Nové statistické funkce pro LibreOffice 4.3 Calc

Vývoj Program Calc v připravované verzi LibreOffice 4.3 bude obsahovat nové funkce z oblasti statistiky.  

Do zdrojových kódů programu Calc připravované verze 4.3 kancelářského balíku LibreOffice byla přidána sada statistických funkcí pro normální (NORM.DIST, NORM.INV, NORM.S.DIST a NORM.S.INV), logariticko-normální (LOGNORM.DIST a LOGNORM.INV) a gamma (GAMMA.DIST, GAMMA.INV a GAMMALN.PRECISE) rozdělení.

(Jako ve škole)
 

Komentáře

user avatar strepon
Odpovědět
Nové statistické funkce pro LibreOffice 4.3 Calc
21. 01. 2014, 19:19:02
Doplním ke zprávě souvislosti: jedná se o dlouhodobější snahu přidat do LO funkce, které se nově objevily v Excelu 2010, poměrně početná várka bude přidána už ve verzi 4.2. Většinou se nejedná o úplně nové funkce, ale spíš o přejmenované nebo upravené stávající. Pokud by někoho zajímal postup prací a další plánované funkce, nalezne přehled v souhrnném záznamu v bugzille: https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=70798
user avatar Lukáš Jelínek
Odpovědět
Re:Nové statistické funkce pro LibreOffice 4.3 Calc
21. 01. 2014, 20:24:19
Děkuji za doplnění informací.

Odpovědět

 

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích najdete v nápovědě. Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu.

 
Lukáš Jelínek

Lukáš Jelínek

Dlouholetý člen autorského týmu LinuxEXPRESu a OpenOffice.cz. Vystudoval FEL ČVUT v oboru Výpočetní technika. Žije v Kutné Hoře a podniká v oblasti informačních technologií. Ve volném čase rád fotografuje, natáčí a stříhá video, občas se věnuje powerkitingu a na prahu čtyřicítky začal hrát tenis.

 
 
 
woo jaw demo hz