Vývojová verze OOo 3.2.1 RC2 ke stažení

Čtenáři tohoto portálu si jistě všimli, že na adrese http://download.openoffice.org/all_rc.html se již delší čas objevují testovací verze k nové verzi kancellářského programu OpenOffice.org. Tentokrát s pořadovým číslem 3.2.1  

První Release Candidate byl zveřejněn 16. dubna 2010. Změny, uvedené na adrese http://development.openoffice.org/releases/OOO320m15_snapshot.html, se patrně týkají především Calcu, nicméně seznam je obrovský a odpovídá tomu i počet změn. Čeho si uživatel všimne na první pohled?

OpenOffice.org přichází s novými výchozími ikonami souborů – jsou střídmé, ale hezké. Dále je možné zaregistrovat určité drobnější urychlení startu. Poměrně protivné je ale náhlé „vyšponování“ zatížení operační paměti o několik desítek megabajtů nahoru, klidně i na 150 i více. Prozatím zkouším jen Writer a zásadních změn jsem si nevšiml. Bohužel, pokus o vyvolání kontextového menu na textu opět skončí skoro smrtí programu…

Jaké máte zkušenosti vy? Co byste si přáli vylepšit?

(Jako ve škole)
 

Komentáře

user avatar Petr Valach
Odpovědět
Vývojová verze OOo 3.2.1 RC2 ke stažení
1. 06. 2010, 10:35:05
Včera jsem si všiml, že program urychlí, pokud zakážete zobrazování ikon v menu (v nastavení Volby). Nicméně pravda je, že po prvním zaškobrtnutí se program rozjede i s nimi. Této "vady na kráse" - pomalost - jsem si všiml na všech strojích s nainstalovanými pluginy. Syrová verze šlape jako hodinky, ale je téměř k nepotřebě.

Odpovědět

 

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích najdete v nápovědě. Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu.

 
Petr Valach

Petr Valach

Redaktor & editor OpenOffice.cz a LinuxEXPRES.cz. Správce sociálních médií těchto redakcí. Člen nadace The Document Foundation. Ve svém volnu se věnuje popularizaci vědy a fotografování.

 
 
 
woo jaw demo hz