Jak si zjednodušit LibreOffice Writer

LibreOffice Charles Schulz popisuje, jak si snadno a rychle upravit LibreOffice Writer do podoby, která umožňuje se plně soustředit na tvorbu obsahu.  

Kancelářské balíky jsou vyvíjeny tak, aby v maximální míře vyhovovaly široké škále různých uživatelů. To samozřejmě vede k určitým kompromisům, takže ne vždy plní nároky stoprocentně. Jedním z takových případů je i ten, kdy se člověk potřebuje plně soustředit na tvorbu obsahu a výchozí podoba programu LibreOffice Writer je pro něj nevhodná.

Pro takové případy připravil Charles Schulz jednoduchý návod, podle kterého si lze Writer snadno přizpůsobit. Úprava spočívá v zásadě v odstranění zbytečných ovládacích prvků, nastavení tmavšího pozadí aplikace a zapnutí panelu Styly a formátování (protože cílem je snadná tvorba logicky strukturovaného textu).

(Jako ve škole) Průměr: 1.00 | Hodnotilo: 1
 

Komentáře

user avatar zvedavec
Odpovědět
Jak si zjednodušit LibreOffice Writer
21. 04. 2014, 11:40:03
Upřímně, přijde mi to jako přesunutí hromádky z A5 na B4.
Nabídky (panely) nahoře mu zůstaly jak byly, že si vedle zapnul styly a formátování, to je asi normální a ztmavil pozadí.

Že by to byl nějaký výrazný rozdíl proti nezměněnému vzhledu, nevím.
user avatar Lukáš Jelínek
Odpovědět
Re:Jak si zjednodušit LibreOffice Writer
21. 04. 2014, 12:50:28
Ještě jsou pryč pravítka. Pravda, moc se to oproti výchozímu vzhledu neliší. Ale třeba to někomu aspoň trochu pomůže.

Odpovědět

 

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích najdete v nápovědě. Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu.

 
Lukáš Jelínek

Lukáš Jelínek

Dlouholetý člen autorského týmu LinuxEXPRESu a OpenOffice.cz. Vystudoval FEL ČVUT v oboru Výpočetní technika. Žije v Kutné Hoře a podniká v oblasti informačních technologií. Ve volném čase rád fotografuje, natáčí a stříhá video, občas se věnuje powerkitingu a na prahu čtyřicítky začal hrát tenis.

 
 
 
woo jaw demo hz