OpenOffice.org Calc pre začiatočníkov

Dnes vyšiel na serveri www.pc.sk ďalší seriál návodov o OpenOffice.org. Teraz sa venuje modulu Calc a je určený pre začiatočníkov.  

Dnes vyšiel na serveri www.pc.sk ďalší seriál návodov o OpenOffice.org. Teraz sa venuje modulu Calc a je určený pre začiatočníkov. V krátkosti zoznamuje používateľov s možnosťami tohto tabuľkového procesora a jeho tri diely výjdu každý pondelok. Už teraz upozorňujeme, že budúci seriál návodov sa bude venovať hromadnej korešpodencii, kde použijeme práve tabuľku ako zdroj adries. Preto tento návod je určený aj pre tých, ktorí s tabuľkovým procesorom inak vôbec nepracujú, ale potrebujú robiť s hromadnou tlačou. Článok vyšiel v spolupráci s magazínom LinuxEXPRES.

Komentáře

user avatar JirkaZ
Odpovědět
Pěkné, děkuji
30. 04. 2007, 09:38:03
i za ostatní. Pikantní je, že na onom serveru lze existovat i v budoucnosti, například už zveřejněný díl 2 k Calcu má datum 7. května 2007 a stejně dostupný díl 3 je ze 14. května 2007 ;-)
user avatar j-pastierik
Odpovědět
Budúcnosť
30. 04. 2007, 17:03:35
Ja som sa o tom už rozprával s prevádzkovateľom a dostal som odpoveď, že odkazy dole sú automaticky zobrazované podľa kľúčového slova pričom sa nekontroluje dátum uverejnenia. Chcelo by to novší redakčný systém, ale to chce peniaze... Pretože články sú už v systéme zadané (napokon, keď sú už napísané, prečo mám čakať), je ich možné vidieť do budúcnosti. A napokon, aspoň nemusíte čakať ;-)
user avatar besik33
Odpovědět
inspiracia pre dalsie diely
2. 05. 2007, 01:57:08
Inak ak by ste hladal este nejake namety tak mne pomohla dost tato stranka.

napriklad kopirovanie vzorcov so zachovanim odkazov:
http://www.openofficetips.com/blog/archives/2005/01/copying_formula.html

momentalne riesim v calc problem ze potrebujem zratat vyskyt nazvov, cisel a zadanych textovych hodnot v riadku. Do stlpca viem pouzit prikaz DCOUNT ale na riadok som to robil len zlozito cez niekolkonasobny IF. :(
user avatar j-pastierik
Odpovědět
Ďakujem
2. 05. 2007, 18:02:20
Ďakujem za typ. Inak seriál návodov bude veľmi dlhý, pretože sú to články, ktoré vlastne vychádzajú v časopise LinuxEXPRES, ibaže rozdelené do seriálu (predsa len jeden článok s 12.000 znakmi by na internete bol príliš dlhý). Takže to, čo výjde teraz v časopise bude uverejnené na www.pc.sk najskôr o pol roka. Seriál som dal na internet hlavne pre používateľov Windowsu, pretože tí si časopis LinuxEXPRES zrejme kupovať nebudú a bolo by škoda, keby nemali prístup k týmto návodom. Som rád, že mi z tejto strany vyšli v ústrety ako v redakcii časopisu, tak aj na stránkach www.pc.sk.

Nerozumiem Vášmu problému s počítaním. Môžte mi to vysvetliť bližšie na nejakom príklade?
user avatar besik33
Odpovědět
priklad
12. 05. 2007, 22:38:11
reagujem po dlhsej dobe i s prikaldom.

Mam databazu v ktorej potrebujem scitavat hodnoty jak v stlpcoch tak i v riadkoch. Otazka je: Ako spocitat pohodlne vyskyt nejakej hodnoty v riadkoch?

Hodnoty v stplcoch zratam pomocou funkcie dcount a hodnoty v riadkoch zratam len cez niekolkonasobny counif(co je otravne) a druha moznost je transponovat tabulku co ale nechcem. .. :(

Viz priklad:
http://besik33.borec.cz/oo/sucet_riadkov.ods
(seda databaza, oranzove vysledky)

zdravim a dopredu dakujem.
user avatar j-pastierik
Odpovědět
Makro
13. 05. 2007, 08:42:03
Žiaľ, v súčasnosti to pohodlnejšie vidím len cez nejaké makro.
user avatar wolf
Odpovědět
OpenOffice.org Calc pre začiatočníkov
7. 03. 2011, 09:07:27
pomohlo mi to vskole dik

Odpovědět

 

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích najdete v nápovědě. Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu.

 
redakce OpenOffice.cz

redakce OpenOffice.cz

redaktoři OpenOffice.cz

 
 
 
woo jaw demo hz