Odpovědět Pooostřehy z dění kolem Openoffice.org 3. 12. 2008, 14:39:47
Za článek, jeho obsah i práci vývojářů a testerů jsem vděčný, nicméně, jak tvrdím řadu měsíců, pakliže se pronikavě nezlepší práce s impressem (animace videa, možnost opakovat jakýkoliv efekt (patřičný dialog sice je, ale není funkční)), bude mít OO pro mě význam ohromný, ale pro prezentace rozhodně ne.
Zajímá mě, kdo z čtenářů si těchto chyb taktéž všiml.
Erlebach Tomáš
Odpovědět Pooostřehy z dění kolem Openoffice.org 7. 12. 2008, 14:41:17
Velice děkuji za příspěvek. Učím na gymnáziu IVT a využívám programy Calc, Writer a Impress. Máme k dispozici i programy MS Office. Calc a Writer jsou programy, které všem doporučuji a dá se s nimi velmi dobře pracovat, ale bohužel Impress je oproti Powerpointu velice málo funkční a práce se zvukem a videem je v něm téměř nemožná, alespoň podle mého názoru.
Děkuji.
Mohu-li Vám doporučit, využívejte ve škole OOo maximálně. OOo tvoří nejen writer nebo calc. Najdete tam kreslicí instrument, který v některých ohleech zvládne víc než CorelDraw, máte práci s pdf (import/export), skvělý editor matem. výrazů atd. Také učení se pracovat s databázemi v base je zajímavé a prospěšné.
Marek V.
Odpovědět Pooostřehy z dění kolem Openoffice.org 10. 12. 2008, 15:06:17
OO je super SW a čím ďalej, tým viac sa mi páči, len nepodporuje makrá tak ako by som potreboval a oo musí sekundovať programy microsoft office. Ďalšia vec čo mi chýba je nejaký program, kt. by bol ako outlook, ktorý využívam dennodenne.
Inak som maximálne spokojný.
Odpovědět Re:Pooostřehy z dění kolem Openoffice.org 10. 12. 2008, 15:47:23
Makra podporuje, ovšem v jiném makrojazyku než MS Office. Kvalitu si netroufám posuzovat.
Místo Outlooku můžete používat Thunderbird, Spicebird nebo jiné řešení. Co přesně vám chybí nebo co očekáváte? Proč je nutný zrovna Outlook?
Marek V.
Odpovědět Re:Re:Pooostřehy z dění kolem Openoffice.org 15. 12. 2008, 19:48:46
Často využívam synchronizáciu laptopu s mobilom. Thunderbird, Spicebird sú zaujimavé programy, ale nenadchli ma až tak aby som ich často používal, možno novšia verzia ma osloví.
Osobne si myslim, ze OO by sa mal pozrieť aj na túto sféru aby sa dalo seriózne povedať, ze sa jedná o kompletný kancelársky sw, v ktorom je všetko a neni problém riešiť aj synchonizácie s pda či s inými mobilnými zariadeniami.