Podrobné srovnání OpenOffice a LibreOffice

Srovnání Michael Meeks upozornil na zveřejnění velmi podrobného a obsáhlého srovnání balíků Apache OpenOffice a LibreOffice.  

Před třemi lety napsal vývojář Michael Meeks srovnání balíků Apache OpenOffice a LibreOffice. Nyní ve svém blogu upozornil na zveřejnění podobného, avšak mnohem detailnějšího a rozsáhlejšího (56 stran) srovnání od nizozemských tvůrců.

Srovnání se zabývá jen funkční stránkou věci, neřeší stabilitu, náročnost na systémové prostředky apod. Vyznívá velmi výrazně ve prospěch balíku LibreOffice, který disponuje podstatně širší škálou funkcí.

(Jako ve škole) Průměr: 1.00 | Hodnotilo: 2
 

Komentáře

user avatar Daniel
Odpovědět
Podrobné srovnání OpenOffice a LibreOffice
8. 06. 2015, 18:38:48
A zevrubny preklad ?
user avatar Petr Valach
Odpovědět
Re:Podrobné srovnání OpenOffice a LibreOffice
8. 06. 2015, 18:56:34
S tím se nikdo nebude dělat. Prozatím. Můžete se do toho pustit vy :-)
user avatar Lukáš Jelínek
Odpovědět
Re:Re:Podrobné srovnání OpenOffice a LibreOffice
9. 06. 2015, 10:04:56
Jsou tu mnohem důležitější díla k překladu, například uživatelské příručky (viz např. http://www.openoffice.cz/novinky/preklad-knihy-o-libreoffice). Překládat to srovnání nemá smysl, zanedlouho tu bude nová verze LibreOffice a už to tedy bude neaktuální.

Odpovědět

 

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích najdete v nápovědě. Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu.

 
Lukáš Jelínek

Lukáš Jelínek

Dlouholetý člen autorského týmu LinuxEXPRESu a OpenOffice.cz. Vystudoval FEL ČVUT v oboru Výpočetní technika. Žije v Kutné Hoře a podniká v oblasti informačních technologií. Ve volném čase rád fotografuje, natáčí a stříhá video, občas se věnuje powerkitingu a na prahu čtyřicítky začal hrát tenis.

 
 
 
woo jaw demo hz