Šablona Podacího lístku v OpenOffice.org Calc

doplnek.png Pan Petr Vobořil nám poslal šablonu Podacího lístku, který je vytvořen v OpenOffice.org Calc.  

Jsme velmi vděčni panu Petru Vobořilovi, že se s námi podělil o svou šablonu Podacích lístků. Jsou vytvořeny v modulu Calc pro formát stránky A4 a při tisku budete mít na jednom listu čtyři. Ty stačí poté vystřihnout a použít.

Náhled na šablonu Podací lístekNáhled na šablonu Podací lístek

stahnout.png

Nápověda pro doplňky

Nápověda k tématu

  • Doplňky, které přidávají nové funkce, se stahují jako soubor s příponou .oxt. Některé prohlížeče ale tuto příponu změní na .zip. To je špatně - přejmenujte ji zpět na .oxt a doplněk nainstalujte: Jak nainstalovat doplňky oxt
(Jako ve škole) Průměr: 1.00 | Hodnotilo: 8
 

Komentáře

user avatar j-pastierik
Odpovědět
Šablona Podacího lístku v OpenOffice.org Calc
26. 08. 2010, 06:16:12
Slovenských používateľov upozorňujem na to, že takéto tlačivá je možné stiahnuť priamo na stránkach pošty http://www.posta.sk/potrebujem/tlaciva v rôznych formátoch (PDF, XLS - žiaľ, ODT tam nie je).
user avatar VL
Odpovědět
Re:Šablona Podacího lístku v OpenOffice.org Calc
28. 08. 2010, 20:07:51
Totéž pro české účastníky na http://www.cpost.cz/cz/nastroje/dokumenty-ke-stazeni-id355/
Je ovšem pravda, že některé je třeba mírně dodělat, třeba typ zásilky, cena, částka slovy a podobně. Dělal jsem to pro naše oddělení, které odesílá poštu (pravda v Excelu), ale nechápu, proč to pošta svým zákazníkům neposkytne rovnou.
user avatar j-pastierik
Odpovědět
Re:Re:Šablona Podacího lístku v OpenOffice.org Calc
29. 08. 2010, 07:30:55
Suma slovom nie je zrejme ani v tých slovenských - ja osobne používam iba podacie lístky v PDF formáte, tie ostatné veľmi nepoznám. Na OpenOffice.cz bude zverejnené rozšírenie pre vkladanie sumy slovom (aj pre Writer, aj pre Calc a to v rôznych variantoch a, pochopiteľne, v slovenčine aj v češtine) takže si ich budú môcť českí aj slovenskí používatelia v tomto smere vylepšiť (vložením funkcie typu =SLOVOM(...))
user avatar VL
Odpovědět
Re:Re:Re:Šablona Podacího lístku v OpenOffice.org Calc
31. 08. 2010, 17:59:17
Právě to nechápu, soukromé pošty posílané ve fyzické podobě zase není tolik. Jak Českou, tak Slovenskou poštu živí hlavně firemní zásilky. Proč tedy tu práci mají dělat dobrovolníci na OpenOffice nebo třeba já, kterému bylo líto paní na podatelně, která to smolila rukou?

Tohle by mělo patřit k normálnímu standartu služeb. Mě trvalo polidštění formuláře asi tak dvě hodiny - zapracoval jsem to toho i ceníky atd. Profesionálovi by to trvalo hodinu. Když vezmu, že takových "bláznů" jako já může být několik tisíc, proč to neudělat centrálně?

I když to udělá zdejší komunita, tak kdo bude sledovat změny poštovních předpisů, sazeb a podobných věcí, ovlivňujících cenu zásilky? Jasně by to měla dělat pošta.
user avatar j-pastierik
Odpovědět
Re:Re:Re:Re:Šablona Podacího lístku v OpenOffice.org Calc
31. 08. 2010, 18:40:12
Pravdaže, s tým sa nedá nič iné, ako súhlasiť.

Rozšírenie pre vkladanie sumy slovom je určené pre iné účely (a je ich veľa - faktúry, pokladničné doklady etc.) a v žiadnom prípade nemienim robiť prácu za poštu.

Inak - naozaj je pošta až taká súkromná, alebo je to ešte stále pokračovanie jedného z monopolov? V oblasti balíkov veľa firiem používa stále častejšie kuriérov, ale v oblasti listov neviem či vôbec niečo existuje.
user avatar Vlasta DNQ
Odpovědět
Šablona Podacího lístku v OpenOffice.org Calc
8. 09. 2010, 14:17:54
Pokud si zkopírujete jednu část ze čtyř na zvláštní list, lze tam lístek i vyplnit.
Pak přestavíte tiskárnu na tisk menších formátů a vložíte předem ustřižený lístek.
Vytisknete a na poštu zanesete. Autorovi patří dík. Hezký den !
user avatar IrenaS
Odpovědět
Re:Šablona Podacího lístku v OpenOffice.org Calc
9. 09. 2010, 08:47:08
Velmi pěkný tip. Díky.

Odpovědět

 

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích najdete v nápovědě. Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu.

 
 
 
woo jaw demo hz