K pluginu JSignPdf 1.0.0 a obecně GUI OOo

Touto funkcionalitou dostává OOo vlastnosti, které mu chyběly a byly mu vytýkány jako určitý nedostatek. Jenže...  


Mě napadla ještě jedna myšlenka. Povětšinou co plugin, to jedno tlačítko (příp. více) - a to bez možnosti tlačítka seskupovat a podobně. Přijde mi to poněkud neoperativní. Nevím, jak to řešit jinak, ale začíná toho být poněkud moc a kdo chce používat OOo naplno... pak má pracovní plochu třeba takovouto:

2010_06_23_174716.png

Je samozřejmě jasné, že tento stav (alespoň u mě) začíná být neúnosný.

Pracovnímu prostředí by tedy slušel i z tohoto důvodu určitý jiný kostým. Jak ho ale dosáhnout? Co je nejlepší řešení?

Podle mě by měla existovat možnost přidat určitou interaktivitu - aby se tato tlačítka objevovala v momentě, kdy jsou opravdu zapotřebí. Anebo aby pluginy vytvářely samostatnou položku v nabídkovém pruhu, nazvanou například "Rozšíření" - tak, aby byly pohromadě. Anebo celou věc řešit ribbonem.

Jiné řešení mě nenapadá.

 

(Jako ve škole)
 

Komentáře

user avatar redakce OpenOffice.cz
Odpovědět
K pluginu JSignPdf 1.0.0 a obecně GUI OOo
24. 06. 2010, 00:27:15
"aby se tato tlačítka objevovala v momentě, kdy jsou opravdu zapotřebí."

To přece dělají... http://forum.openoffice.cz/viewtopic.php?id=982

"Anebo aby pluginy vytvářely samostatnou položku v nabídkovém pruhu, "

Nástroje | Přídavky, také věc autora, jde to i jinak
user avatar j-pastierik
Odpovědět
K pluginu JSignPdf 1.0.0 a obecně GUI OOo
24. 06. 2010, 06:54:35
V rozšíreniach je možné vkladať volanie funkcií pomocou panelov nástrojov (žiaľ, nie je možné definovať, aby sa panel zobrazoval iba vtedy, keď to je potrebné a nie je možné ani zaistiť pridávanie či odoberanie tlačidiel tak, ako je to v ostatných paneloch), alebo je možné tieto funkcie vložiť do ľubovoľného menu (povedzme Formát), prípadne sa dajú vložiť ako nová položka menu v hornom riadku alebo sa dajú pridať do položky menu Nástroje | Prídavky.
Všetky možnosti sa dajú použiť paralelne a dajú sa aj rozdeliť - časť v menu, časť v paneli nástrojov...
Každé riešenie má svoje výhody aj nevýhody - stačí si predstaviť, že máte 20 rozšírení a každé pridá položku do menu Nástroje | Prídavky.
Keďže používate dosť mojich rozšírení, môžem v nových verziách urobiť to, že budú aj v menu Nástroje | Prídavky aj ako panel nástrojov. Pretože sa v OO.o 3.2.1 zmenil výstup funkcie, ktorá vracia jazyk pracovného rozhrania, musím všetky rozšírenia v tomto smere tak či tak postupne upraviť a nie je problém, aby som pri tejto príležitosti urobil aj menu.
user avatar zvedavec
Odpovědět
K pluginu JSignPdf 1.0.0 a obecně GUI OOo
24. 06. 2010, 14:14:31
Jezisi at je to klidne interaktivni az na pudu, ale at ta interaktivita jde taky VYPNOUT!
Ja treba nemam rad, kdyz mi mizi a objevuji se tlacitka a panely, jak je "napadne", nemluve o tom, ze pri prekresleni GUI to cuka obrazem nebo ostatnima panelama.
user avatar PetrV
Odpovědět
Re:K pluginu JSignPdf 1.0.0 a obecně GUI OOo
24. 06. 2010, 18:32:29
Potvrzuji, při překreslování se to nějak "cuká", ale jinak se naštěstí panely ukazují, jak mají, takže s tím jsem v poho.

Odpovědět

 

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích najdete v nápovědě. Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu.

 
Petr Valach

Petr Valach

Redaktor & editor OpenOffice.cz a LinuxEXPRES.cz. Správce sociálních médií těchto redakcí. Člen nadace The Document Foundation. Ve svém volnu se věnuje popularizaci vědy a fotografování.

 
 
 
woo jaw demo hz