Renaissance: Odezva na odezvu

Frank Loehmann reaguje na některé výtky k projektu Renaissance objevivší se po veřejném představení prototypu nového uživatelského prostředí OpenOffice.org. Projektu Renaissance je vesměs vytýkána podoba s Ribbonem, ošklivý vzhled, absence klasických menu a velikost prostoru, který nový panel zabírá.  

Frank opět vyzdvihuje, že se jedná o prototyp, že stav, v jakém byl prototyp nového UI představen, není konečný. Ačkoli toto bylo napsáno nejednou, stále to mnoho uživatelů opomíjí.

V blogu se píše o tom, jak rozdílné reakce na nový prototyp se objevují. Lidé, co ho skutečně otestovali, jsou víceméně spokojení, zatímco ti, co o něm jen četli a zhlédli prezentaci, nadávají na kopírování MS Office 2007. Řada "pokročilejších" uživatelů také vznesla požadavek, aby bylo původní rozhraní ponecháno jako volba nastavení. Pokud si toto uživatelé budou přát, bude jim prý vyhověno a v budoucí verzi nového rozhraní bude možnost nastavit si rozhraní klasické.

Avšak i v novém rozhraní nabídky stále zůstávají, nový vzhled je neeliminuje, pouze doplňuje. Konečný důvod, proč vytvořit nové rozhraní, byl přeci ten, protože si to sami uživatelé přáli, a aby byl OOo užíván nejen z donucení, ale i proto, protože ho uživatelé budou chtít.

Další prototyp by se měl, údajně, objevit do konce tohoto týdne.

(Jako ve škole) Průměr: 1.00 | Hodnotilo: 1
 

Komentáře

user avatar PetrV
Odpovědět
Renaissance: Odezva na odezvu
19. 08. 2009, 21:50:30
Přiznám se, že jediný vzhled z projektu Reanissance, který se mi líbí, je ten český. Nicméně, jak píše autor, je to jen líbivost na první pohled. Užití něčeho á la Ribbon mi nevadí. Taky jsem na toto nadával u MS Office, ale zjistil jse, že je to náhodou moooc praktická věc. Bylo by fajn, kdyby novýž vzhle OO vypadal nějak jako u Symfonie: to znamená, aby tam byl nějaký pás, který by dával všeobecnou informaci o dokumentu.
user avatar Cyl
Odpovědět
Renaissance: Odezva na odezvu
20. 08. 2009, 19:59:36
No i ten český tak trošku zavaněl ribbonem, hlavne ta propracovanejší prava čast. Nebylo to ale toliko videt, protože velka novinka tam byli taby ala Chrome.

Odpovědět

 

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích najdete v nápovědě. Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu.

 
 
 
woo jaw demo hz