OpenOffice.org slaví 9 let své existence

Jsou tomu dva dny, co bezplatný kancelářský balík oslavil deváté narozeniny. Účelem jeho vzniku bylo vytvořit bezplatný balík kancelářských aplikací, schopný pracovat s nejznámějšími a nejpoužívanějšími formáty na majoritních platformách, jako jsou MS Windows.  

Za devět let na trhu kancelářský balík OpenOffice.org dosáhl k 10procentnímu podílu na trhu. V některých zemích je podíl ještě vyšší.

K devátým narozeninám je tu opět zmínka o programu User Feedback neboli "Zpětná vazba uživatelů", v rámci projektu Renaissance, který pracuje na novém grafickém prostředí pro OpenOffice.org.

Vývojáři tentokráte nasbírali 5x více informací o práci s OpenOffice.org z reálného života. Uživatelé používají některé funkce velmi často a tyto údaje vývojářům velmi pomohou při dalším vývoji programu a také pro jednotlivé aplikace, které OOo obsahuje. Později bychom se měli dočkat i vizualizace těchto dat.

Na závěr vyzývají tvůrci OpenOffice.org, aby jeho uživatelé jedli, pili a byli veselí. Tak dlouhý čas na trhu, to je přece důvod k velké oslavě.

(Jako ve škole) Průměr: 1.00 | Hodnotilo: 2
 

Komentáře

user avatar PetrV
Odpovědět
OpenOffice.org slaví 9 let své existence
16. 10. 2009, 11:54:05
Na závěr vyzývají tvůrci OpenOffice.org, aby jeho uživatelé jedli, pili a byli veselí. Tak dlouhý čas na trhu, to je přece důvod k velké oslavě.

:-))) Dost dobrý :-) No je pravda, že se tomu ani nechce věřit, ale fakt je to devět let. Za tu dobu se OOo několikrát radikálně změnil, ale k tomu, aby byl plně funkční a plnohodnotný, je třeba minimálně dvě další podobně radikální přeměny, jaké byly mezi verzemi 1 a 2. Je třeba přidat celou řadu funkčních záležitostí, zjednodušit práci s programem (číslované seznamy a osnovy, tvorba maker, ...) a především!!!, opravit celou řadu mimořádně otravujících průšvihů. Mimochodem, mizerná práce s textovou kontextovou nabídkou způsobila u mě tik, už se bojím kdykoliv v jakémkoliv programu klepat na pravé tlačítko myšky.... OOo = velice pohodlná a svižná práce a s rychlou odezvou???
Nicméně - program v současné podobě považuju téměř za zázrak a jsem za něj vděčný...
user avatar marecekk86
Odpovědět
OpenOffice.org slaví 9 let své existence
16. 10. 2009, 12:39:54
Ja len dodám, že OO taktiež považujem za výborný SW a verím, že do budúcna bude viac a viac využívaný aj inštitúciami, kt. momentálne zaryto používajú len MS Office.
user avatar zvedavec vseznalec
Odpovědět
Re:OpenOffice.org slaví 9 let své existence
16. 10. 2009, 14:16:02
Proc "zaryto"? V dobe vzniku OO bylo na svete MS Office 2000, ktere dodnes v uzivatelskem pohodli (egronomie a "slavna inuitivita") OO utika nebo jsou na stejne urovni. Coz je pri vekovem rozdilu v oblasti sw. na povazenou.
user avatar marecekk86
Odpovědět
OpenOffice.org slaví 9 let své existence
19. 10. 2009, 00:19:55
Ahoj, myslel som to tak, že je veľa súborov z MS Office, ktoré sa nedajú "rozchodiť" na OO. Pracujem v oblasti financií a tam nejako OO a Linux moc nevie preniknúť ... :(
user avatar Zvedavec
Odpovědět
Re:OpenOffice.org slaví 9 let své existence
19. 10. 2009, 01:03:07
Pro hodne lidi kolem opensource (ne pro vsechny, ne nutne pro Vas, myslim spis bezne uzivatele) je casto nepochopitelne, ze nekdo nepouzije OO se skvelym pomerem cena/vykon, o nemz nepochybuju.
Nekdo proste rad priplati a ma holt za vicepenez i vice vykonu, i kdyz v reci cisel se mu to nemuze zdanlive vyplatit.
Stejne tak ekonomicky usporna vozitka nepronikaji do vozoveho parku zamestnancu (a zejmena "sefu") financniho sektoru :-).
user avatar Benny
Odpovědět
Re:Re:OpenOffice.org slaví 9 let své existence
21. 10. 2009, 16:59:58
V tomto s vámi souhlasím, ale mám zkušenosti jak z OO, z MS Office(teď už 2007)a musím říci, že se mi v MS Office pracuje líp než v OO.
user avatar Zvedavec
Odpovědět
Re:Re:Re:OpenOffice.org slaví 9 let své existence
21. 10. 2009, 18:21:00
I me se pracovalo v MSO lepe, hlavne to delalo to, co jsem logicky ocekaval. Na OO mi vadi, ze nedelaji to, co bych cekal a ze jedna vec v jedne aplikaci je nastavena jinak nez v druhe (formatovani v Impress je treba podobne, ale nelogicky chybi v nabidce PT horni/dolni index a dalsi drobnosti, ktere nedokazu pochopit).
Jinak bych byl velmi spokojeny, oslisnost programu samotneho by mi vubec nevadila, vadi mi nelogicnost a nedotazenost.
Proto se nedivm, ze pro nekoho se proste vyplati dat penize za MSO a ma klid.

Odpovědět

 

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích najdete v nápovědě. Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu.

 
 
 
woo jaw demo hz