OpenOffice.org 3.2 RC3 uvoľnený

20.1.2010 bola uvoľnená posledná testovacia RC3 verzia, ktorá sa podľa oznámenia na stránkach OpenOffice.org považuje za finálnu verziu, ktorá však ešte neprebehla poslednými testami.    

K dispozícii sú kompletné jazykovo lokalizované verzie (žiaľ, nie pre všetky jazyky – slovenčina napr. medzi nimi chýba) ako aj samostatné jazykové balíčky (tam sa už, našťastie, vyskytuje aj slovenčina) pre MS Windows, Mac OS a Linux.

 

(Jako ve škole) Průměr: 1.00 | Hodnotilo: 4
 

Komentáře

user avatar Cyl
Odpovědět
OpenOffice.org 3.2 RC3 uvoľnený
21. 01. 2010, 08:39:53
Maz OS ? :-)
user avatar j-pastierik
Odpovědět
Re:OpenOffice.org 3.2 RC3 uvoľnený
21. 01. 2010, 10:34:20
Ďakujem za upozornenie, bol to preklep.
user avatar Kyusheck
Odpovědět
OpenOffice.org 3.2 RC3 uvoľnený
22. 01. 2010, 13:34:48
OpenOffice.org 3.2 RCx jsem si stáhl, vyzkoušel... Na běžnou práci to stačí, ale dokud nebude lépe zpracován vývoj kancelářských aplikací (makra, doplňky), tak to nebudu používat. Opravdu nepochopím, proč editor maker sobasic vypadá jak z pravěku (ani IntelliSense to neumí). Chápu, že API a z toho vyplývající objektový model, defakto znemožňuje automatické doplnění kódu. Ale jako uživatele mě to nezajímá a chci to!!! Vím, že existuje XRayTools, ale to je jen slabá náplast. Když si porovnáte, jak dlouho trvá napsat (né vymyslet) nějaké makro ve VBA a SOBASICu, tak to OpenOffice jednoznačně prohrává :-(
user avatar IrenaS
Odpovědět
Re:OpenOffice.org 3.2 RC3 uvoľnený
22. 01. 2010, 14:21:37
Do vývoje se můžete zapojit a zlepšit vzhled a funkce OpenOffice.org. Vůbec nikdo nikomu v iniciativě nebrání. Musíte mít ale na paměti, že to budete dělat zdarma, ve svém volném čase a také pro některé nespokojené lidi, jako jste třeba vy.
Používejte program, který chcete. Tento portál nikoho do používání OpenOffice.org nenutí.
user avatar Noname
Odpovědět
Re:Re:OpenOffice.org 3.2 RC3 uvoľnený
22. 01. 2010, 19:18:20
asi tak, hezky napsáno:)
user avatar starej_vul
Odpovědět
Re:Re:OpenOffice.org 3.2 RC3 uvoľnený
25. 01. 2010, 15:49:47
Milostivá, ale tento portál se zabývá OPENOFFICE. Nemůžete říci, že tento portál se zabývá pouze KLADNÝMI stránkami a bububu na ty, co řeknout, že tam je něco špatně.
user avatar Zvedavec
Odpovědět
Re:Re:OpenOffice.org 3.2 RC3 uvoľnený
27. 01. 2010, 00:58:25
No pravda je asi takova, ze ani OO nedelaji vyvojari zdarma a za vyvojem stoji vetsi firmy.
To si muze dovolit tak vyvojar nejake jednoduche aplikace, delat to "pro radost" jinych. Toto je vicemene za komercnim ucelem vytvareny balik, distribuovany zdarma :-), podobne jako Linux.

Ja chapu, ze tento web neni webem vyvojaru, takze narky nad problemy jsou vlastne mireny vedle, nicmene je to oficialni "zastoupeni" OO pro CR, takze se da logicky ocekavat, ze sem budou mirit i problemy.

U takoveho velkeho projektu pak opravdu neni dobre uzivatelum odpovidat ve stylu, udelejte sam a zdarma a nebo nechejte byt. To je dost kratkozraka obchodni politika (pisu pri vedomi, pani Safarova, ze Vam muze byt samozrejme jakakoli obchodni politika sumafuk, ze pisete jako osoba sama za sebe, nicmene pak neabsolutizujte (napsal jsem to, slava) vami uvede reseni)

I ten uzivatel, ktery zdarma pouziva OO ma pro "materske" firmy svou hodnotu.
user avatar IrenaS
Odpovědět
Re:Re:Re:OpenOffice.org 3.2 RC3 uvoľnený
27. 01. 2010, 14:49:47
Píšete "je to oficiální "zastoupeni" OO pro CR". Musím vás vyvést z rozšířeného omylu. Portál OpenOffice.cz není oficiální zastoupení portálu OpenOffice.org! OpenOffice.cz udržuje jedna firma v ČR a nemá žádné oficiální vazby na portál OpenOffice.org a žádné informace od nich nedostává "pod rukou" ani s předstihem. Zjišťuje na oficiálních stránkách a na webu obecně, co je nového asi tak, jako třeba tuto možnost mají všichni, co jsou připojeni k internetu. Také si můžete sám zjistit informace přímo. Tento komentář nemyslím ve zlém!!!

A k vašemu dalšímu komentáři "neni dobre uzivatelum odpovidat ve stylu, udelejte sam a zdarma a nebo nechejte byt". Mě uživatel s přezdívkou Kyusheck zvednul ze židle touto radikální žádostí: "Ale jako uživatele mě to nezajímá a chci to!!!" A ještě s třemi vykřičníky. Když nějakou funkci tak vehementně a radikálně chce, tak ať si ji naprogramuje, pokud to umí. Pokud ne, ať zaplatí programátorům a oni funkci vytvoří. Pokud to udělat nechce, ať se spokojí s tím, co má OpenOffice.org prozatím k dispozici, třeba bude funkce v některé z budoucích verzí. Jestli mu to nevyhovuje, ať si pořídí nějaký jiný kancelářský balík. který mu bude vyhovovat naprosto po všech stránkách.

Já jsem ráda, že tady uživatelé jsou. Jsem ráda, že žádají takovou nebo onakou funkci, hlásí problémy s balíkem a stěžují si. Je vidět, že portál žije. Chyby můžeme hlásit a žádat jejich opravy. A to je dobře. Ale být takto radikální? A říkat CHCI TO!!!? Takové chování se mi nelíbí a neberu ho.
user avatar Zvedavec
Odpovědět
Re:Re:Re:Re:OpenOffice.org 3.2 RC3 uvoľnený
27. 01. 2010, 18:36:47
No z omylu me vyvadejte jak chcete, podobne "vyvedeni" jsem cekal.
Takze
1. V zahlavi toto webi je napsano, ze je to portal pro ceske a slovenske uzivatele OO - nikde nevisim upozorneni, ze neni oficialni a podobne, takze me prijde, ze on, kdyz se to hodi, je jedinnym oficialnim v CR a kdyz ne, tak uzivatel "rychle vyvedete z omylu" :-).
2. Autori/provozovatele/majitele toto webu by pak meli zazadat spravce oficialnich stranek OO (openoffice.org), pokud jsou to oficialni stranky, aby doslo k oprave na strance http://cs.openoffice.org/
kde je uvedeno:
"Toto jsou stránky pro vývojáře.
Portál pro uživatele naleznete na adrese http://www.OpenOffice.cz/"

Ta oficialita techto stranej je IMHO stejna jako ze OO pisi nadsenci zadarmo - nao i ne.

K tomu dalsimu, neni to mozna od toho clovicka hezke, ze pouziva tolik vykricniku, nicmene porad je to nazor uzivatele a rozumny clovek vyslechne nazor a k uzitku svemu by mel dokazat oddelit obsah od formy.
Kdyz me tedy tedy okolojdou spoluobyvatel v lete, kdyz neco kutim na baraku rekne, nelichotive, ze neco delam jak hnup, kdyz by to slo pritom tak a tak, muzu si o nem sice myslet ledacos, ale pokud je jeho reseni me pomuze, vitezi "muj zisk z teto rady".

A co se tyka podobnych stiznosti, on je to prave problem techto oficialne neoficialnich stranek. Ja jako uzivatel vlezu na IMHO oficialni OO.org, kde je napsano, ze je to web pro vyvojare. Logicky sam sebe posoudim a uznam, ze nejsem vyvovar, ze jsem uzivatel a POSLECHNU smerovani z ofic. stranek a jdu na openoffice.cz ... A co ted vcil, zjistim, ze jako uzivatel tady prakticky nic psat nemam, protoze to neni oficialni web a OO.org tedy name pro ceske uzivatele zadnou podporu, leda pro vyvojare.

Zacneme se tocit v kruhu a ponekud je to divne. Na jedne strane firmy, ktere PLATI za vyvoj, logicky chteji nove uzivatele a mely by tedy mit od nich odezvu a proti tomu "duch" bezplatneho, zdarma vyvyjeneho sw. , kde plati ber nebo nechej byt.

Ja Vam nevim, ale rekl bych, ze je to proste slozitejsi, nez rict, ze tyto stranky provozuje z radosti a zdarma a bez vyhledu jakehokoli profitu nejaky lidumil (openofficemil).
user avatar Zvedavec
Odpovědět
Re:Re:Re:Re:Re:OpenOffice.org 3.2 RC3 uvoľnený
27. 01. 2010, 18:39:15
Omlouvam se za mraky preklepu a nedoklepu, asi se budu muset prihlasovat kvuli editaci prispevku :-)
user avatar IrenaS
Odpovědět
Re:Re:Re:Re:Re:Re:OpenOffice.org 3.2 RC3 uvoľnený
27. 01. 2010, 20:14:36
My dva se dohadujeme, kdo z nás má pravdu a ten třetí - Kyusheck - se vůbec neozval. Není to zbytečné?
Končím tuhle nikamnevedoucí diskuzi.
user avatar PetrV
Odpovědět
Ještě jedna poznámka
3. 02. 2010, 02:36:24
Mohu přidat ještě poznámku? Při čtení téhle debaty mě totiž napadlo, že tohle je možná právě ten moment, ta skutečnost, proč se OOo používá málo i tam, kde by byl dostačující. Mnozí v něm vidí amatérskou záležitost budovanou na koleně, fušérsky, amatérsky.
Nicméně pan redaktor mi psal, že zkoušel i komerční verzi a vypadá stejně... takže jaký rozdíl? A ještě by mě zajímalo, zda trpí stejnými vadami jako free verze. Typicky Impress, Math a podobně.
user avatar Joe
Odpovědět
Re:OpenOffice.org 3.2 RC3 uvoľnený
28. 01. 2010, 19:44:55
Taky jsem řešil problém, jak na makra ve StarBasicu. Pokud to opravdu chcete!!! :-) tak stačí www.api.openoffice.org, kde je volně ke stažení poměrně dost kvalitní literatury na toto téma - anglicky. Rovněž existují knihy tištěné - ovšem také anglicky. Jediná česká knížka je od Milana Sobka, která mě ovšem posloužila jako takový odrazový můstek k používání StarBasicu. Musíte si uvědomit, že API OpenOffice je tvořeno tak, aby k němu bylo možné přistupovat z různých jazyků. Proč tam to automatické doplňování kódu (v IDE StarBasicu) chybí a jak používat Xray, zjistíte studiem příslušné literatury.
user avatar starosta
Odpovědět
OpenOffice.org 3.2 RC3 uvoľnený
24. 01. 2010, 21:59:42
Stahnul jsem ji, nainstaloval, otevrel drive vytvorenou tabulku v Calcu, oznacil par policek, dal CTRL+C, prepnul do dokumentu ve Writeru dal CTRL+V a NIC!? Parkrat jsem to vyzkousel, nepodarilo se. Graf to zkopirovalo. Vratil jsem se k 3.1 a v pohode. Mam WinXP SP3.
Takze zatim nebrat, snad to neni finalni verze, jak je v clanku psano.
user avatar IrenaS
Odpovědět
Re:OpenOffice.org 3.2 RC3 uvoľnený
24. 01. 2010, 23:23:30
V článku je napsáno, že je to testovací verze - RC3, která je považována za finální, ale není ještě řádně otestována. Není v článku psáno, že je to finální verze.
user avatar IPetr
Odpovědět
OpenOffice.org 3.2 RC3 uvoľnený - nefunkční instalace we win7
25. 01. 2010, 13:45:10
Máte někdo podobný problém? Při instalaci to nahlásí:

Chyba 1310. Chyba při zápisu do souboru msvcr90.dll. Ověřte, jestli máte přístup do adresáře.

Jsem přihlášen s právy admina. Systém Win 7 prof CZ legál, čistá instalace.
user avatar gsiz
Odpovědět
Re:OpenOffice.org 3.2 RC3 uvoľnený - nefunkční instalace we win7
25. 01. 2010, 14:37:20
viz.
http://user.services.openoffice.org/en/forum/viewtopic.php?f=15&t=26777&start=0

Dela mi to same ...
user avatar Ondra.kl
Odpovědět
OpenOffice.org 3.2 RC3 uvoľnený
26. 01. 2010, 09:32:28
Bude ještě RC4
user avatar marecekk86
Odpovědět
Re:OpenOffice.org 3.2 RC3 uvoľnený
26. 01. 2010, 20:54:24
Dnes bola vydaná RC4 ... to by mohlo znamenať, že do týždňa bude aj finálna verzia :)

Inak možno trochu hlúpa otázka, ale v čom je hlavný rozdiel medzi terajšou 3.1.1 a nastávajúcou 3.2 ?
user avatar Slavo
Odpovědět
Re:Re:OpenOffice.org 3.2 RC3 uvoľnený
26. 01. 2010, 21:07:46
http://www.openoffice.org/dev_docs/features/3.2/rc2.html
user avatar marecekk86
Odpovědět
Re:Re:Re:OpenOffice.org 3.2 RC3 uvoľnený
27. 01. 2010, 10:52:43
Ďakujem :)

Odpovědět

 

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích najdete v nápovědě. Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu.

 
Július Pastierik

Július Pastierik

 
 
 
woo jaw demo hz