Instalace OpenOffice.org 3 v Linuxu

obecna.png V linuxových systémech se programy instalují centrálně z jednoho místa. Je tam uložen také OpenOffice.org, ovšem pravděpodobně ještě ne ve své nejnovější verzi. Návody pro Ubuntu a Mandriva Linux.  

Linuxové distribuce vycházejí v určité frekvenci, a tak se může stát, že autoři vaší distribuce novou verzi teprve chystají. Vy ale nemůžete dospat a přemýšlíte, jak ji do systému dostat. Zkusíme projít typické možnosti.

Rozdíly od verze pro Windows

Na rozdíl od verze pro Windows, která je distribuována v jednom exe souboru, jsou linuxové varianty distribuovány ve více balících. To je výhoda, součástí instalační sady tak mohou být i další součásti, např. rozšíření, jejichž licence vyžaduje oddělenou distribuci, což v případě verze pro Windows nelze splnit.

Software v Linuxu je šířen z jednoho softwarového archivu, který je obsluhován správcem softwaru. Balík, který obsahuje data programu, je vytvořen v jednom z několika málo formátů. Typický je RPM a DEB. RPM balíky jsou určeny pro systémy, jako je Mandriva Linux, Red Hat Linux, CentOS, Fedora a další. Balíky DEB jsou použitelné v Debianu a Ubuntu (a klonech jako KUbuntu, XUbuntu, Edubuntu).

Dva způsoby instalace

Typickým způsobem, jak v Linuxu instalovat software, je tedy použití správce softwaru, jenž nabídne všechny potřebné balíky, které jsou dostupné v softwarových zdrojích. Jenže ne všechny distribuce mohou mít v určitém okamžiku k dispozici aktuální software. Může se stát (a stane se), že např. Ubuntu 8.04 z jara letošního roku vám novou verzi OpenOffice.org už nenabídne. Za několik dní jej totiž vystřídá nová verze Ubuntu 8.10, kde již OpenOffice.org v nové verzi bude. Máte tedy na výběr dvě možnosti.

První - můžete si přidat nový softwarový archiv - neboli zdroj softwaru, odkud vám správce softwaru novou verzi nabídne.

Druhý způsob je stažení programu "z internetu". To, co je pro uživatele Windows běžnou činností, je pro uživatele Linuxu velkou výjimkou. Software mu totiž nabízí automaticky správce softwaru, a to včetně aktualizací.

Vložte adresu zdroje softwaruVložte adresu zdroje softwaru

První a tradiční způsob: Instalace ze zdroje softwaru

Jak již bylo řečeno, ve stávajících zdrojích softwaru se nová verze neobjeví, takže je nutné přidat nové zdroje.

Ve zdrojích Ubuntu 8.04 je Openoffice.org 2.4Ve zdrojích Ubuntu 8.04 je Openoffice.org 2.4

Ubuntu

Zdroje softwaru se přidají přes nabídku Systém | Správa | Zdroje softwaru, karta Software třetí strany (bude vyžadováno heslo). V zobrazeném okně zadejte následující řádek (označte myší a vložte prostředním tlačítkem). Platí pro verzi 8.10 Intrepid Ibex.

deb http://ppa.launchpad.net/openoffice-pkgs/ubuntu intrepid main

Adresa zdroje softwaru zadánaAdresa zdroje softwaru zadána

Pro starší verzi Hardy Heron zadejte

deb http://ppa.launchpad.net/openoffice-pkgs/ubuntu hardy main

Přidány nové zdroje, je nutná aktualizace všech zdrojůPřidány nové zdroje, je nutná aktualizace všech zdrojů

Následně spusťte Synaptic (Systém | Správa | Správce balíků Synaptic) obnovte seznamy softwaru (tlačítko Obnovit) a vyhledejte "openoffice". (K nové verzi se lze samozřejmě dostat i jinak, např. z příkazové řádky.) Pak již jen stačí zatrhnout instalaci u balíku openoffice.org a openoffice.org-help-cs a stisknout tlačítko Použít. Stahovat se bude několik desítek megabajtů. Vybrat si můžete ještě balíky jako openoffice.org-gnome, openoffice.org-style-tango, openoffice.org-pdfimport, openoffice.org-wiki-publisher, openoffice.org-presentation-minimizer a podobné - poslední uvedené jsou popularizovaná rozšíření pro import PDF souborů, publikování na wiki a lepší práci s prezentacemi. Pozor ovšem na verzi, kterou instalujete - ať se vám tam nepřimíchá starší verze, kterou správce softwaru také nabízí.

Nainstalovat OpenOffice.org 3Nainstalovat OpenOffice.org 3

Uvedený zdroj softwaru používáte na vlastní riziko! Redakce tento tip přináší v dobré víře, za instalovaný software ovšem neručí.

Mandriva Linux

Jaroslav Krejčí připravuje množství softwarových balíků pro Mandriva Linux. Je mezi nimi také OpenOffice.org 3 pro Mandriva Linux 2008.1 a 2009 (v něm je po běžné instalaci pouze beta verze). Přidejte si tedy - pro verzi 2008.1 - tyto zdroje softwaru zadáním následujícího příkazu (jako root):

urpmi.addmedia zstenis http://mandrake.zstenis.org/rpms/2008.1/

Nebo:

urpmi.addmedia zstenis http://www.bibri.net/Mandriva/jardak/rpms/2008.1/

Nová verze 2009 obsahuje zatím betaverzi OpenOffice.org, vylepšenou verzi Go-OO získáte z následujícího zdroje zadáním příkazu:

urpmi.addmedia zstenis http://www.bibri.net/Mandriva/jardak/rpms/2009.0/32bit/ 
Další distribuce

Momentálně neznáme zdroje softwaru pro další distribuce. Tipy uvítáme v diskuzi.

Druhý způsob: Stažení a instalace

Ke stažení se nabízí jeden soubor s příponou .tar.gz. Rozbalte jej, obsahuje balíky pro správce softwaru, teprve ty se instalují. K rozbalení můžete použít např. nástroj Ark, Konqueror, Krusader, Midnight Commander nebo mnoho dalších. Obsah archivu nakopírujte do dočasného adresáře - po instalaci můžete soubory smazat.

Stažení a manuální instalace balíků neumožňuje jejich pozdější automatickou aktualizaci. Z tohoto pohledu je výhodnější přidání celého zdroje softwaru. Nicméně uvedený způsob může být mnohdy dostačující.

Ke stažení jsou k dispozici dva balíky: archiv s DEB balíky a archiv s RPM balíky. Oba je nutné nejprve rozbalit do dočasného adresáře, ten pak lze smazat. Instalace balíků se provede následovně - v obou případech z příkazové řádky.

Nemusíte stahovat a používat jen balík vytvořený přímo projektem OpenOffice.org. Můžete si vybrat jinou verzi - třeba od Jaroslava Krejčího, Go-OO (zatím nemá verzi 3) nebo jinou.

Ubuntu

Pomocí příkazu cd se přesuňte do adresáře, kam jste rozbalili instalační balík. Následujícím příkazem všechny balíky - za použití správce softwaru - nainstalujete, samozřejmě musíte mít práva roota.

sudo dpkg -i *.deb
Mandriva Linux

Platí v podstatě totéž, jen příkaz je jiný.

su
rpm -i *.rpm

A to je vše. Zmínili jsme sice jen dvě hlavní distribuce, ale princip je všude stejný. Uvítáme vaše rady pro jiné distribuce nebo jakékoliv další tipy, které čtenářům a uživatelům usnadní práci.

(Jako ve škole) Průměr: 1.75 | Hodnotilo: 16
 

Komentáře

user avatar guzii
Odpovědět
Instalace OpenOffice.org 3 v Linuxu
21. 10. 2008, 01:52:15
Jak prosím Vás dostanu do systraye quicklauncher pod linuxem(fedora)? Ve verzi 2.4 je tato možnost v konfiguraci OO, ovšem ve verzi 3 tuto volbu postrádám.
user avatar redakce portálu
Odpovědět
Re:Instalace OpenOffice.org 3 v Linuxu
21. 10. 2008, 09:13:45
Vaše verze ("build") musí tuto možnost podporovat, což lze ovlivnit při jejím sestavování (kompilování). Mám zkušenosti, že v minulosti to verze z ftp.openoffice.cz, tedy oficiální, ne vždy uměly. Mimojiné proto připravuje Jarda Krejčí své varianty.

A jinak musíte mít nainstalovaný balík openoffice-oooqs2 (nebo jen oooqs2), pak se objeví možnost v nastavení.
user avatar j-pastierik
Odpovědět
Re:Re:Instalace OpenOffice.org 3 v Linuxu
21. 10. 2008, 16:45:19
Ani v Mandrive mi nejde quickstart - jednoducho to tam nikde nie je. RPM stiahnuté z ftp.linux.cz, všetky predchádzajúce verzie najprv odinštalované. Inštaláciu som nerobil prvýkrát (uprmi *rpm) vrátane desktop (urpmi *mandriva*rpm), takže vôbec netuším, prečo to tam chýba. Doteraz to bolo vo všetkých verziách zakomponované. Pri mojom pomalom pripojení nemám možnosť testovania, či to tam náhodou už je a preto by som privítal informáciu, že áno - potom si to dám stiahnuť a nainštalujem.
user avatar peca
Odpovědět
Instalace v opensuse
21. 10. 2008, 09:37:53
Ještě bych doplnil, že je potřeba po nainstalování základních balíčků pomocí rpm -i *.rpm nainstalovat balíček desktop-integration/openoffice.org3.0-suse-menus-3.0-9358.noarch.rpm
Pro jinou distribuci tam jsou podobné balíčky. Pomocí tohoto balíčku se OOo integruje do systému, vytvoří se menu, asociace a možná ještě něco :-)
user avatar martin
Odpovědět
Instalace OpenOffice.org 3 v Linuxu
21. 10. 2008, 13:08:14
mimo jine je treba doinstalova integration desktom menu nebo jak se to jmenuje a pokud ma nekdo nainstalovany Ooo2 nebo jinou verzi tak mu to nainstalovat nepujde musi nejdriv odstranit starou verzi a potom muze doinstalovat integraci do menu aspon tak to bylo u me v ubuntu 8.04 jedna se o rucni instalaci z balicku stazeneho na www.openoffice.cz
user avatar redakce portálu
Odpovědět
Re:Instalace OpenOffice.org 3 v Linuxu
21. 10. 2008, 13:30:42
Ano, integrace do nabídky může být problém, ale jinak lze v jednom systému provozovat více různých verzí OpenOffice.org. Jen se musí spouštět "ručně".
user avatar Petr
Odpovědět
Instalace OpenOffice.org 3 v Linuxu
21. 10. 2008, 13:40:44
Jedna mozna hloupa otazka. Uz je to ve vyse zminovanych zdrojich? Po pridani zdroje se mi zatim nic neaktualizuje - Ubuntu HH...
user avatar redakce portálu
Odpovědět
Re:Instalace OpenOffice.org 3 v Linuxu
21. 10. 2008, 16:01:19
"Už"? Předpokládám, že je to tam od vydání třetí verze. Ale Hardyho jsem nezkoušel. Obnovte si seznam softwaru ze zdrojů.
user avatar Petr
Odpovědět
Re:Re:Instalace OpenOffice.org 3 v Linuxu
22. 10. 2008, 05:44:30
Obnoveno a nic. Navic mam nastaveny denni aktualizace, takze dnes rano by se mi zrejme mely ukazat. P.
user avatar redakce portálu
Odpovědět
Re:Re:Re:Instalace OpenOffice.org 3 v Linuxu
22. 10. 2008, 09:39:31
Neobjeví, není to zdroj aktualizací. Něco máte špatně, balíky tam jsou od 15.10.:

http://ppa.launchpad.net/openoffice-pkgs/ubuntu/pool/main/o/openoffice.org/

Je ten zdroj aktivní, tj. je u něj v seznamu zdrojů fajfka?
user avatar Petr
Odpovědět
Re:Re:Re:Re:Instalace OpenOffice.org 3 v Linuxu
22. 10. 2008, 11:35:00
Prijde mi, ze vsechno je v poradku. Je to ten posledni zdroj: http://img207.imageshack.us/img207/1690/zdrojesoftwarukp5.png
user avatar martin
Odpovědět
Re:Re:Re:Re:Instalace OpenOffice.org 3 v Linuxu
22. 10. 2008, 11:57:27
Mě se to po přidání do zdrojů (samozřejmě i s fajfkou) a obnovení v synapticu (Ubuntu HH 8.04) neobjevilo. Navíc když v synapticu dám vlevo dole "Původ" tak se mi tento nově přidaný zdroj neukáže v nabídce. Nevíte jestli je chyba někde u mě, nebo je něco špatně s tím zdrojem?
user avatar Petr
Odpovědět
Re:Re:Re:Re:Re:Instalace OpenOffice.org 3 v Linuxu
22. 10. 2008, 12:07:14
Ano, mohu potvrdit, v "Puvodu" tento novy zdroj take nemam. Neni k tomu potreba nejaky podpisovy klic, nebo neco?
user avatar Poborskiii
Odpovědět
Re:Re:Instalace OpenOffice.org 3 v Linuxu
29. 10. 2008, 01:54:40
V tom repozitáři jsou balíčky pouze pro intrepid, takže v článku uvedený návod pro hardyho je skutečně na nic (a konkrétně tyhle balíčky intrepidu v hardym nejdou použít kvůli závislostem, zkoušel jsem je).
user avatar redakce portálu
Odpovědět
Re:Re:Re:Instalace OpenOffice.org 3 v Linuxu
29. 10. 2008, 11:24:56
Adresu zdroje jsem našel na více místech. Pokud nefunguje, omlouvám se, zkoušel jsem II, resp. něco mezi HH a II. Má někdo tip na správný zdroj?

Díky za upozornění
user avatar Poborskiii
Odpovědět
Re:Re:Re:Re:Instalace OpenOffice.org 3 v Linuxu
29. 10. 2008, 15:26:17
On ten ppa repozitář openoffice-pkgs je skutečně rozdělen na dvě sekce: hardy a intrepid, takže tam balíčky těch beta a RC verzí OpenOffice pro hardyho možná byly, ale balíčky té finální verze tam prostě nejsou, nikdo je zřejmě nezkompiloval. Tohle je u K/Ubuntu bohužel dosti častý jev, že jakmile se přiblíží nové vydání K/Ubuntu, tak se vývojáři a baliči věnují už jen té nové verzi a na tu starou se vykašlou. A to máte co půl roku, prostě děs.
user avatar MK
Odpovědět
Instalace OpenOffice.org 3 v Linuxu
22. 10. 2008, 15:31:01
Vzhledem k tomu, že ani mě nefungoval první postup a protože druhý není uveden celý, rozhodl jsem se druhý postup pro UBUNTU upřesnit:

1. nejdříve stahneme příslušný balík: OOo_3.0.0_LinuxX86_install_cs_deb.tar.gz
2. odstraníme prostřednictvím synapticu balíček: openoffice.org-core, tím se od-instaluje verze openoffice 2.4
2. dále je třeba otevřít a extrahovat adresář DEBS ze staženého balíku OOo_3.0.0_LinuxX86_install_cs_deb.tar.gz ,
3. dále otevřeme terminál a zde se přesuneme se do výše zmíněného adresáře DEBS, zapíšeme: cd DEBS/
4.další příkaz je následující: sudo dpkg -i *.deb
5. zadáme své heslo a "Enter"
6. přesuneme se do adresáře "desktop-integration", příkaz: cd desktop-integration/
7. opět zadáme příkaz: sudo dpkg -i *.deb
8. Hotovo

PS: Disclaimer: It is always a good idea to backup your important stuff before removing applications and installing new ones.
user avatar mego
Odpovědět
Re:Instalace OpenOffice.org 3 v Linuxu
8. 12. 2008, 21:55:39
díky! konečně se mi to díky rozšířenému návodu podařilo :-)
user avatar Michal Polák
Odpovědět
Re:Instalace OpenOffice.org 3 v Linuxu
10. 12. 2008, 12:42:47
Mám Kubuntu 8.10 64 bit
v tomto kroku to hodí chybu, že nejde nainstalovat, dále tedy nemohu pokračovat, všechno je odinstalované a instalační soubor přesně pro deb. 64 bit a dle postupu, stalo se to někomu, že se přes toto nedostane? Jak to řešit

-------------------------------------------------
4.další příkaz je následující: sudo dpkg -i *.deb
user avatar michael
Odpovědět
Instalace OpenOffice.org 3 v Linuxu
22. 10. 2008, 17:04:32
A neměl by třeba soubor

http://ppa.launchpad.net/openoffice-pkgs/ubuntu/dists/hardy/main/binary-amd64/Packages

obsahovat nějaká data?
user avatar smk
Odpovědět
Instalace OpenOffice.org 3 v Linuxu
27. 10. 2008, 17:51:24
Mam takovy maly problem s 64-bit verzi. Je nestabilni a nenainstaluje se mi gtk styl.Tudiz to do vzhledu gnome moc nesedne. Zkousel jsem jak CZ tak EN verzi. Vzdy po kliknuti na moznosti rozsireni mi to zahlasi, ze program neocekavane skoncil, restartuje se a snazi se to obnovit predchozi dokument. Pouzivam Ubuntu 8.04. Je pravda, ze jsem si tam asi neco sam roz..., protoze 32-bit verze mi na jinem PC jede ok. Nevite, kde by se dal sehnat seznam vsech balicku potrebnych pro spravny chod? Mockrat dekuji.
user avatar Petr
Odpovědět
Re:Instalace OpenOffice.org 3 v Linuxu
30. 10. 2008, 08:51:33
Me se ooo tvari stabilne, ve vzhledu doporucuji kouknout do: Nastroje/Volby/Zobrazit a tam Velikost ikon a styl. Ja mam Velke a Tango. Aby byly i dialogy, tak v zalozce Obecne je Pouzit dialogy Open Office.org. To odskrtnout. P.
user avatar Buňák
Odpovědět
OOo3 v Ubuntu 8.04
1. 11. 2008, 19:25:17
Udělal jsem vše podle návodu, Synaptic zobrazuje jen verzi 2.4 po verzi 3.0 ani památka :( Poradíte kde je problém?
user avatar ZlomekSekundy
Odpovědět
Instalace OpenOffice.org 3 v Linuxu
23. 11. 2008, 15:19:09
Ahoj,
postupoval jsem podle návodu uživatele "MK" (čas zprávy: 22. 10. 2008, 15:31:01), ale nastal problém u bodu 7. Při instalaci Desktop integrace mi to vypsalo toto:

mirek@mirek:~/desktop-integration$ sudo dpkg -i *.deb
Instaluji balík openoffice.org-debian-menus.
dpkg: ohledně openoffice.org3.0-debian-menus_3.0-9358_all.deb obsahující balík openoffice.org-debian-menus:
openoffice.org-core je v konfliktu s openoffice.org-unbundled
openoffice.org-debian-menus poskytuje openoffice.org-unbundled a bude nainstalován.
dpkg: chyba při zpracovávání openoffice.org3.0-debian-menus_3.0-9358_all.deb (--install):
konflikt balíků - nebudu instalovat openoffice.org-debian-menus
Při zpracování nastaly chyby:
openoffice.org3.0-debian-menus_3.0-9358_all.deb
mirek@mirek:~/desktop-integration$

Připadá mi to, že ne nedokonale odstraněn OOffice 2.4
Nevím...
Díky
Mirek
user avatar ZlomekSekundy
Odpovědět
Instalace OpenOffice.org 3 v Linuxu
23. 11. 2008, 15:42:04
...pokračování...
když jsem zadal manuální cestu programu open office 3 (opt/openoffice.org3/program/soffice) aby se mi otevřel ODS, tak se mi ODS donekonečna obnovuje (obnovení dokumentů OO) :-(
tak nevim....
user avatar ZlomekSekundy
Odpovědět
Instalace OpenOffice.org 3 v Linuxu
23. 11. 2008, 15:51:18
... snad poslední příspěvek ...

spouštěl jsem z terminálu - zde je výsledek... Killnout to šlo jen z "sledování systému".

mirek@mirek:/opt/openoffice.org3/program$ soffice
terminate called after throwing an instance of 'com::sun::star::uno::RuntimeException'
terminate called after throwing an instance of 'com::sun::star::uno::RuntimeException'
mirek@mirek:/opt/openoffice.org3/program$

Zatímco to vypisovalo řádky výše, tak jsem se snažil zrušit opakované obnovování dokumentu "Bez názvu 1"

Mirek
user avatar ZlomekSekundy
Odpovědět
Instalace OpenOffice.org 3 v Linuxu
24. 11. 2008, 22:08:56
... ŘEŠENÍ ...

Já padnu, je to zase jednoduchý jak facka, ale nevím proč se to musí udělat.
Každopádně na stránkách
http://www.nabble.com/-Linux--OOo3RC2-Installation-Issues-Workaround-td19695985.html
jsem se dočetl, že po instalaci OpenOffice3 a po jejich prvním spuštění musíte nejprve smazat adresář /home//.openoffice.org/
Následně spustíte OpenOffice znovu a vytvoří se Vám nový profil.
A všechno již funguje.

Tak zdar a sílu
Mirek
user avatar Lída
Odpovědět
číslování v openofficu jinak na sudé a jinak na liché stránce
25. 11. 2008, 19:13:02
pls...poraďte mi jak se čísluje jinak na lichých a jinak na sudých stránkách v dokumentu v openofficu...díky L.
user avatar emayerberg
Odpovědět
Instalace OpenOffice.org 3 v Linuxu
26. 11. 2008, 11:51:51
Nastavení číslování rozdílně na sudých a lichých stránkách
1.Zvolím Formát a v něm Stránku
2.ve Stránce zvolím Záhlaví a něm vymažu zaškrtnutí ve spodním políčku

Nevím jak se osvědčuje verze 3.0 v Ubuntu, ale po špatných zkušenostech s touto verzi ve WindowsXP nemám vůbec odvahu ji na Ubuntu nainstalovat. O co jde:
Po stažení a instalaci nejnovější verze OpenOffice.org verze 3.0 se v mém počítači začali dít divné věci - Okamžitě po spuštění se zdá být všechno v pořádku, ale při následném použití se vyskytuji tyto chyby:
1.na řádně označené hypertextové odkazy operační systém WindosXP reaguje hláškou, že je nemůže najít – doposud tato funkce pracovala naprosto spolehlivě;
2.Nově nainstalované OOo 3.0 při každém vyvolání textu napsaném v předcházející verzi (OOo 2.4) reaguje upozorněním o chybném výpisu s jazyka Basic;
3.Při snaze vložit pole s číslem stránky, místo aktuálního čísla stránky jenom vypíše text „číslo stránky“;
4.Při volbě „Tisk“ u textového dokumentu reaguje hláškou, že tiskárnu nemůže najít, a tisknout mohu jenom když dokument převedu do PDF formátu. Závady pod bodem 2. až 4. se mně podařilo napravit po Obnovení systému Windows XP před bod "Nainstalování OOo 3.0" a po stažení a nainstalování starší verze OOo 2.4. Z problémem uvedeným pod bodem 1. si zatím rady nevím. Verze OpenOffice 3.0 u mě na WindowsXP zatím totálně selhala a proto ji ani na Ubuntu instalovat nebudu. Poradí mi někdo jak na to a jestli se podobné problémy s OOo 3.0 vyskytly i jinde?
user avatar ZlomekSekundy
Odpovědět
Instalace OpenOffice.org 3 v Linuxu
1. 12. 2008, 23:07:54
Ahoj,
po štrapácích s instalací jsem s OOo3 v Ubuntu 8.10 naprosto spokojen. Vyzkoušel jsem všechny Tvé kroky, které uvádíš jako problémové, a vše funguje bez problému.
(Tiskárnu mám připojenou přes USB - nemám síťovou)
Takže za mě pro OOo3 v Ubuntu zvedám palec nahoru.
Mirek
user avatar Zdeněk
Odpovědět
Instalace OpenOffice.org 3 v Linuxu
4. 12. 2008, 18:51:44
Zdravím,
děkuji Vám všem za rady, které jste zveřejnili v této diskusi; dost mi pomohly při instalaci OO3 v Ubuntu 8.04. Zvlášť pak rada ZlomkuSekundy smazat adresář (fakt, že jsem to považoval za naprostou blbinu, ale říkal jsem si, že nemám co ztratit:) ). Bez toho bych asi obnovoval doteď.
Zdeněk
user avatar kj
Odpovědět
Instalace OpenOffice.org 3 v Linuxu
10. 12. 2008, 18:40:37
Zdravím,

po instalaci všech balíčků a pokusu o start z příkazové řádky na vzdáleném stroji s FC8 (X11 ssh tunelováno na můj desktop, ověřeno jinými X aplikacemi) dostanu hlášku

soffice.bin: xcb_io.c:452: _XRead: Assertion `dpy->xcb->reply_data != 0' failed.
/opt/openoffice.org3/program/soffice: line 134: 27122 Aborted "$sd_prog/$sd_binary" "$@"

Any idea?
user avatar Jarosko68
Odpovědět
OpenOffice.org 3 problém v Ubuntu
12. 01. 2009, 10:56:14
Zdravím. Po spuštění se na nástrojových lištách neobjeví ani jediný nápis, jenom podtržítka a ikony. Stejný stav zůstal po odinstalování verze 2.4 a následném nainstalování OOo 3. Instaloval jsem přes Synaptic. Co s tím?
user avatar Jarosko68
Odpovědět
Re:OpenOffice.org 3 problém v Ubuntu
12. 01. 2009, 11:51:17
Aha tak už asi vim. Když vypnu 3D akceleraci tak to funguje.
user avatar Pepe
Odpovědět
Instalace OpenOffice.org 3 v Linuxu
12. 02. 2009, 01:34:26
po přidání zdroje
http://ppa.launchpad.net/openoffice-pkgs/ubuntu
mi správce aktualizací vypíše
W: GPG error: http://ppa.launchpad.net intrepid Release: Následující podpisy nemohly být ověřeny, protože není dostupný veřejný klíč: NO_PUBKEY 60D11217247D1CFF
Kde ten klíč najdu?
user avatar pejsek77
Odpovědět
Re:Instalace OpenOffice.org 3 v Linuxu
17. 02. 2009, 01:47:24
V tomto anglickém návodu ten klíč je:

http://news.softpedia.com/news/How-To-Install-OpenOffice-org-3-0-in-Ubuntu-8-10-96449.shtml
user avatar klára Dvořáková
Odpovědět
Instalace OpenOffice.org 3 v Linuxu
5. 03. 2009, 11:08:31
Prosím vás, jak udělám, abych mezi poznámkami pod čarou neměla mezery
user avatar Martin
Odpovědět
Instalace OpenOffice.org 3 v Linuxu
26. 10. 2011, 12:17:26
nechápu jak tedy otevřu ten apt rádek vůbec to nechápu pomozte mi nekdo prosím
user avatar IrenaS
Odpovědět
Re:Instalace OpenOffice.org 3 v Linuxu
27. 10. 2011, 13:18:18
Článek už je tři roky starý a za tu dobu se hodně změnilo. Bylo by asi lepší, kdybyste použil fórum a tam položil konkrétně svůj dotaz.
díky

Odpovědět

 

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích najdete v nápovědě. Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu.

 
Vlastimil Ott

Vlastimil Ott

Starám se o weby na WordPressu

 
 
 
woo jaw demo hz