Schulz: Letošek bude pro LibreOffice rokem mobility

LibreOffice Charles-H. Schulz předpovídá letošní rok pro LibreOffice jako rok mobility. Vidí také další tři zajímavé trendy ve vývoji balíku.  

Vývojář Charles-Henri Schulz se zamýšlí nad tím, kam se v letošním roce posune kancelářský balík LibreOffice. Především předpovídá rok 2015 jako „rok mobility“. Stojí za připomenutí, že byl vývoj mobilní verze v loňském roce zahájen znovu od začátku (pustil se do něj Tomaž Vajngerl s podporou firmy Smoose) a v září byla vyhlášena obchodní soutěž na implementaci editačních funkcí.

Vývoj editačních funkcí pro mobilní LibreOffice by měl být dokončen během letošního února.

Francouzský vývojář dále vidí tři zajímavé trendy ve vývoji LibreOffice. Je to vývoj lepšího uživatelského rozhraní pro systém OS X, zkvalitňování tabulkového procesoru (Calc) a aktivita týmu pro design a uživatelské rozhraní, která přináší kvalitnější GUI. Rok 2015 by mohl být také ve znamení dalšího posílení jak organizace The Document Foundation, tak i komunity okolo LibreOffice.

(Jako ve škole) Průměr: 1.00 | Hodnotilo: 2
 

Komentáře

user avatar Tomáš Matýs
Odpovědět
Schulz: Letošek bude pro LibreOffice rokem mobility
21. 01. 2015, 10:47:14
Velká novina o libreoffice http://www.pebbleremote.com/ mohlo by to autora tohoto článku zajímat a samozřejmě i ostatní.
user avatar Lukáš Jelínek
Odpovědět
Re:Schulz: Letošek bude pro LibreOffice rokem mobility
21. 01. 2015, 18:29:26
Dnes vyjde (o něco později, aby to nepřetlouklo hlavní článek) jedna ještě větší novina o LibreOffice ;-)

Odpovědět

 

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích najdete v nápovědě. Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu.

 
Lukáš Jelínek

Lukáš Jelínek

Dlouholetý člen autorského týmu LinuxEXPRESu a OpenOffice.cz. Vystudoval FEL ČVUT v oboru Výpočetní technika. Žije v Kutné Hoře a podniká v oblasti informačních technologií. Ve volném čase rád fotografuje, natáčí a stříhá video, občas se věnuje powerkitingu a na prahu čtyřicítky začal hrát tenis.

 
 
 
woo jaw demo hz