Příběh nové úvodní obrazovky LibreOffice

LibreOffice Jan Holešovský vypráví příběh o tom, jak vznikla nová úvodní obrazovka v LibreOffice 4.2.  

Na samém počátku byla úvaha, že by nějaký student v rámci Google Summer of Code navázal na práci Caolána McNamary ve způsobu snadného vytváření dialogů. Navíc již v GSoC 2012 vytvořili Rafael Dominguez a Cédric Bosdonnat nového správce šablon. A jak to bylo dál? Přečtete si celý příběh, který vypráví Jan Holešovský, jenž u zrodu nové úvodní obrazovky stál.

(Jako ve škole) Průměr: 1.00 | Hodnotilo: 1
 

Komentáře

user avatar Petr Valach
Odpovědět
Příběh nové úvodní obrazovky LibreOffice
8. 02. 2014, 20:03:35
Nadýmám se nezaslouženou pýchou, že klíčový vývojář LO je českého původu... Při zpracovávání novinek ve verzích LO se s jeho jménem setkávám pokaždé. Výborně!!

Mimochodem... ta nová správa šablon, o níž jsem před rokem myslím jako první na openoffice.cz informoval, je sice velmi dobře použitelná a ulehčuje vybírání, hlavně pokud jich uživatel má opravdu hodně, ale možná (tím si nejsem jist) s tím souvisí i ohromné problémy, které s manipulací se šablonami vznikly. Tedy pokud jde o jejich sdílení. Je to problém, který se aktuálně řeší.

Odpovědět

 

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích najdete v nápovědě. Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu.

 
Lukáš Jelínek

Lukáš Jelínek

Dlouholetý člen autorského týmu LinuxEXPRESu a OpenOffice.cz. Vystudoval FEL ČVUT v oboru Výpočetní technika. Žije v Kutné Hoře a podniká v oblasti informačních technologií. Ve volném čase rád fotografuje, natáčí a stříhá video, občas se věnuje powerkitingu a na prahu čtyřicítky začal hrát tenis.

 
 
 
woo jaw demo hz