FOSDEM 2014: Kancelářské balíky opět společně

FOSDEM Na únorové konferenci FOSDEM 2014 budou mít balíky Apache OpenOffice a LibreOffice opět společný devroom. Příspěvky na konferenci jsou vítány, lze je přihlašovat do 22. prosince.  

Na loňském ročníku bruselské konference FOSDEM měly kancelářské balíky Apache OpenOffice a LibreOffice společný prostor (devroom). Bude tomu tak i na ročníku 2014, který se koná ve dnech 1. a 2. února 2014. 

Developer room čili devroom znamená poskytnutí prostoru a času určité skupině (zaměřené na nějaký software nebo technologii), která si už sama organizuje, co se bude dít. Na konferenci FOSDEM je většina přednášek, workshopů, setkání a dalších akcí organizována tímto způsobem (organizátoři celé konference se zaměřují na hlavní program, na který si zvou vybrané speakery).

Kdo má zájem na konferenci vystoupit se svou přednáškou, může se přihlásit do 22. prosince 2013. Délka příspěvku by neměla překročit 20 minut (čas pro dotazy se nepočítá), k přihlašování se používá systém Pentabarf.

(Jako ve škole) Průměr: 1.00 | Hodnotilo: 2
 

Komentáře

user avatar PN
Odpovědět
FOSDEM 2014: Kancelářské balíky opět společně
28. 11. 2013, 19:58:29
Že bysme se dočkali sjednocení postupů, nebo dokonce obou balíků? Myslím, že by to jen prospělo dobré věci.
user avatar Zvedavec
Odpovědět
Re:FOSDEM 2014: Kancelářské balíky opět společně
28. 11. 2013, 23:40:27
To asi zrovna né, ale MŮJ dojem je, že takto to nemůže fungovat dlouho, POKUD to "majitelé" myslí s rozšířením OO/LO vážně.

Může se stát, že jeden z nich prostě skončí a část vývojářů přejde k tomu zbylému.
user avatar ondra.kl
Odpovědět
Re:FOSDEM 2014: Kancelářské balíky opět společně
29. 11. 2013, 13:28:15
Spojení obou balíků je nemožné pro nekompatibilní licence.
LO může vše přebírat z AOO.
AOO může přebrat z LO jen to od čeho zároveň získá svolení autora.
user avatar Lukáš Jelínek
Odpovědět
Re:Re:FOSDEM 2014: Kancelářské balíky opět společně
29. 11. 2013, 13:33:49
Tohle už do určité míry není pravda. Od jisté doby se totiž všechny nové příspěvky kódu do LO licencují také pod MPL, která je s AL obousmerně kompatibilní. Proto lze takový nový kód, pokud není současně odvozeným dílem od částí licencových jen pod LGPL, do AOO převzít. Zatím toho moc nebylo, ale vzhledem k dost zásadním přepisům některých částí v LO 4.2 se bude postupně situace zlepšovat - i když může být v některých případech docela oříškem zjistit, zda ten který kus kódu musí být pod LGPL nebo ne.
user avatar ondra.kl
Odpovědět
Re:Re:Re:FOSDEM 2014: Kancelářské balíky opět společně
2. 12. 2013, 08:05:01
Tak to je dobrá zpráva.

Odpovědět

 

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích najdete v nápovědě. Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu.

 
Lukáš Jelínek

Lukáš Jelínek

Dlouholetý člen autorského týmu LinuxEXPRESu a OpenOffice.cz. Vystudoval FEL ČVUT v oboru Výpočetní technika. Žije v Kutné Hoře a podniká v oblasti informačních technologií. Ve volném čase rád fotografuje, natáčí a stříhá video, občas se věnuje powerkitingu a na prahu čtyřicítky začal hrát tenis.

 
 
 
woo jaw demo hz