Druhé kolo výběru maskota LibreOffice

Hlasování Výběr maskota balíku LibreOffice dospěl do druhého kola, kde se vybírá z dvanácti návrhů sedm, které postoupí do finále.  

Na začátku října bylo spuštěno veřejné hlasování pro návrhy na maskota kancelářského balíku LibreOffice. V tomto prvním kole se vybíralo z 63 zveřejněných návrhů (celkem jich The Document Foundation obdržela více než 300, ale většina nebyla použitelná ‒ ať už kvůli nevhodnosti nebo pro právní překážky).

Nyní je tu kolo druhé, kdy se opět můžete zapojit. Tentokrát se vybírá z dvanácti návrhů, které vzešly z prvního kola. Sedm návrhů pak postoupí do finále, kde definitivního maskota vybere správní rada TDF na základě doporučení členů organizace.

Pro hlasování a komentáře u návrhů je potřeba se zaregistrovat.

Jeden z návrhů ve druhém kole výběru maskota LibreOffice Jeden z návrhů ve druhém kole výběru maskota LibreOffice

(Jako ve škole) Průměr: 1.00 | Hodnotilo: 3
 

Komentáře

user avatar Petr Valach
Odpovědět
Druhé kolo výběru maskota LibreOffice
14. 11. 2017, 23:20:20
Asi bych se měl zdržet komentáře, ale většina návrhů je tak neskonale hloupá, že doufám... že nevzdejde žádný vítěz. Jsou to naprosto šílené návrhy (ta chobotnice, ten kůň, ...), že si myslím, že jestli LO nebylo některým lidem pro smích, tak počínaje takovýmito repre maskoty začne být ihned.

Přimlouval bych se za zrušení celé soutěže.
user avatar SpookY
Odpovědět
Druhé kolo výběru maskota LibreOffice
15. 11. 2017, 08:43:13
Opět se potvrzuje, že vždy, když se začne řešit logo, tak je nejvyšší čas vyměnit management :-( Ta loga jsou, snad krom zde uvedeného kolibříka a jeho kulaté verze, naprosto otřesná. Grafika ve stylu japonského animáku, prostě "na-pi-ka-chu" :-/
user avatar Miro
Odpovědět
Druhé kolo výběru maskota LibreOffice
15. 11. 2017, 09:40:38
To snad nechávali vybírat malým dětem. Z toho mála celkem použitelných návrhů v prvním kole neprošel snad žádný. Je potřeba vůbec nějaký maskot?
user avatar Petr Valach
Odpovědět
Re:Druhé kolo výběru maskota LibreOffice
15. 11. 2017, 13:04:09
"Je potřeba vůbec nějaký maskot?"

Jistě, NENÍ. Uživatele tyhle infantilnosti nezajímají. Chtějí funkční, uživatelsky přívětivý soft. A výraznějšímu podílu LO to taky učitě nepřidá.

Doufám, že se něco "stane" a neprojde žádný návrh.
user avatar Lukáš Jelínek
Odpovědět
Re:Re:Druhé kolo výběru maskota LibreOffice
15. 11. 2017, 18:50:00
Důvod pro používání maskota je ten, že LibreOffice je ochranná známka a musí se používat v podobě, v jaké je zapsána (ve skutečnosti je to trochu složitější, ale to teď nebudu rozpitvávat; kdo má zájem, najde informace ve wiki TDF). Maskot bude umožňovat volnější použití, třeba různé deformace, barevné úpravy, vytváření odvozených grafik apod. Ale návrhy se mi také nelíbí, TDF měla raději oslovit několik profesionálních grafiků, nechat udělat návrhy a ty pak předložit k hlasování komunitě.
user avatar Petr Valach
Odpovědět
Re:Re:Re:Druhé kolo výběru maskota LibreOffice
15. 11. 2017, 19:26:02
Dá se s tím něco dělat? Dá se to zastavit? Prosím tě, napiš že jo :/
user avatar Lukáš Jelínek
Odpovědět
Re:Re:Re:Re:Druhé kolo výběru maskota LibreOffice
15. 11. 2017, 21:42:40
Dá se napsat členům správní rady: http://www.documentfoundation.org/governance/board/
user avatar zvedavec
Odpovědět
Druhé kolo výběru maskota LibreOffice
16. 11. 2017, 00:04:43
Člověk se pak nediví, že to funguje jak to funguje. Jestli mají tak "profesionální" přístup ke všemu...

Odpovědět

 

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích najdete v nápovědě. Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu.

 
Lukáš Jelínek

Lukáš Jelínek

Dlouholetý člen autorského týmu LinuxEXPRESu a OpenOffice.cz. Vystudoval FEL ČVUT v oboru Výpočetní technika. Žije v Kutné Hoře a podniká v oblasti informačních technologií. Ve volném čase rád fotografuje, natáčí a stříhá video, občas se věnuje powerkitingu a na prahu čtyřicítky začal hrát tenis.

 
 
 
woo jaw demo hz