MČ Praha–Velká Chuchle migruje na LibreOffice

Praha-Velká Chuchle Městská část Praha–Velká Chuchle se rozhodla migrovat na kancelářský balík LibreOffice a poštovní klient Mozilla Thunderbird.  

Úřad městské části Praha–Velká Chuchle nedávno oznámil, že už nebude pokračovat v pořizování licencí na kancelářský balík Microsoft Office a místo toho bude instalovat kancelářský balík LibreOffice a poštovní klient Mozilla Thunderbird.

Cílem je snížit náklady v situaci, kdy končí podpora starého operačního systému Microsoft Windows XP a městská část bude pořizovat nový hardware, současně ale musí pracovat v režimu rozpočtového provizoria.

(Jako ve škole) Průměr: 1.00 | Hodnotilo: 2
 

Komentáře

user avatar zvedavec
Odpovědět
MČ Praha–Velká Chuchle migruje na LibreOffice
8. 03. 2014, 23:52:05
"...ale u všech nových počítačů je instalován tzv. freeware - sada Libreoffice (dřívější Openoffice)..."

Pravděpodobně bude informace pravdivá, ale už jenom když čtu tuto větu, jímám podezření, zdali je všechno tak jak se píše.

Eventuálně - proč, u operace takového rozsahu tisková zpráva musí vypadat jako by ji psal vrátný z Chuchle.
user avatar Petr Valach
Odpovědět
Re:MČ Praha–Velká Chuchle migruje na LibreOffice
9. 03. 2014, 00:26:04
Buďte v klidu, já už to Tomášovi - který je zřejmě původcem všeho "zla" :D :D - taky pěkně vyčet... uvidíme, doufám, že se probere a zareaguje.

Tedy předpokládám, že to je on, kdo to má na triku.
user avatar MeeGo-no future
Odpovědět
MČ Praha–Velká Chuchle migruje na LibreOffice
9. 03. 2014, 15:06:08
Na co z Windows XP migrují? Tipoval bych to na 7edmičky.

Odpovědět

 

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích najdete v nápovědě. Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu.

 
Lukáš Jelínek

Lukáš Jelínek

Dlouholetý člen autorského týmu LinuxEXPRESu a OpenOffice.cz. Vystudoval FEL ČVUT v oboru Výpočetní technika. Žije v Kutné Hoře a podniká v oblasti informačních technologií. Ve volném čase rád fotografuje, natáčí a stříhá video, občas se věnuje powerkitingu a na prahu čtyřicítky začal hrát tenis.

 
 
 
woo jaw demo hz