Australský státní úřad vydal průvodce open source softwarem

Australské ministerstvo informací vydalo dokument „Průvodce open source sortwarem pro australské vládní agentury“.  

V březnu 2011 požádal o odezvu Glenn Archer, první náměstek ministra AGIMO (Australian Government Information Management Office), při revizi dokumentu „Průvodce open source softwarem pro australské vládní agentury“. Předcházející dokument vyšel už v roce 2005 a potřeboval aktualizaci.

Ve finálním dokumentu, který nedávno vyšel, jsou v úvodu informace o open source softwaru (OSS). Dále pokračuje výčtem o rizicích a přínosech užívání takových programů, o jejich distribuci a vývoji. Dokument má pomoci vládním agenturám pochopit, analyzovat a plánovat nasazení OSS. V průvodci se píše o zajištění vazby mezi AGIMO a dalšími vládními dokumenty stejně, jako na další OSS. Lidé v AGIMO budou i nadále monitorovat účinnost tohoto postupu a aktualizovat ho podle potřeby.

Bude někdy vydán podobný dokument i v České republice?

(Jako ve škole)
 

Komentáře

user avatar Standa
Odpovědět
Australský státní úřad vydal průvodce open source softwarem
5. 11. 2011, 12:21:44
Našel jsem zajímavý článek o tom, jak open source přebírá vedení, určitě doporučuju - http://www.ictmanazer.cz/2011/11/open-source-prebira-v-oblasti-softwaru-klicovou-roli/

Odpovědět

 

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích najdete v nápovědě. Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu.

 
 
 
woo jaw demo hz