Mnichov chce pomoci udávat směr LibreOffice

Informace Bavorské hlavní město Mnichov se chce podílet na určování, kam bude směřovat vývoj kancelářského balíku LibreOffice. Stává se proto členem poradního výboru TDF.  

Mnichov je znám jako největší město, které přešlo se svými počítači na Linux. Linuxová distribuce LiMux, která byla přímo pro tento účel vytvořena, běží na více než 16 tisících počítačů, kde se jako kancelářský balík nyní používá LibreOffice.

A právě na určování směru vývoje tohoto balíku se chce Mnichov podílet. Stane se proto členem poradního výboru The Document Foundation. „Město Mnichov je zdravou referencí pro každou migraci na svobodný software a jako takové přinese významnou hodnotu našemu poradnímu výboru, kde bude sedět bok po boku s (organizací) MIMO, která reprezentuje migraci na LibreOffice na francouzských ministerstvech, a se společnostmi, které nad LibreOffice poskytují služby s přidanou hodnotou,“ chválí tento krok Thorsten Behrens, předseda TDF.

(Jako ve škole) Průměr: 1.00 | Hodnotilo: 3
 

Komentáře

user avatar Miro
Odpovědět
Mnichov chce pomoci udávat směr LibreOffice
20. 11. 2017, 13:41:07
Dlouho jim to nevydrželo.
https://diit.cz/clanek/mnichov-smeruje-zpatky-k-windows
user avatar neutr
Odpovědět
Re:Mnichov chce pomoci udávat směr LibreOffice
20. 11. 2017, 14:55:43
Miro takové blafy sem čas od času přiletí. Ale četl jste diskusi k tomu článku? Je to pořád stejné.

Hlavně je to o tom, že přišel protagonista MS a chce si nahrabat za zpětnou migraci. Navíc je to o Libre Office které může běhat i na Windows. Debata se vede spíš okolo Linuxu.

Jsou tam správné komenty že je snadnější přejít z MSO 2007 na Libre Office mežli na MSO 2016 (s vopratěma). To co se tam autor článku uvádí už tady bylo jen to vždy někdo znova objeví.

Mne zaráží že to interpretujete jako když by v Mnichově bylo už po Linuxu a Libre Office. Jestli nějaká ženská neumí pracovat s Libre Office tak jistě neuměla ani s MSO a přeškolovat ji měli na valchu protože porozumět automatické pračce je náročnější:-)

V Německu fungoval jistý propagandista který prosazoval, že 100x opakovaná lež je pravdou. V dnešním Německu to už tak úplně neplatí ale u nás ANO protože také máme Microsoft ve vedení :-(
user avatar Miro
Odpovědět
Mnichov chce pomoci udávat směr LibreOffice
20. 11. 2017, 15:34:11
Já bych v té interpretaci spíš poukázal na to, že co se snažilo prosadit staré vedení (a stálo to nemalé peníze), tak to nové se to okamžitě snaží hodit za hlavu. Mnichov byl dáván za příklad a bylo by zajímavé sledovat vývoj v dalších letech v používání open source a poznat, jak se to na takovém úřadu vyplatí nebo ne, a co to přinese. Ale jak je vidět, politika je mocná čarodějka.

Odpovědět

 

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích najdete v nápovědě. Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu.

 
Lukáš Jelínek

Lukáš Jelínek

Dlouholetý člen autorského týmu LinuxEXPRESu a OpenOffice.cz. Vystudoval FEL ČVUT v oboru Výpočetní technika. Žije v Kutné Hoře a podniká v oblasti informačních technologií. Ve volném čase rád fotografuje, natáčí a stříhá video, občas se věnuje powerkitingu a na prahu čtyřicítky začal hrát tenis.

 
 
 
woo jaw demo hz