Portál www.openoffice.cz v novém

Vítáme vás na zbrusu novém portále pro české a slovenské uživatele kancelářského balíku OpenOffice.org. Protože se spousta věcí změnila, přečtěte si prosím několik instrukcí. Ale zas tak strašné to nebude - spoustu věcí jsme vylepšili, ale v principu nechali při starém. AKTUALIZUJEME.  

Novinky

Důležitá věc: uživatelské účty založené do konce srpna zůstávají v platnosti.

Portál má tři části: redakční systém Marwel je hlavní komponentou, kterou vidíte. Pro wiki stránky jsme zvolili Mediawiki a pro nové fórum pak FluxBB. Všechny tři používají stejnou databázi uživatelů, takže není třeba se znovu registrovat - naopak nám hlaste, pokud by přihlašování nefungovalo. Pokud si upravíte svůj profil, projeví se to ve všech třech komponentách.

Chyby nám prosím hlaste ve fóru, budeme je postupně odstraňovat.

Nové vlastnosti portálu:

  • nový redakční systém, wiki a fórum :-)
  • galerie obrázků nejen ke článkům
  • centrum pro stahování souborů (staré ftp zůstává)
  • klasifikace obsahu neboli značkování (tagování) pomocí štítků (tagů, značek)
  • pěkně čitelné adresy
  • blogy uživatelů - pro aktivaci napište na redakce@openoffice_cz
  • videonávody (zatím jen ukázka, další v přípravě)
  • a mnoho dalších menších i větších zlepšení

Starý obsah

Drtivá část starých článků už byla převedena nebo je ještě ve zpracování a na portálu se objeví (v archivu, tj. ne na titulní straně). Komentáře ke článkům byly aktualizovány v polovině září.

Staré fórum převedeno nebylo, bylo by to nadlidské úsilí. Celý starý web bude přístupný jen pro čtení na adrese, kterou co nevidět zveřejníme. Fórum tedy začíná odznovu, ale staré fórum lze využít pro vytvoření stránek na wiki.

Odkazy na různé soubory na starém webu, např. bannery a obrázky, mohou zůstat v platnosti, pokud zjistíme, že je na ně často odkazováno. Adresy byly z velké části zachovány, ale týká se to převážně článků.

Jsme si vědomi toho, že práce teprve začíná, proto děkujeme za přínosnou kritiku, nabídku pomoci nebo komerční spolupráce.

(Jako ve škole) Průměr: 1.62 | Hodnotilo: 16
 

Komentáře

user avatar tester
Odpovědět
Portál www.openoffice.cz v novém
29. 09. 2008, 21:52:35
No snažte se hoši...
user avatar Stevo
Odpovědět
Portál www.openoffice.cz v novém
30. 09. 2008, 08:44:48
Chcel by som vas poprosit o informaciu, ako mam rozumiet nasledovnej vete: "Komentáře ke článkům byly aktualizovány v polovině září."
Znamena to, ze sa zachovali iba komentare (nazory) k clankom do polovice zari / 9. mesiaca ? Alebo to znamena nieco ine ?
Momentalne pri clankoch nie su komentare / diskusie uzivatelov, co povazujem za dost velky problem, kedze v niektorych pripadoch obsahovali velmi dolezite informacie, ktore v clanku nie su.

Uz som vo fore dostal aj odpoved :
U článků komentáře jsou, ale ne všechny. Převod dat se neudělá sám přes noc, je na to potřeba nějaká doba. Některé komentáře prostě není technicky možné přenést, můžete je ovšem zkopírovat ze starého webu a vložit znovu. Starý web zpřístupníme v rozmezí několika dnů. Budou tam všechna data, pouze ke čtení.

Ano, z výše uvedeného důvodu budou některé komentáře jen na starém webu. U článků by komentáře (starší než začátek září) měly být, pokud je někde vypnutá diskuze, založte prosím diskuzní vlákno a napište nám tam adresy, projdeme to.
user avatar JohnnyS
Odpovědět
Portál www.openoffice.cz v novém
30. 09. 2008, 09:50:55
Tak jsem se chtěl podívat na vaše stránky zda už vyšel nový OO pro windows řady 3 a co se nestalo, málem jsem dostal mrtvici (trošku přeháním ale né moc) z toho co jsem uviděl. Musím říct, že nový vzhled se mě vůbec nelíbí, protože je dle mého názoru nepřehledný, plný reklam a grafiky. "Textovější" předchozí verze se mě teda líbila mnohem více.
Reklama na stáhnutí OO zdarma a legálně mě v duchu připadá jako reklama Microsoftu na nějaký nový produkt (rozjaření šťastní lidé na modrém pozadí). Příliš mnoho typů fontů písma. Font v hlavní nabídce na schránce stylu mechanický psací stroj se dle mého názoru vůbec nehodí k těmto "grafičtějším" stránkám. Je to možná otázka zvyku, ale toť můj první upřímný pohled a názor na nový vzhled openoffice.cz .
Přeji hezký den
JohnnyS
user avatar jar
Odpovědět
Re:Portál www.openoffice.cz v novém
30. 09. 2008, 11:08:54
Změna byla potřebná a výsledek je docela pěkný. Samozřejmě je také třeba si zvyknout, takže se dá očekávat, že se objeví odmítavá reakce konzervativnějších uživatelů. Hlavní je obsah. Hlavně jsem zvědav, jestli se podaří držet prst na tepu vývoje OpenOffice. Čerstvé novinky mě zajímají nejvíc a jsou tím, co udržuje trvalou přízeň čtenářů.
user avatar nador
Odpovědět
Re:Portál www.openoffice.cz v novém
30. 09. 2008, 19:49:54
mě se teda líbí tenhle portál oproti starému vážně moc! je daleko hezčí a lákavější i přehledný, jen tak dál, aby jste k němu a openoffice natáhli co nejvíc lidí! :-)
user avatar nador
Odpovědět
Re:Re:Portál www.openoffice.cz v novém
30. 09. 2008, 20:00:01
PS: to samé by si zasloužila mandriva.cz, její grafika moc uživatelů nepřitáhne ani nenadchne, srovnejte jí s portály jiných distribucí nebo i s mandriva.com a ten rozdíl uvidíte.
user avatar Matěj Černý
Odpovědět
Portál www.openoffice.cz v novém
2. 10. 2008, 15:58:11
Souhlasím, softwarový balík takového formátu by si zasloužil pořádnou grafiku, ta stávájící ve mně evokuje vzhled šablony...
user avatar starosta
Odpovědět
Portál www.openoffice.cz v novém
8. 10. 2008, 20:05:37
No nevim, zda se mi to dost preplacany a neprehledny. Kliknu na prvni strane na odkaz stahujte (ftp://ftp.openoffice.cz/2.4.1/OOo_2.4.1_080531_Win32Intel_install_cs.exe) a nic. Mozna je to chvilkova zalezitost.
Kliknu na stahnout, zkusim opakovane vyvojove verze a to pro zmenu hlasi 404:
http://ooo.mirror.dkm.cz/pub/openoffice/extended/3.0.0rc2/
Odkaz nikdo neaktualizuje. Hmm ...

Odpovědět

 

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích najdete v nápovědě. Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu.

 
Vlastimil Ott

Vlastimil Ott

Starám se o weby na WordPressu

 
 
 
woo jaw demo hz