Matematické vzorce systému TeX v OpenOffice.org

Všechny příznivce a programátory v systému TeX jistě potěší, že Geoffroy Piroux pracuje na makru umožňujícím zapisovat matematické vzorce syntaxí systému TeX. Uživatelům tak dává možnost využívat pokročilých schopností tohoto systému. Každý vzorec je plně editovatelný přímo v uživatelském rozhraní aplikace. K dispozici je již druhá verze.  

Ačkoliv je makro určeno pro operační systému GNU/Linux a MacOS X, neměl by být problém zprovoznit jej i na systému Microsoft Windows.

Podrobnosti včetně návodu k použití, možnosti stažení a ukázek naleznete na:

Komentáře

user avatar
Odpovědět
nepochopil
1. 03. 2005, 18:04:48
no nechapu proc by to melo priznivce systemu TeX potesit, ti totiz pouzivaji TeX a ne OOo. btw ty vzorce se tam pisou syntaxi LATeXu
user avatar
Odpovědět
Re: nepochopil
4. 03. 2005, 19:10:13

Dobrý večer,

být příznivcem TeXu, zpráva by mě potěšila. Proč by ostatně nemohla? OpenOffice.org přitom používat nemusím. Navíc: kdyby dané makro nikdo nepotřeboval, nejspíš by nevzniklo. Z toho se dá vyvodit, že třeba je.

A abychom byli úplně přesní: vzorce se zapisují syntaxi TeXu, ale pomocí maker, resp. primitiv systému LaTeX. Tedy nikoliv syntaxí LaTeXu, ale opravdu jen syntaxí TeXu.

--

Zdraví
Martin Kozák

Odpovědět

 

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích najdete v nápovědě. Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu.

 
 
 
woo jaw demo hz