Oracle uvádí sady Oracle Cloud Office a Oracle Open Office 3.3

komercni.png První komplexní kancelářský balík založený na otevřených standardech přináší vyšší produktivitu při práci na desktopu, webu i mobilních zařízeních.  

Společnost Oracle představila kancelářské balíky Oracle Cloud Office a Open Office 3.3. Jedná se o komplexní sady založené na otevřených standardech, které lze používat na desktopu, webu i mobilních zařízeních. Uživatelům pomohou výrazně zvýšit produktivitu, firmám sníží náklady a posílí jejich inovační potenciál.

Oracle Office je založen na formátu ODF (Open Document Format) a otevřených webových standardech. Uživatelům umožňuje sdílet soubory na jakémkoliv systému, protože je kompatibilní jak s dokumenty sady Microsoft Office, tak i s moderními publikačními nástroji aplikací Web 2.0.

S pomocí produktů Oracle Office dosáhnou uživatelé vyšší produktivity, budou moci spolupracovat v rámci aplikací web 2.0 a získají nástroje pro integraci firemních dokumentů napříč různými prostředími (Windows, MacOS, Linux, webové prohlížeče, iPhone a další smartphony). To vše navíc za bezkonkurenční cenu.

Aplikační rozhraní (API) sad Oracle Office a přístup založený na otevřených standardech poskytuje uživatelům IT flexibilitu, nízké krátkodobé i dlouhodobé náklady a svobodu vyplývající z nezávislosti na jediném dodavateli. To vše organizacím umožňuje postavit svůj systém dokumentů kompletně na této platformě.

 

Otevřený modul Calc na různých zařízeních

Otevřená, integrovaná a všude dostupná kancelářská sada

Oracle Cloud Office a Oracle OpenOffice 3.3 jsou kancelářské sady s kvalitou podnikových aplikací. Umožňují efektivně pracovat s textem, tabulkami, prezentacemi i obrázky. Oba produkty nabízejí možnost vytvářet dokumenty a spolupracovat na nich bez ohledu na platformu, a zvyšují tak produktivitu celé firmy.

  • Oracle Cloud Office 1.0 je kancelářský balík pro práci z prostředí webového prohlížeče nebo mobilních zařízení. Umožňuje spolupráci ve stylu aplikací web 2.0 a přístup k dokumentům z mobilních zařízení. Kompatibilita se sadou Microsoft Office a integrace s Oracle Open Office dovoluje plnohodnotné a bezproblémové úpravy i složitých prezentací, textů nebo tabulek i v režimu off-line.
  • Oracle Open Office 3.3 nabízí firmám nové konektory k Oracle Business Intelligence, Oracle E-Business Suite, dalším aplikacím společnosti Oracle a k serveru Microsoft Sharepoint. Umožňuje tak rychlou a bezproblémovou integraci do stávající softwarové infrastruktury podniku. Přináší navíc zvýšenou stabilitu, kompatibilitu a rychlost, přičemž poplatky za licenci jsou oproti sadě Microsoft Office až pětkrát menší.

Oracle Cloud Office byl navržen tak, aby využíval výhod flexibilní webové architektury umožňující pružnou škálovatelnost. Zákazníci a partneři mohou Oracle Cloud Office nasadit na svém vlastním hardwaru a softwaru (on-premise), v režimu on-demand nebo jako službu (SaaS, Software-as-Service).

„Oracle Cloud Office a Oracle Open Office 3.3 jsou komplexní, výkonné, otevřené a cenově efektivní kancelářské sady navržené a optimalizované tak, aby vyhovovaly potřebám našich zákazníků,“ uvedl Michael Bemmer, viceprezident pro Oracle Office. „Naši zákazníci mají nyní k dispozici flexibilitu, která jim umožňuje podporovat uživatele na široké škále zařízení a platforem, ať už jde o desktopy nebo veřejné či privátní cloudy. S produkty Oracle Office mohou firmy snížit náklady, pomoci zvýšit produktivitu i rychlost inovací.“

Další informace

 

Logo Oracle Open Office 3.3

(Jako ve škole) Průměr: 2.50 | Hodnotilo: 2
 

Komentáře

user avatar Michal
Odpovědět
Oracle uvádí sady Oracle Cloud Office a Oracle Open Office 3.3
23. 12. 2010, 12:06:00
Pochopil jsem správně, že Open Office již od této verze nebude zdarma?
user avatar Vlastimil Ott
Odpovědět
Re:Oracle uvádí sady Oracle Cloud Office a Oracle Open Office 3.3
23. 12. 2010, 12:29:21
Oracle Open Office nerovná se OpenOffice.org. Oracle Open Office je korporátní produkt, OpenOffice.org je komunitní produkt. Licence už deset let říká, že komunitní verze bude dostupná bezplatně.

"Oracle Open Office is a complete, open-standard office productivity suite for the enterprise. "

Odpověď: OpenOffice.org je nadále bezplatný.

http://why.openoffice.org/why_free.html
user avatar Michal
Odpovědět
Re:Re:Oracle uvádí sady Oracle Cloud Office a Oracle Open Office 3.3
23. 12. 2010, 12:37:44
Děkuji, bál jsem se, že po přechodu OpenOffice.org od Sunu pod křídla Oracle se jedná o změnu názvu u verze 3.3.
Jsem rád, že jsem se spletl :-)
user avatar j-pastierik
Odpovědět
Re:Re:Re:Oracle uvádí sady Oracle Cloud Office a Oracle Open Office 3.3
23. 12. 2010, 13:01:08
Osobne to vnímam tak, že Sun StarOffice premenovali na Oracle Open Office, zjednotili číslovanie verzie s OpenOffice.org a tým mohli (a môžu) vzniknúť omyly.
user avatar PetrV
Odpovědět
Oracle uvádí sady Oracle Cloud Office a Oracle Open Office 3.3
23. 12. 2010, 19:45:29
Já pořád říkám, že OOo přece není sockařský projekt nebo program, když je i prodáván.. sice za luxusní cenu, ale je prodáván. A to je přece good.
Nechci stahovat pirate edition, tak by mě zajímalo: Jaký je faktický rozdíl mezi komerční a nekomerční podobou těchto programů? Je vůbec nějaký?
user avatar Christof
Odpovědět
Re:Oracle uvádí sady Oracle Cloud Office a Oracle Open Office 3.3
24. 12. 2010, 00:52:55
http://www.oracle.com/us/products/applications/open-office/043540.html#g
user avatar Murděj
Odpovědět
Re:Oracle uvádí sady Oracle Cloud Office a Oracle Open Office 3.3
28. 12. 2010, 22:18:30
Pochopil jsem to až po "Oracle uvádí sady Oracle Cloud Office a Oracle Open Office 3.3" dál už je to managorská pseudotechnická nekonkrétní řeč s minimem užitečných informací - správný marketingový plk. Třeba si to pár těch ošlajfkovaných gum přečte a *Open Office se víc rozšíří do firem.

Odpovědět

 

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích najdete v nápovědě. Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu.

 
 
 
woo jaw demo hz