Ohlédnutí za měsícem LibreOffice

Nadace The Document Foundation, která spravuje vývoj LibreOffice, shrnuje akci Květen – měsíc LibreOffice.  

O akci jsme vás informovali dříve. Různým způsobem přispělo (prozatím nahlášených) 336 fanoušků (jejich přehled zde). Ti obdrží sadu samolepek, které si mohou nalepit například na počítač, na jízdní kolo a podobně a dodatečně projekt propagovat. Patříte-li mezi ně, kontaktujte Mikea Saunderse na adrese mike.saunders@documentfoundation_org a nahlaste mu svou adresu, na kterou vám budou nálepky zaslány.

V květnu 2018 se však udály i další aktivity kolem LibreOffice:

  • Nepálská komunita, která se z počtu dvou rozrostla na 35 lidí, v průběhu jara přeložila do nepálštiny kompletně celý LibreOffice Online a tisíce řetězců v LibreOffice.
  • Byly vydány verze 5.4.7 a 6.0.4.
  • Zájemci o přispění do projektu LibreOffice mohou navštívit nově vytvořenou stránku pro dobrovolníky.
  • Dokumentační tým vyhlásil týden revizí, jehož úkolem bylo projít všechny kapitoly manuálu pro začínající uživatele.
  • Komunita odpovědná za řízení kvality vyhlásila „hon“ na bugy ve verzi 6.1. Té bychom se mohli dočkat v srpnu 2018. Na novinky a vylepšení se můžete podívat na wiki. Těšit se můžete rovněž na tradiční přehled i na naší stránce.

A na závěr jedna zajímavost a unikátní vlastnost LibreOffice, která bude zajímat všechny, kteří mají nějaké starší dokumenty v dnes již nepoužívaných formátech. LibreOffice nyní podporuje přes 150 formátů. Kromě běžně používaných formátů jde i o ty „archaické“. Uživatelé LibreOffice tak mohou aplikaci využít jako konvertor pro soubory, jež dnes v žádném jiném programu neotevřou.

(Jako ve škole) Průměr: 1.00 | Hodnotilo: 3
 

Komentáře

user avatar zvedavec
Odpovědět
Ohlédnutí za měsícem LibreOffice
22. 06. 2018, 13:04:57
Vyšla teď někdy 6.0.5.

Odpovědět

 

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích najdete v nápovědě. Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu.

 
Petr Valach

Petr Valach

Redaktor & editor OpenOffice.cz a LinuxEXPRES.cz. Správce sociálních médií těchto redakcí. Člen nadace The Document Foundation. Ve svém volnu se věnuje popularizaci vědy a fotografování.

 
 
 
woo jaw demo hz