Orámování buněk – v půli cesty

Calc Kohei Yoshida popisuje stav procesu vylepšování čar pro orámování buněk v Calcu. Část je již hotova, část práce ještě zbývá. (Aktualizováno 21.1.2014.)  

Kohei Yoshida se v poslední době věnoval problémům s vykreslováním čar orámování buněk v programu LibreOffice Calc verze 4.2. Zkusil importovat dokument z Microsoft Office (z programu Excel), který obsahoval všechny druhy čar podporované tímto programem, a porovnával jejich zobrazení a tisk s tím, jaké po importu získal v programu Calc.

Výsledky nebyly příliš dobré, některé druhy čar se vůbec netiskly, jiné vypadaly výrazně jinak než v originále. Provedl proto některé úpravy, které zobrazování a tisk podstatně vylepšily. Nicméně stále některé čáry nevypadají tak, jak by měly – týká se to hlavně různých čerchovaných čar.

Poznámka autora: Nepodporované druhy čar LibreOffice Calc při práci nenabízí, přesněji řečeno je nabídka druhů čar poněkud jiná než v Microsoft Office. Nicméně přinejmenším kvůli kompatibilitě je žádoucí, aby se čáry vykreslovaly tak, jak odpovídá jejich definici.

Aktualizováno 21.1.2014: Vykreslování čáry jsou opět o něco lepší. Vylepšení se týká tloušťky některých čar – v předchozí podobně byly některé čáry příliš tlusté.

(Jako ve škole) Průměr: 1.00 | Hodnotilo: 2
 

Komentáře

user avatar Petr Valach
Odpovědět
Orámování buněk – v půli cesty
18. 01. 2014, 17:03:13
S tímto zápolím neustále, takže jen tak dál.
user avatar Pavel Chudík
Odpovědět
Orámování buněk – v půli cesty
19. 01. 2014, 21:35:46
Zase jeden dobrý počin. Přešel jsem na LO z AOO a ohraničení má trochu jiné ovládání (asi horší), ale zvykám si, a toto bude užitečné při přechodu z MSO určitě i pro jiné méně zkušené uživatele.
user avatar Miloš Šrámek
Odpovědět
Orámování buněk – v půli cesty
21. 01. 2014, 21:51:47
Orámovanie buniek v Calcu je nočná mora. Vôbec mi ale nie je jasné, čo to vlastne K. Yoshida spravil. Nastavovanie v LO 4.2 je stále to staré, okrem postranného panelu. Tam sa voľačo nádejné črtá, nemá to ale s jeho článkom nič spoločné.
user avatar Lukáš Jelínek
Odpovědět
Re:Orámování buněk – v půli cesty
21. 01. 2014, 22:53:53
Jak jsem to pochopil, tak jde primárně o tabulky z Excelu, kde je těch čar na výběr víc, ale Calc s nimi neumí správně pracovat (zobrazovat a tisknout). Například vlasová čára se netiskla vůbec a i po těch úpravách se nezobrazují ani netisknou čerchované čáry tak, jak mají vypadat.

Odpovědět

 

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích najdete v nápovědě. Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu.

 
Lukáš Jelínek

Lukáš Jelínek

Dlouholetý člen autorského týmu LinuxEXPRESu a OpenOffice.cz. Vystudoval FEL ČVUT v oboru Výpočetní technika. Žije v Kutné Hoře a podniká v oblasti informačních technologií. Ve volném čase rád fotografuje, natáčí a stříhá video, občas se věnuje powerkitingu a na prahu čtyřicítky začal hrát tenis.

 
 
 
woo jaw demo hz