Apache OpenOffice ušetří regionu skoro 2 miliony €

Apache OpenOffice Italský region Emilia-Romagna přejde na Apache OpenOffice a ušetří tím téměř 2 miliony EUR. Zatím běží pilotní projekt na 300 stanicích, zbývajících zhruba 3000 počítačů bude přemigrováno v příštím roce.  

Italskému regionu Emilia-Romagna v příštím roce vyprší zaplacené licence na proprietární kancelářský balík. Namísto zaplacení 2 milionů € za prodloužení licencí bylo rozhodnuto přejít na balík Apache OpenOffice; na tento proces bylo vyhrazeno 220 000 €.

Celkem má úřad přibližně 3200 pracovních stanic. Nyní běží pilotní projekt, v jehož rámci se nový balík zkouší na 300 počítačích. Ostatní počítače by měly následovat během příštího roku.

O podobnou migraci se v regionu pokoušeli již dříve – testovala se v letech 2008 a 2009. Tehdy však narazila na problémy, týkaly se hlavně integrace s jinými řešeními a konverze dokumentů.

(Jako ve škole) Průměr: 1.00 | Hodnotilo: 1
 

Komentáře

user avatar Richard
Odpovědět
Apache OpenOffice ušetří regionu skoro 2 miliony €
12. 10. 2013, 12:33:49
Zajímalo by mne, podle čeho rozhodovali. Předpokládám, že dali přednost APACHE před Libre z důvodu "nemožnosti" vznášet požadavky na řešení (úpravy/zabudování) u LibreOffice při jejich případných problémech přechodu. Nebo byla i jiná kritéria ? Zdraví Richard (sám používám LibO 4.1.2.3).
user avatar Lukáš Jelínek
Odpovědět
Re:Apache OpenOffice ušetří regionu skoro 2 miliony €
12. 10. 2013, 13:29:35
Chtělo by to někoho, kdo umí italsky, aby porozuměl těm původním dokumentům. V odkazovaném článku o tom nic není a překladem Google Translate jsem z onoho odkazovaného blogpostu získal toto (cituji bez úprav):

„Interní zdroje jsou mi potvrdil, že přijetí Apache je Open Office a LibreOffice nemá zvláštní důvod, možná je to způsobeno tím, že OO již používá v obci v Bologni. Jediná věc k poznámce je, že od 2014-2015 úředník formát ODF Emilia Romagna se pak nezáleží na tom, který ze dvou volného sady budou použity.“
user avatar Petr Valach
Odpovědět
Re:Re:Apache OpenOffice ušetří regionu skoro 2 miliony €
12. 10. 2013, 13:59:37
No páni, to skoro vede na myšlenku, že to byl těžký hokus pokus :-(

Odpovědět

 

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích najdete v nápovědě. Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu.

 
Lukáš Jelínek

Lukáš Jelínek

Dlouholetý člen autorského týmu LinuxEXPRESu a OpenOffice.cz. Vystudoval FEL ČVUT v oboru Výpočetní technika. Žije v Kutné Hoře a podniká v oblasti informačních technologií. Ve volném čase rád fotografuje, natáčí a stříhá video, občas se věnuje powerkitingu a na prahu čtyřicítky začal hrát tenis.

 
 
 
woo jaw demo hz