Komentáře Hromadná korespondence v LibreOffice 6

user avatar imcon
Odpovědět
Hromadná korespondence v LibreOffice - jak toto provést v Calcu ?
17. 03. 2019, 10:01:51
Jak udělat sheet s datovými poli v Calcu?
Chtěl bych udělat tabulku s údaji, kterou budu tisknout pro různé zaměstnance (datové pole).
Jak ale do buňky vložit v Calcu databázové pole a pak se mezi záznamy pohybovat?
user avatar neutr
Odpovědět
Hromadná korespondence v LibreOffice 6
17. 03. 2019, 11:26:53
Celkem jednoduše. Necháte si zobrazit databázový zdroj pomocí volby ZOBRAZIT > ZDROJE DAT, vyberete příslušný zdroj z nabídky všech registrovaných. Následně klepnete na záhlaví řádku se jménem a přetáhnete ho na správné místo v sešitě.

Vykolírují se sice všechny sloupce, ale ty následně můžete promazat. Přetáhnout se dá i mnoho řádků pomocí levého Ctrl (tím se bybere více řádků "napřeskáčku"), Ctrl+C, nebo "kopírovat" z kontextového menu pod pravým tlačítkem nad názvy řádků. Nad řádky z databáze se pak objeví i hlavičkový pruh polí.
user avatar Toqisek
Odpovědět
Hromadná korespondence v LibreOffice 6
4. 06. 2019, 09:55:27
Lze využívat hromadnou korespondenci i v Draw (chtěl bych to využít pro zjednodučení tvorby diplomů do soutěží)? Možnost Zobrazit->Zdroje dat tam nevidím...
user avatar neutr
Odpovědět
Re:Hromadná korespondence v LibreOffice 6
4. 06. 2019, 10:55:08
Nejde. Sice to lze nasimulovat, ale tohle umí jen Writer. Zase jde spíš o to jak pochopíme potřebu. Hromadná korespondence umí například hromadný dopis například pro klasické zasílání na papírovém nosiči, nebo emaily.

Nevidím důvod proč by měl Draw umět "hromadnou korespondenci".
V Draw můžeme vytvořit přílohu kterou z hromadné korespondence načteme jako přílohu. Oba případy se generují většinou ze šablon. Proto je častým případem postupu načtení příloh (obrázků) do šablony a z té se teprve dostane jako příloha do dopisu nebo emailu ap.

Existují makra nebo i hotová rozšíření, která by to uměla nasimulovat i třeba v Draw (nejčastější požadavek je z Calcu).

Více informací dostanete v našem fóru - zde by měly být příspěvky jen k tématu. Také sem nechodí mnoho lidí - myslím že spíš Ti co si vygooglili odkaz podle nějakého hesla.

Zde nelze dobře posílat například ukázky a hromadí se dotazy jeden přes druhý. Ve fóru by měl mít každý dotaz samostatný příspěvek k věci. Když sem dám několik dlouhých návodů tak je téma prakticky odepsané a nejnovější příspěvky nikdo číst nebude.
user avatar Karel
Odpovědět
Hromadná korespondence v LibreOffice 6
9. 03. 2021, 09:50:37
Dobrý den,
zajímalo by mne, jak vložit na libovolné místo dokumentu libovolné pole. Nechci vkládat jen adresy, ale i jiné údaje z vlastní databáze.
Konkrétně: vytvářím diplom, kde bude jméno, disciplína a výkon.
user avatar Netwalker
Odpovědět
Re:Hromadná korespondence v LibreOffice 6
9. 03. 2021, 16:27:12
Zdravím,
je třeba si přečíst odkazovaný článek Příprava hromadné korespondence, štítků a obálek v LibreOffice.
Podle toho jsem to po určitém čase a úsilí zvládnul.
Potřebuješ zdroj dat - ideálně v calcu.
We writeru si vytvoříš diplom - jakkoliv graficky zpracovaný a musíš si zobrazit Nástrojovou lištu Hromadná korespondence. We writeru klikneš na nástrojové liště Hromadná korespondence na první ikonku Průvodce hromadnou korespondencí a vybereš dopis, současný soubor a v dalším kroku vybereš soubor calcu s poli (pozor musí být uložený - nestačí když je otevřený v calcu na pozadí). která chceš vkládat otevře se Ti malý náhled (pod nástrojovou lištou) na ten soubor. Pole vkládáš tak, že v tom náhledu uchopíš název pole a přetáhneš do souboru na místo, kde to pole chceš.
Pokud chceš, pošlu Ti "Mustr".
 
 
woo jaw demo hz