Karty rychlé nápovědy pro OpenOffice jsou hotové a můžete si je stáhnout

obecna.png Pro začínající uživatele kancelářského balíku OpenOffice jsme připravili Karty rychlé nápovědy. Byly vyrobeny se záměrem, aby pomohly začínajícím uživatelům v orientaci při přechodu z ostatních podobných textových editorů.  

 

Proč byly Karty rychlé nápovědy vyrobeny?

Mnoho začínajících uživatelů kancelářského balíku OpenOffice ho brzy opustí. Proč? Přicházejí z jiných textových editorů, ve kterých nabídky, ikony a jiné ovládací prvky jinak vypadaly a byly na jiných místech. Také ovládání se v mnohém lišilo. Při otevření OpenOffice si připadají jako v „Jiříkově vidění“ a vůbec se neorientují nebo velmi těžko. Nevědí, v které nabídce změnit orientaci stránky, jak nastavit okraje, kde jsou styly písma, styly odstavce, a další nastavení. Cítí se ztraceni.

Po pár marných pokusech porozumět kancelářskému balíku OpenOffice se ho vzdávají a raději používají ten textový editor, který znají, i když není – třeba – tak úplně legální.

Jsme si vědomi takových problémů začínajících uživatelů, a proto jsme vyrobili Karty rychlé nápovědy. Mají pomoci s prvními kroky v uživatelském prostředí OpenOffice a naznačit, jakým způsobem se kancelářský balík ovládá. Kde se, například, nacházejí volby pro písma, odstavce, styly; jak vložit obrázek, tabulku, rámec; jak pohodlně a rychle zformátovat dokument podle potřeby a obsahuje i mnoho další nápovědy.

Co karty přinášejí

Karty rychlé nápovědy mají pouze naznačit směr, kde má uživatel hledat volby, nastavení, ovládání objektů, formátování, vkládání, atd. Proto nemohou být naprosto vyčerpávající. Voleb a nastavení je v kancelářském balíku OpenOffice velmi mnoho a jedna karta na jeden modul programu určitě nestačí. Karet by muselo být několikanásobně více, aby pokryly všechny možnosti.

Vybrali jsme ty nejdůležitější ovládací prvky, s kterými se vy, uživatelé, nejčastěji setkáváte a potřebujete je při každé editaci svého dokumentu.

Karty rychlé nápovědy jsme vyrobili tak, abyste při tisku jen jediného listu z Karet nebyli ochuzeni o obecné klávesové zkraty, popis ikon, nabídky, volby a další důležité ovládací prvky. Co to znamená? I když si vytisknete pouze jednu, jedinou kartu, budete mít k dispozici vše potřebné pro pohodlné ovládání právě toho modulu kancelářského balíku OpenOffice i s globálním ovládáním.

Můžete si všimnout, že některé popisy se v Kartách opakují, protože jsou stejné pro celý OpenOffice. Naproti tomu jiné, například některé klávesové zkratky, jsou specifické právě pro ten jeden modul kancelářského balíku a neopakují se na žádné jiné kartě. Také stejná klávesová zkratka v jednom modulu OpenOffice má určitou funkci, ale v jiném modulu má funkci jinou.

Jaká je jejich struktura

Vyrobili jsme pro vás Karty rychlé nápovědy pro hlavní a nejužívanější moduly kancelářského balíku OpenOffice. Karty jsou čtyři a jsou barevně odlišné, protože také každá ikona modulu OpenOffice má jinou barvu.

Na první stránce najdete hlavní ovládací prvky. V první řadě je to otevřené hlavní okno modulu OpenOffice. Pod ním jsou základy ovládání dokumentu, například otevřít nový dokument, otevřít uložený dokument, uložit, uložit jako, kopírovat, vložit, nápověda a další. V pravém panelu vidíte klávesové zkratky. Některé jsou globální, které platí pro celý balík OpenOffice, ale jiné jsou specifické právě pro ten jeden modul.

Na druhé stránce jsou popsány Panely nástrojů a také jejich ovládání. Tam už jsou jednotlivé speciální ovládací prvky. Popis už jde do podrobností, abyste mohli rychle a jednoduše vyrobit svůj dokument. V pravém panelu vidíte popsaná některá nejpoužívanější okna.

Karty rychlé nápovědy si můžete stáhnout

Máme pro vás vždy dva soubory z každé karty. Jedna je ve formátu *.pdf. Soubor stačí stáhnout a používat. Stejný soubor je pro vás připraven i ve formátu *.odg, který otevírá OpenOffice Draw. Můžete si tak jednoduše volby, které nepoužíváte, vymazat. Další postupy, které by vám mohly chybět, pak můžete na volné místo přidat. Pak stačí upravený soubor exportovat do formátu *.pdf.

Soubor má také loga, která můžete použít k rychlému přemístění na odkazované webové stránky. Například odkaz na webovou stránku openoffice.cz, liberix.cz nebo creativecommons.org.

Calc

Zelenou barvu má Karta rychlé nápovědy pro tabulkový kalkulátor – Calc. Je to jeden z nejpoužívanějších modulů kancelářského balíku OpenOffice a spolu modulem Writer tvoří neodmyslitelnou dvojici nosných programů OpenOffice.

 

Karta rychlé nápovědy pro CalcKarta rychlé nápovědy pro Calc

 

Máme pro vás ke stažení dva soubory:

Draw

Barvu oranžovou má Karta rychlé nápovědy pro obrázky – Draw. Modul je neprávem opomíjený a je to škoda. Umí totiž vektorovou i bitmapovou grafiku a to se u kreslícího programu hned tak nevidí. K tomuto nepříznivému stavu přispívá nepohodlné ovládání kreslících funkcí. Tlačítka a některé ovládací prvky jsou na místech, kde by je člověk nehledal. Ale přesto je to program, který si v rámci OpenOffice zaslouží Kartu rychlé nápovědy. Dají se s ním dělat základní operace s obrázky i nakreslit jednoduchý clipart podle vlastní fantazie.

 

Karta rychlé nápovědy pro DrawKarta rychlé nápovědy pro Draw

Máme pro vás ke stažení dva soubory:

Impress

Impress má také svou kartu a má barvu červenou. Pro prezentace všeho druhu je program velmi vhodný a i když není nejpoužívanější z celého kancelářského balíku, přesto si kartu zaslouží.

 

Karta rychlé nápovědy pro ImpressKarta rychlé nápovědy pro Impress

 

Máme pro vás ke stažení dva soubory:

Writer

Nesmíme opominout jeden z nejpoužívanějších modulů kancelářského balíku OpenOffice. Je to textový editor Writer a má barvu modrou. Spolu s Calcem tvoří neodmyslitelnou dvojici programů, které jsou nejznámější.

 

Karta rychlé nápovědy pro WriterKarta rychlé nápovědy pro Writer

 

Máme pro vás ke stažení dva soubory:

Vše dohromady

Pokud by se vám nechtělo stahovat každou kartu po jedné, můžete si je stáhnout všechny najednou ve formátu *.zip. Soubor má velikost 1,7 MB.

Karty rychlé nápovědy pro OOo ve formátu *.zip

Tisk

Karty si vytiskněte nejlépe na tvrdý papír A4, protože právě pro tento formát byly vyrobeny. Vhodný je například výkresový papír nebo nějaký podobný, tvrdý papír. Lepší je oboustranně vytištěná karta, protože ji máte na jednom listu.

Řiďte se pokyny a návodem ke své tiskárně, protože každá tiskárna je jiná. Nemůžeme proto v článku doporučit přesný postup tisku.

Licence

Karty byly vyrobeny pod licencí Creative Commons  http://creativecommons.org/licenses/by-nc/3.0/cz/. Můžete si je dle libosti tisknout, rozdávat je přátelům a známým a měnit je tak, aby vám jejich náplň vyhovovala. Ale licence neumožňuje karty komerčně využívat. To znamená, že je nesmíte vyrábět a prodávat za peníze.

Sponzorem Karet rychlé nápovědy je Liberix, o.p.s. Proto je nutné uvést autora, pokud budete chtít karty někde prezentovat.

Verze OpenOffice

Věříme, že Karty rychlé nápovědy vám umožní rychlejší a pohodlnější práci s kancelářským balíkem OpenOffice. Naše snaha byla, aby se vám lépe pracovalo.

Možná, že na kartách najdete i některé funkce, které ještě neznáte. Možná, že vám některé budou chybět. Není v našich silách udělat karty tak, aby na nich bylo všechno, jak jsme už psali výše. Taková karta, například pro modul Writer by se musela rozrůst alespoň na čtyři.

Naše snaha je, aby karty byly užitečné co největšímu okruhu uživatelů kancelářského balíku OpenOffice.

Karty rychlé nápovědy byly vyrobeny v kancelářském balíku OpenOffice 3.0.

(Jako ve škole) Průměr: 1.53 | Hodnotilo: 36
 

Komentáře

user avatar ing.Frant.Šlíma
Odpovědět
Karty rychlé nápovědy pro OpenOffice.org jsou hotové a můžete si je stáhnout
23. 11. 2009, 14:27:39
Považuji karty za výborné obohacení pgm OpenOffice!
user avatar IrenaS
Odpovědět
Re:Karty rychlé nápovědy pro OpenOffice.org jsou hotové a můžete si je stáhnout
23. 11. 2009, 17:25:16
Vaše pochvala nás těší.
(za redakci portálu)
Ira
user avatar Zlata
Odpovědět
Re:Re:Karty rychlé nápovědy pro OpenOffice.org jsou hotové a můžete si je stáhnout
23. 11. 2009, 19:45:42
Hezký večer, tak to je moc pěkné, jen tak dál, už se tu objevuji velmi potřebné věcičky.Jelikož jsem seniorka a peněz není nikdy moc, tak tento program používám, jsem spokojena pro moji potřebu. Již několika známým jsem tento program doporučila a můžeme si vyměňovat dokumenty, pro naší potřebu dostačující i moje děti se musejí se mnou podílet , když chtějí psaníčko ode mne. Zdravím a jen více těchto pomůcek. Zlata
user avatar IrenaS
Odpovědět
Karty rychlé nápovědy pro OpenOffice.org jsou hotové a můžete si je stáhnout
23. 11. 2009, 20:10:28
Děkujeme za pochvalu.
user avatar Pavlína
Odpovědět
Re:Karty rychlé nápovědy pro OpenOffice.org jsou hotové a můžete si je stáhnout
3. 12. 2012, 18:08:50
Dobry de, mohla bych se zeptat, kde najdu tlačítko, abych si mohla ustálit stránku? Aby text který je na jedný stránce, mi tam taky zůstal? Děkuji za odpověď
user avatar PetrV
Odpovědět
Redakci OpenOffice.cz za rámeček!
23. 11. 2009, 20:47:57
Vážená redakce!!
Tohle je fakt VERY, VERY GOOD!!!
Moc děkuju :-)))
user avatar IrenaS
Odpovědět
Re:Redakci OpenOffice.cz za rámeček!
23. 11. 2009, 21:21:19
Děkujeme za pochvalu :-)
user avatar Pavel V
Odpovědět
Karty rychlé nápovědy pro OpenOffice.org jsou hotové a můžete si je stáhnout
23. 11. 2009, 23:46:43
Potřeboval bych podobnou kartu pro Base. Tato součást OpenOffice je dost opomíjená :-(
user avatar IrenaS
Odpovědět
Karty rychlé nápovědy pro OpenOffice.org jsou hotové a můžete si je stáhnout
24. 11. 2009, 08:57:17
Karta pro Base? No, možná...
user avatar Miroslav Gešvantner
Odpovědět
Karty rychlé nápovědy pro OpenOffice.org jsou hotové a můžete si je stáhnout
24. 11. 2009, 11:32:40
Naozaj pekné a myslím, že účelu na ktorý sú určené poslúžia naozaj dobre.
V článku sa mi páči Vaša poznámka "raději používají ten textový editor, který znají, i když není – třeba – tak úplně legální." Aj som sa nad tým pousmial (v dobrom), je to ako by bola žena tak trochu tehotná.:) :) :)
user avatar IrenaS
Odpovědět
Re:Karty rychlé nápovědy pro OpenOffice.org jsou hotové a můžete si je stáhnout
24. 11. 2009, 12:59:55
:-D
user avatar PetrV
Odpovědět
Karty rychlé nápovědy pro OpenOffice.org jsou hotové a můžete si je stáhnout
24. 11. 2009, 17:09:29
Domnívám se, že výroba těch karet byla zbytečně složitá. Podle mě se to mohlo hodit do vhodně upravené tabulky. Okraje "buněk" se nemusely dělat formou obdélníků. Podle mě to stálo šíleně moc námahy, ale možná zbytečně. Skutečně si dovedu představit celou jednu tabulku na jeden list.
A víte co? Já se do toho hned pustím a zkusím to. A zkusím i Draw, ale nevím. Tohle bych dělal radši v corelu. Ostatně jsem v něm dělal i svoje cv....
user avatar IrenaS
Odpovědět
Re:Karty rychlé nápovědy pro OpenOffice.org jsou hotové a můžete si je stáhnout
24. 11. 2009, 20:44:05
PetrV:
Záleží na tom, kdo z nás se v jakých programech pohybuje a cítí se "pevný". Taky jsem dělala spoustu let v Corelu.
Ale - upřimně řečeno - nedovedu si představit udělat tyhle karty v Calcu. Mně je blízký Writer a Draw.
Také nechápu tu poznámku o okrajích "buněk", že se nemusely dělat formou obdelníků - nerozumím. Můžete mi poznámku objasnit?
A kdybyste chtěl udělat nějakou kartu - může to být Base - už se tu ozvaly hlasy, že chybí.
Zkuste to. Má ke Calcu blízko.
user avatar IrenaS
Odpovědět
Re:Re:Karty rychlé nápovědy pro OpenOffice.org jsou hotové a můžete si je stáhnout
24. 11. 2009, 21:18:19
No - a pokud jste myslel do Drawu vložit tabulku a pak udělat "náplň"? Když jsem karty začala dělat - nevěděla jsem, jak budou rozmístěné jednotlivé prvky a jak to bude vše vycházet.
Prodělaly hodně úprav, než začaly vypadat takto :-D
user avatar PetrV
Odpovědět
Re:Re:Re:Karty rychlé nápovědy pro OpenOffice.org jsou hotové a můžete si je stáhnout
24. 11. 2009, 22:50:34
Jejda, doufám, že to není bráno jako kritika :-)) naopak. Spíš jenom poznámka.
Zkusil jsem použít váš obsah a nakrmit to do tabulek aspoň pro Writer, takže na http://leteckaposta.cz/812516882 je vidět, co jsem tím myslel. Ty obdélníčky... promiňte, nejsou to obdélníky, jsou tam čáry. Sám jsem se tomu podivoval :-))
CorelDraw... mňo. Ten je pro tyhle věci přímo dělaný. A to především v nejnovější verzi pomocí nástroje Tabulka.
V Draw to taky jde, ale - ruku na srdce - je to neskutečná onanie... :-((((
user avatar IrenaS
Odpovědět
Re:Re:Re:Re:Karty rychlé nápovědy pro OpenOffice.org jsou hotové a můžete si je stáhnout
24. 11. 2009, 23:32:17
NENE neberu to jako kritiku. Vážím si lidí, kteří vyjádří svůj názor.
Taky by mi práce šla od ruky lépe v Corelu, ale to by většina uživatelů utřela nos, protože by přišli o zdrojové soubory ke kartám.
Těší mě, že karty se líbí a budou užitečné, i když práce bylo na nich fakt dost.
Pokud by se někomu povedla karta k Base - nebudu proti :-D .
A ostatní uživatelé taky ne.
user avatar PetrV
Odpovědět
Re:Re:Re:Re:Re:Karty rychlé nápovědy pro OpenOffice.org jsou hotové a můžete si je stáhnout
25. 11. 2009, 00:01:21
Tu je to, co jsem teď splichtil v coreldraw, jen jsem ukradl vaše obrázky a nasypal je tam, v žádném případě dokonalé atakdále, na to nehleďte, prostě to jde a je to otázka několika málo minut.
http://leteckaposta.cz/841495720
Jasně že máte pravdu. Když to splichtíte v OOo, máte hotový zdroj, který uživatelé mohou využít. Nicméně....
Hm, vím, že je to ptákovina, ale export do pdf přece také znamená, že máte zdroj! Stačí importovat do Draw.
Dobré by bylo udělat i kartu pro Math. No, ale nevím. Math v takové podobě, v jaké je, není moc použitelný. Myslím tím okno Vložit. Protože se tam nevkládají mezery před a za operátory atakdále.
user avatar IrenaS
Odpovědět
Re:Re:Re:Re:Re:Re:Karty rychlé nápovědy pro OpenOffice.org jsou hotové a můžete si je stáhnout
25. 11. 2009, 09:27:38
Pokud by šlo propojit CorelDraw s OpenOffice.org a vytvořit taková supr díla, jako jsou Karty rychlé nápovědy - není co řešit. Fakt je to za chvilinku hotové.
Math má svá specifika. A to má i modul Base. Jak na ně udělat Karty rychlé nápovědy? Má někdo nějaký nápad?
Vize byla, že umožníme co největšímu počtu začínajících uživatelů porozumět kancelářskému balíku OpenOffice.org. Je ZDARMA. A je fakt, že málo lidí používá modul Math a Base rozumí málo uživatelů. Hodně lidí používá Writer a Calc. Proto byly Karty dělány na ty dva moduly. Pak se přidaly i Draw a Calc.
Pokud by byl zájem i o další - Math, Base - není tak veliký problém je udělat.
user avatar Vladimír Vojta
Odpovědět
Karty rychlé nápovědy pro OpenOffice.org jsou hotové a můžete si je stáhnout
24. 11. 2009, 19:38:01
Pěkná práce, gratuluji. :-)
user avatar IrenaS
Odpovědět
Re:Karty rychlé nápovědy pro OpenOffice.org jsou hotové a můžete si je stáhnout
24. 11. 2009, 20:45:54
Děkujeme za pochvalu
(za redakci portálu).
user avatar PetrV
Odpovědět
Tahák
25. 11. 2009, 01:08:06
Kdysi dávno jsem se pustil do updatu taháků pro OOo a jak je mým zvykem, vybod jsem se na to. Nicméně není problém to dokončit, pokud by byl zájem. Řeším jen to, které zkratky použít, protože jich je samozřejmě jaksi moc, že... a do jakých kategorií je rozškatulkovat.
http://leteckaposta.cz/599612905
user avatar IrenaS
Odpovědět
Re:Tahák
25. 11. 2009, 08:54:52
Ale ten tahák vypadá naprosto úžasně! Dokončit? Samozřejmě! Zájem by byl. O tom nepochybujte.
Zkratky jsem řešila taky. Které zařadit, které vypustit. Je to dilema. Každý používá kancelářský balík k něčemu jinému. Proto jsem uvolnila i zdrojové soubory, aby si každý doplnil zkratky, které používá.
Budu moc ráda, když se ozvete. Soubory takového typu pro OpenOffice.org citelně chybí. Je to škoda, proto se ozvěte.
Děkuji moc
user avatar PetrV
Odpovědět
Karty rychlé nápovědy pro OpenOffice.org jsou hotové a můžete si je stáhnout
25. 11. 2009, 22:16:34
Tak jo. Tak já to teda dokončím. A hodím tam všecko, co mi bude připadat důležité nebo užitečné.
Podmínka: Budu pokračovat ve zdrojovým souboru ve formátu .cdr. Pardon, ale já jsem grafik a použití Draw pro grafickou činnost považuju za strašné sebeprznění.
user avatar IrenaS
Odpovědět
Re:Karty rychlé nápovědy pro OpenOffice.org jsou hotové a můžete si je stáhnout
25. 11. 2009, 22:35:34
Chápu vás. Rozdíl mezi Corelem a Drawem vydá za Grand Canyon.
Děkuji moc za ochotu.
user avatar Daniel
Odpovědět
Karty rychlé nápovědy pro OpenOffice.org jsou hotové a můžete si je stáhnout
27. 11. 2009, 11:03:22
To je přesně TO na co jsem čekal.
Je škoda že je stále dost opomíjen OO3.
Tak se mi to zalíbilo že jsem to hned na facebook s odkazem .
Podobným způsobem jsem si udělal i jiné programy a doma to velmi ocenili.
user avatar Leka
Odpovědět
Karty rychlé nápovědy pro OpenOffice.org jsou hotové a můžete si je stáhnout
28. 11. 2009, 10:38:53
Výborný počin! Moc děkuji!
user avatar a
Odpovědět
komerční použití
29. 11. 2009, 12:16:04
To, že ty karty jsou CC-by-nc znamená, že je nemůžeme používat ve firmě?
user avatar redakce OpenOffice.cz
Odpovědět
Re:komerční použití
29. 11. 2009, 12:31:18
Vždyť to tam máte jasně napsané - nesmíte je prodávat nebo z nich vytvářet dílo, které byste prodávali. Ve firmě je používat můžete, proč byste nemohli. To, že za jejich pomoci vytvoříte obchodní nabídku, ze které pak bude zakázka a z ní budete mít peníze, je úplně jiná věc.

Nesmíte je prostě vytisknout, zalaminovat a nabízet třeba školám za peníze nebo podobně.
user avatar a
Odpovědět
Re:Re:komerční použití
29. 11. 2009, 12:40:30
Já jsem vycházel ze srovnání, že antivirový program Home nemůžu ve firmě použít, protože má licenci, která zakazuje komerční použití, stejně jako tyto karty. Opravdu tomu nerozumím, takže se trochu bojím je použít.
user avatar redakce OpenOffice.cz
Odpovědět
Re:Re:Re:komerční použití
29. 11. 2009, 12:53:50
Program neznám, ale pochybuji, že by měl stejnou licenci (i když to nelze vyloučit).

Čeho konkrétně se bojíte?
user avatar Andy Darcia
Odpovědět
Re:Re:Re:komerční použití
29. 11. 2009, 17:18:27
Licencí je spousta. Jestli myslíte antivir Avast Home, tak ten má dost odlišnou licenci...
user avatar Hades
Odpovědět
Re:Re:komerční použití
8. 09. 2014, 22:15:36
otevřu staré vlákno...

ještě se pokusím o dotaz a upřesnění ...
je mi jasné, že se karty rychlé nápovědy nesmí prodávat komerčně, ale jak je to s tím, že si nechám zaplatit jen tisk a zalaminování?
Cena za všechny karty by byla jen za materiál, tj, tisk a laminace, což je tak max. do Kč 15.- až Kč 20.- (nekalkuloval jsem, a IMHO to bude na hraně... (on každý asi doma nemá možnost laminace, že...))

p.s
Jinak musím pochválit, tyhle karty jsou docela fajn, nemusím si moc pamatovat. A protože s balíkem AOO/LO pracuji minimálně (Calk na max. 40% :-) ), ale i tak mně osobně ta karta pro Calk hodně pomáhá.

také bych chtěl poděkovat p. Hanusekovi (snad jsem to naskloňoval dobře) za kartu Funkce pro praci s textem, nemusím se hrabat v nápovědě...

DĚKUJI
user avatar Lukáš Jelínek
Odpovědět
Re:Re:Re:komerční použití
9. 09. 2014, 14:18:56
Ta "nekomerčnost" ve smyslu CC-BY-NC 3.0 znamená, že primárním účelem není získání přímého nebo nepřímého obchodního prospěchu nebo jiného peněžitého plnění. Zda do toho spadá prodej kartiček za cenu nákladů (bez jakékoli marže), těžko říct - asi by záleželo na tom, jak by to bylo celé zorganizováno a účtováno. Pokud se těch kartiček za takových okolností vyrobí pár kusů, tak tam lze obchodní prospěch jako primární účel hledat těžko. Pokud by jich měl být větší počet, bylo by záhodno konzultovat věc předem s CCB nebo s Liberixem (teď nevím, který subjekt aktuálně vykonává autorská práva k těm kartičkám) a dohodnout se, zda se dané užití ještě vejde do CC-BY-NC nebo bude vyžadovat samostatnou licenci.
user avatar Miluš
Odpovědět
Karty rychlé nápovědy pro OpenOffice.org jsou hotové a můžete si je stáhnout
30. 11. 2009, 17:14:54
Karty jsou bezva, ale potřebovala bych poradit, jak zmenšit prezentaci (odp) o velikosti 8 MB na něco únosného. (Má 5 stran) Za každou radu děkuji.
user avatar redakce OpenOffice.cz
Odpovědět
Re:Karty rychlé nápovědy pro OpenOffice.org jsou hotové a můžete si je stáhnout
30. 11. 2009, 17:24:28
Ptejte se prosím tady ve fóru:
http://forum.openoffice.cz/viewforum.php?id=6

Jinak tady budou nesouvisející příspěvky a bude to nepřehledné. Děkuji.
user avatar JP
Odpovědět
Karty rychlé nápovědy pro OpenOffice.org jsou hotové a můžete si je stáhnout
18. 03. 2010, 13:57:51
Dobrý den,
karty nejdou stáhnout - je to záměr nebo nějaká chyba?
user avatar IrenaS
Odpovědět
Re:Karty rychlé nápovědy pro OpenOffice.org jsou hotové a můžete si je stáhnout
18. 03. 2010, 15:05:54
Teď jsem to zkoušela a karty stáhnout jdou bez problémů. Stačí kliknout na odkaz v článku, otevře se další www stránka, v ní kliknete na obrázek nebo nápis (pod nadpisem Dokument ke stažení). Ne na zelenou šipku - ta nefunguje.
user avatar JP
Odpovědět
Re:Re:Karty rychlé nápovědy pro OpenOffice.org jsou hotové a můžete si je stáhnout
18. 03. 2010, 15:32:34
Dobrý den, tak nevím co se děje, ale ja Mozilla, tak IE mě směrují na chybovou stránku :-(
user avatar JP
Odpovědět
Re:Re:Re:Karty rychlé nápovědy pro OpenOffice.org jsou hotové a můžete si je stáhnout
18. 03. 2010, 15:45:00
Jen pro upřesnění jdu na http://www.openoffice.cz/e403 a tam je hláška "404 Not Found"
user avatar IrenaS
Odpovědět
Re:Re:Re:Re:Karty rychlé nápovědy pro OpenOffice.org jsou hotové a můžete si je stáhnout
18. 03. 2010, 16:14:23
Ne. Mě odkazuje na stránku http://www.openoffice.cz/file/109/ - jsou to všechny karty v *.zip.
Fakt je, že IE nemám, jen Firefox a Operu, ale jde to dobře.
user avatar IrenaS
Odpovědět
Re:Re:Re:Re:Re:Karty rychlé nápovědy pro OpenOffice.org jsou hotové a můžete si je stáhnout
18. 03. 2010, 17:29:56
Před dvěma dny byl aktualizován systém na webu openoffice.cz. Dostala jsem informaci, že opravdu karty stáhnout nejdou.
V nejbližších dnech bude vše dáno do pořádku.
user avatar JP
Odpovědět
Re:Re:Re:Re:Re:Re:Karty rychlé nápovědy pro OpenOffice.org jsou hotové a můžete si je stáhnout
19. 03. 2010, 11:20:14
Děkuji za info, počkám :-)

Odpovědět

 

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích najdete v nápovědě. Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu.

 
redakce OpenOffice.cz

redakce OpenOffice.cz

redaktoři OpenOffice.cz

 
 
 
woo jaw demo hz