Vychází LibreOffice 6.4.5, Bug Hunting LibreOffice 7 RC1

LO.png Nadace The Document Foundation oznamuje vydání opravné verze LibreOffice 6.4.5. V pondělí 6. července 2020 proběhne další Bug Hunting Session za účelem hledání chyb v LibreOffice 7.0 RC1.   

LibreOffice 6.4.5

Nadace TDF oznamuje vydání pátého opravného balíku LibreOffice 6.4.5. Doporučujeme tuto aktualizaci instalovat, protože opravuje neuvěřitelných 106 chyb a regresí (jejich přehled zde a zde). LibreOffice 6.4.5 je z řady Fresh, určené pro nadšence a zájemce o nejnovější funkce. Balík si můžete stáhnout z české stránky LibreOffice, kde je k dipozici i aktuální verze LibreOffice 6.3.6, určená pro byznys účely.

Pro LibreOffice 6.4 budou přichystány ještě dvě opravné verze. Vydání té nejbližší se plánuje na první polovinu srpna. Životní cyklus LibreOffice 6.4 skončí koncem listopadu 2020.

Bug Hunting Session LireOffice 7.0 RC1

Na pondělí 6. července 2020 je naplánována další akce Bug Hunting Session. Jejím účelem je během jednoho dne zjistit co nejvíce chyb v chystané verzi LibreOffice 7.0. Akci pořádá QA tým LibreOffice. Tradičně budou připraveni mentoři pomáhat testerům a odpovídat na jejich otázky, a to v době od 9 do 21 hodin SELČ na Telegramu a IRC. Testovat se bude RC1 verze LibreOffice, kterou si těsně před zahájením můžete stáhnout z wiki. Na ní naleznete další informace k této akci.

Vydání finální verze LibreOffice 7.0 je naplánováno na začátek srpna 2020.

Logo akce Bug Hunting Session LibreOffice 7.0 RC1 Logo akce Bug Hunting Session LibreOffice 7.0 RC1

Jak vaše dary pomáhají

Na blogu nadace TDF vyšla grafika, shrnující využití darů dobrovolných dárců. Poskytnuté dary byly v roce 2019 použity na zajištění konferencí, na provoz infrastruktury, platy pracovníků nadace, koordinaci akcí bug hunting session a na aktualizaci překladového softwaru. Český překlad, který najdete na stránce LibreOffice, vidíte níže.

Připomínáme, že ne každý člen nadace je placeným pracovníkem. Platí to například pro členy českého lokalizačního týmu (Zdeněk Crhonek, Stanislav Horáček, Petr Valach).

Jak nadace TDF využívá dary Jak nadace TDF využívá dary

Tip: Precizní posun objektů

Potřebujete-li precizně posunout objekt, použijte spolu s kurzorovými klávesami klávesu [Alt]. V takovém případě se objekt bude posouvat po 1 pixelu. Naopak stisknutím klávesy [Shift] posun urychlíte, krok bude větší.

Přehled novinek ze světa LibreOffice připravujeme s českou komunitou LibreOffice.

(Jako ve škole) Průměr: 1.00 | Hodnotilo: 1
 

Komentáře

user avatar kamlan
Odpovědět
Chyby ve fontu v letáčku
5. 07. 2020, 10:38:56
Ten češtině nepřívětivý font v letáčku mě hned trkl, označil jsem pár nepodporovaných znaků, ať již třeba špatné řšěů nebo chybějící tečku nad i :-)

https://uloz.to/file/RgfcD1V3elMZ/bugy-ve-fontu-jpg
user avatar Z
Odpovědět
Re:Chyby ve fontu v letáčku
6. 07. 2020, 09:05:08
Dobrý den, změnil jsem font Vegur na Ubuntu. Snad to již bude v pořádku. Děkuji za upozornění. Ideálně hlaste tyto chyby překladů do české konference lokalizace@cz.libreoffice.org: https://cs.libreoffice.org/get-help/mailing-lists/ , zde v komentářích si toho nemusí pachatelé všimnout :)
user avatar Petr Valach
Odpovědět
Re:Re:Chyby ve fontu v letáčku
6. 07. 2020, 09:52:29
Jo, Zdeňku, teď už dobrý, přidám sem.
Samozřejmě jsem si nesprávného zobrazení písmen všiml a Zdeňka jsem upozornil, proto to opravil obratem, ačkoliv je na dovolené. Děkuji :).

Odpovědět

 

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích najdete v nápovědě. Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu.

 
Petr Valach

Petr Valach

Redaktor & editor OpenOffice.cz a LinuxEXPRES.cz. Správce sociálních médií těchto redakcí. Člen nadace The Document Foundation. Ve svém volnu se věnuje popularizaci vědy a fotografování.

 
 
 
woo jaw demo hz