Komentáře Absolventská práce v Impress – 2. díl, přechody, efekty a hudba

user avatar PetrV
Odpovědět
Pěkné :-)
13. 08. 2009, 14:50:35
Líbí se mi oba články od této autorky (resp. článek jeden). Mám však jednu věc:
"Opakovat opakuje efekt kolikrát si zvolíte."
Mám dotaz. Vy jste to zkoušela? Vám se to povedlo?
Pokud ano, podělíte se s vývojovým týmem Sunu se svým patchem? Určitě tuto možnost uvítají i jiní. Jestliže ale umíte programovat a psát opravné balíčky, což takhle toho využít a pokračovat? Chyb v OOo je tolik... Díky.
user avatar IrenaS
Odpovědět
Re:Pěkné :-)
17. 08. 2009, 11:05:12
Začnu od konce - chyb je opravdu v OOo hodně. Ale co je dnes bez chyb? V konkurenčním office je jich taky jako máku, ale obyčejní lidé o nich neví - jen se objeví další service pack.
Já ty efekty zkoušela, některé se povedly, ale některé vůbec ne. Některé jely jen někdy :-((
Programovat - pravda - neumím, kéž bych uměla!
user avatar PetrV
Odpovědět
Re:Re:Pěkné :-)
8. 09. 2009, 12:04:03
Asi budete mít pravdu, že v MO najdete spousty chyb, jenže ty nejsou takového flagrantního rázu, jako že deset let nefunguje nějaké dialogové okno a tak dále. Dělal jsem v minulém týdnu soukromý bonzlist OO a musím říct, že OO fakt nevychází jako vítěz.
Co se týče prezentací, nepřimlouvám se k PDF. Právě proto jsou tu věci typu Impress. Když se to dělá s citem, pak to má úroveň. Dovoluji si tvrdit, že moje prezentačky povětšinou jsou docela dobrý. :-) Ale nedělal jsem je v impressu, to se chystám dělat první v životě na příští týden.
user avatar Marek
Odpovědět
Absolventská práce v Impress – 2. díl, přechody, efekty a hudba
21. 08. 2009, 23:54:58
Presentace doporučuji psát pomocí LaTeX + Beamer, zkompilovat do PDF. Presentace bude konsistentní (nestane se, že na každé stránce bude mít nadpis jinou barvu apod), bude vypadat profesionálně a bude ve všech systémech vypadat vždy stejně.
user avatar Marek
Odpovědět
21. 08. 2009, 23:55:47
A nepoužívejte žádný animovaný ptákovinky.
user avatar Mach
Odpovědět
Re:Absolventská práce v Impress – 2. díl, přechody, efekty a hudba
23. 08. 2009, 16:18:49
tak, tak, moje řeč. Když vídám, co dokáží studenti stvořit ... jdou na mě mrákoty. jejich prezentace nejsou o daném tématu, ale jsou to prezentace animací, přechodů, barev a fontů. Ale hlavní je, že to tvoří v Office 2007 a uloží v OOXML - pak jsou teprve "IN"

Marně jim vtloukám do hlavy, že "méně je více".

Také se přimlouvám pro export do PDF. Výsledek je pak kdekoliv 100% tutovka.
user avatar IrenaS
Odpovědět
2. 09. 2009, 09:17:56
Tento díl byl psaný s úmyslem ukázat různé možnosti efektů, přechodů a hudby. Neznamená to, že má presentace byla plná "animovaných ptákovin". O mé úrovni svědčí i to, že jsem dostala na maturu za 1.
user avatar jirka bušek
Odpovědět
19. 07. 2013, 11:33:22
při odeslání mailem se ztratí ozvučení
user avatar Petr Valach
Odpovědět
19. 07. 2013, 23:37:35
Tak buď používáte linux a LibreOffice - tam to je známý problém, že zvukové efekty jaksi nefungují. A nebdo posíláte prezentačku bez vložených (LibreOffice) nebo připojených (OpenOffice) médií.

woo jaw demo hz