, 22:38:58
Office myslíte Microsoft Office?
V OpenOffice.org funguje stejný postup, ale tlustou šipku nehledejte. Funguje klávesová zkratka Ctrl+D nebo nabídka Úpravy | Vyplnit - pak si vyberete.
Prosím, ptejte se ve fóru, taky váš dotaz nikdo nedohledá.
DÍKY
user avatar Rudolf Čtvrtlík
Odpovědět
6. 04. 2014, 16:47:11
Potřebujeme velikost okénka!!!
user avatar LALALULA LALA
Odpovědět
6. 04. 2014, 16:51:24
Dělám křížovku a nejde mi udělat velikost okénka!!! Prosím poraďte mi!!!
Vaše Lalalula Lala!

PS: PORAĎTE MI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
user avatar Pavel
Odpovědět
14. 05. 2015, 12:04:52
potřebuji vzorec na výpočet ovodu! poraďte prosím
user avatar Michal
Odpovědět
15. 05. 2015, 20:49:26
Pavel: ale noták, měl by ses stydět, tohle je matematika prvního stupně ZŠ. Navíc nepíšeš obvod čeho.
user avatar Miro
Odpovědět
Re:Re:Základy práce v OpenOffice.org Calc 2.0
16. 05. 2015, 12:48:48
On nechce obvod, ale OVOD. Což je firma provádějící odečet vodoměrů. Takže hledá asi nějaký kalkulační vzorec. Přece by se neptal na takovou základní věc.
user avatar Aex
Odpovědět
12. 09. 2015, 10:42:36
Dobrý den,
chtěl bych Vás požádat o radu. Když zadám do A5 vzorec =AVERAGE(A1:A4), tak mi po "odentrování" zůstane napsaný onen vzorec nebo ###, ale ne výsledek funkce ... nevím, kde dělám chybu. Děkuji za pomoc!
user avatar Lukáš Jelínek
Odpovědět
12. 09. 2015, 12:59:20
Dobrý den, není důvod, proč by to nemělo fungovat. Jinak dotazy tohoto typu je lepší dávat do fóra (http://forum.openoffice.cz), tam je mnohem větší šance, že se na ně najde odpověď.

woo jaw demo hz