LibreOffice Conference 2015 – Call for Papers

Konference Máte-li zájem vystoupit na LibreOffice Conference ve dnech 23.–25. září v dánském městě Aarhus, můžete do 15. června poslat organizátorům svůj příspěvek.  

Ve dnech 23.–25. září se bude v dánském městě Aarhus konat letošní ročník LibreOffice Conference. Máte-li zájem na konferenci vystoupit, můžete do 15. června poslat organizátorům svůj příspěvek (ve formě krátkého životopisu a abstraktu plánované přednášky či workshopu). K dispozici je celá řada tématických oblastí, například vývojářské záležitosti okolo LibreOffice, problematika otevřených formátů a interoperability, ale kupříklad také úspěšné budování byznysu okolo LibreOffice.

(Jako ve škole) Průměr: 1.00 | Hodnotilo: 2
 

Komentáře

user avatar tomáš matýs
Odpovědět
LibreOffice Conference 2015 – Call for Papers
5. 05. 2015, 19:02:04
Tak jsem tak trochu pátral jak je na tom AOO se statutem a aktivitou a nešel jsem tohle https://cwiki.apache.org/confluence/display/OOOUSERS/2015+Apr plus https://blogs.apache.org/OOo/entry/collaboration_is_in_our_dna takže pomalu zkomírají, ale tak trochu v jejich vyjadřování cítím tlak zvenku, zřejmě se snaží o záchranu, ale cítím tam v pozadí i IBM a spol. Pro redakci a ostatní, koho to zajímá.
user avatar Petr Valach
Odpovědět
Re:LibreOffice Conference 2015 – Call for Papers
5. 05. 2015, 19:49:37
Dík, zajímavé. Ten pocit určité defenzívy a nutnosti omlouvat se tam čtu taky.

Já osobně popravdě nefandím nikomu, ale všem. Protože jen když bude dobrý OpenOffice, LibreOffice, Calligra Suite, LOOL, tak bude brán vážně svobodný kancelářský soft. A nic netlačí kupředu tak jako soutěživost a konkurence.

Snad se zadaří a OO chytne druhý dech. Rád bych tento projekt třeba v článcích trochu protěžoval, ale nejde to, bylo by to násilné. Napadá vás něco, jak dát o OO víc vědět?

Bohužel, budou se muset snažit hlavně oni... OpenOffice.cz je v tomhle ohledu jen "překupníkem", jak koupí, tak prodává. My určitě OO na výsluní nedostaneme tím, že budeme dělat prázdné PR v duchu hesla prázdný sud nejvíce duní.
user avatar Lukáš Jelínek
Odpovědět
Re:Re:LibreOffice Conference 2015 – Call for Papers
5. 05. 2015, 21:09:39
Ono to bohužel není pomalé zkomírání, nýbrž prakticky klinická smrt. Dnes v podstatě není o OO co psát, protože aktivita vývoje je velmi slabá a v OO chybějí (a nejspíš budou chybět dál) tak klíčové věci, jako je třeba export do OOXML, bez nichž balík nemůže uspět. O mobilní a webové verzi nemluvě - ty sice LO také zatím plnohodnotně nemá (u mobilní verze už je ale vývoj relativně daleko), ale aspoň se na nich pracuje. OO se nemůže posouvat dál, pokud na něm nebude mít kdo pracovat. A kdo pracovat chce, přikloní se dnes k LO. Optimální by bylo projekty opět sloučit, k tomu ale vůle (zejména ze strany OO, resp. ASF) bohužel není.
user avatar zvedavec
Odpovědět
Re:Re:Re:LibreOffice Conference 2015 – Call for Papers
5. 05. 2015, 21:49:52
Racionálním řešením je i konec balíku. Věřím tomu, že aspoň část lidí by se přesunula k LO (a to nejsem původně žádný fanoušek LO, nicméně mě nezajímá, jak se to jmenuje, ale jestli to funguje).
user avatar Petr Valach
Odpovědět
Re:Re:Re:Re:LibreOffice Conference 2015 – Call for Papers
5. 05. 2015, 23:22:03
Obávám se, že takoví lidi by spíš skončili u konkurence, fňuk :/
user avatar Miro
Odpovědět
Re:Re:Re:LibreOffice Conference 2015 – Call for Papers
6. 05. 2015, 11:56:50
Ona ta doba na sloučení časem stejně dozraje. Obávám se, že to sloučení pak bude už jen formální. A bude to tak dobře.

Odpovědět

 

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích najdete v nápovědě. Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu.

 
Lukáš Jelínek

Lukáš Jelínek

Dlouholetý člen autorského týmu LinuxEXPRESu a OpenOffice.cz. Vystudoval FEL ČVUT v oboru Výpočetní technika. Žije v Kutné Hoře a podniká v oblasti informačních technologií. Ve volném čase rád fotografuje, natáčí a stříhá video, občas se věnuje powerkitingu a na prahu čtyřicítky začal hrát tenis.

 
 
 
woo jaw demo hz