Nový boční panel v Apache OpenOffice

OO.png V úterý 4.6.2013 vydali vývojáři projektu oznámení o přepracování bočního panelu v Apache OpenOffice. Přepracování se týká původního bočního panelu, který nesl název „podokno úloh“.  

V úterý 4.6.2013 vydali vývojáři projektu oznámení o přepracování bočního panelu v Apache OpenOffice. Přepracování se týká původního bočního panelu, který nesl název „podokno úloh“.

Celý původní panel byl kompletně přepsán a to takovým způsobem, že konečný kód je mnohem čistější, čitelnější a snížila se i jeho celková velikost. Vzor pro vzhled nového panelu si vývojáři vypůjčili v kancelářském balíku IBM Lotus Syphony, ale oba panely nemají ani řádek společného kódu.

Takto připravený nový panel oplývá dobrou konfigurovatelností a je možné do něj přidávat nové moduly dle potřeb uživatele.

Nový boční panel v Apache OpenOffice (zdroj: www.blog.apache.org) Nový boční panel v Apache OpenOffice (zdroj: www.blog.apache.org)

Tento nový panel (sidebar) byl přidán na pravou stranu do Writeru, Calcu, Impressu a Drawu. Poskytuje tak rychlý přístup k často používaným úkolům při práci v těchto aplikacích. Uživatel bude mít práci v tomto kancelářském balíku zase o něco pohodlnější a přehlednější. A pokud by se vám panel nelíbil, není nic jednoduššího než ho v nastavení opět vypnout.

Václav Hejda pro OpenOffice.cz

(Jako ve škole) Průměr: 1.00 | Hodnotilo: 1
 

Komentáře

user avatar TiS.
Odpovědět
Nový boční panel v Apache OpenOffice
5. 06. 2013, 14:38:00
Hezké a dobře použitelné nejen na širokoúhlých displejích, ve Writeru bylo vždy po stranách A4 dost místa i u 19palcového monitoru. Důležité je, že jeho použití je otázkou volby uživatele. Doufám však, že bude existovat nějaká klávesové zkratka, pomocí které se tento panel dá jednoduše zobrazit nebo skrýt. To u panelu se snímky v Draw nelze a je to docela škoda.
user avatar Petr Valach
Odpovědět
Nový boční panel v Apache OpenOffice
6. 06. 2013, 20:00:51
Sleduju na facebooku pravidelně novinky ohledně AOO a samozřejmě nového panelu úloh. Je to to, co je opravdu zapotřebí, není to žádné udělátko "aby se neřeklo, hlavně že je nějaká novinka". Snad AOO dožene i v jiných ohledech náskok LO. Bylo by načase...

Jinak já osobně jsem pořád spíš příznivec AOO, LO mi přijde takové moc pankáčské, anarchistické, AOO působí konzervativnějším dojmem...
user avatar zvedavec
Odpovědět
Nový boční panel v Apache OpenOffice
15. 06. 2013, 12:06:21
Na https://cwiki.apache.org/OOOUSERS/development-snapshot-builds.html#DevelopmentSnapshotBuilds-AOOSnapshot
je teoreticky i verze ve slovenstine (ceska neni) na vyzkouseni.
user avatar Petr Valach
Odpovědět
Re:Nový boční panel v Apache OpenOffice
23. 06. 2013, 02:44:52
Dík, vyzkoušel jsem si verze pro linux a widle a předpokládám, že tohle není snapshot ve formě finalu... protože jinak je to docela katastrofa. Ano, boční panel suprový, ale jinak se nezměnilo snad nic...

No, mně to moc nevadí, zůstanu u LO, co zvolí čtenářové, je na nich...

PS: Stále POUZE TŘI podmínky pro podmíněné formátování... s tím se rozloučil MS Office 2003.
user avatar zvedavec
Odpovědět
Re:Re:Nový boční panel v Apache OpenOffice
12. 07. 2013, 16:19:46
https://cwiki.apache.org/OOOUSERS/development-snapshot-builds.html#DevelopmentSnapshotBuilds-AOOSnapshot
user avatar Daniel Sedláček
Odpovědět
Re:Re:Re:Nový boční panel v Apache OpenOffice
14. 07. 2013, 12:37:54
Na první pohled to vypadá, že krom bočního panelu se nic nezměnilo, ale ještě jsem se nedostal je svým oblíbeným kontingenčním tabulkám ve kterých mělo dojít k vylepšení a na které jsem se těšil víc než na boční panel.

Mimochodem, panel je fajn, ale nelze v něm rolovat pomocí myši a také zobrazení panelu kliknutím na ikonu, ale stažení přes ikonu nejde. No pokud na toto půjdou nastavit klávesové zkratky, tak je mi to fuk, ale není to moc uživatelsky přívětivě. Snad to ještě vývojáři dotáhnou.


;o)

Odpovědět

 

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích najdete v nápovědě. Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu.

 
 
 
woo jaw demo hz